Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפונטו שלי התחממה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם. (זה קצת ארוך אך אני מקווה שתבינו)

היום הייתי בתל אביב ולקראת סוף ביקורי שם הפונטו (1600) התחממה.

החום התחיל לטפס אז כיביתי מזגן וכאשר החום עבר את ה 3/4 עצרתי כבר בצד.

עד כמה שאני יודע הדרך הטובה לקרר רכב זה לתת לו לעבוד בסרק.

אך אחרי שעצרתי ראיתי שהחום ממשיך לטפס כלפי האדום בדקתי וונטה ולהפתעתי היא לא עבדה.

אומנם כיביתי מנוע כי לא היה כבר מה לעשות אך החום המשיך לעלות במד (השארתי מפתח בסוויץ)

ועבר את האדום למרות שהרכב היה כבר מכובה.

המים השפריצו לכל עבר (במערכת יש 4 ליטר אני מילאתי 5 בסה"כ במשך החצי שעה שהיתי תקוע).

אחרי שהברזל קצת התקרר פירקתי את הפילטר אויר קיצרתי את הוונטה ישירות פלוס ומינוס וחזרתי לירושלים.

אני הולך להחליף שמן פילטר ומים כמובן האם צריך לבדוק עוד משהו. אני חייב לציין שהרכב נסע מצויין לירושלים לא עיבד שמן או מים בינתים וגם לא ראיתי ערבוב של שניהם.

אחרי שחזרתי החזרתי את החיווט לצורה הרגילה והוונטה עבדה עוד פעם רגיל(דרך החיישן שנמצא ברדיאטור שלא עבד פתאום בזמן שהרכב התחמם ).

ויש לי שאלה למביני פיאט.כמו שניתן להבין בעית ההתחממות אצלי נובעת מהמזגן הלא מקורי והעומס שהוא יוצר. עד כמה שאני יודעה בפונטו שבאה עם מזגן מקורי הוונטה הגדולה עובדת ב 2 מהירויות, ומכיוון שהוונטה הנוספת(הקטנה) שדחפו לי לא יעילה בכלל האם יש לי אפשרות להרכיב את הוונטה בעלת 2 המהירויות . אני מדבר מבחינה האם יש מקום והתאמה של הצורה.

שוב ערב טוב לכולם.

ותודה מראש לכל מי שיענה לי.

פורסם

בפיאט פונטו 90 עם מנוע 1600 סמ"ק אין מקום כלל למאורר הגדול שרצית להתקין.

יתן להגדיל את כושר קרור המנוע וקרו המזגן ע"י החלפת הפגוש הקדמי לזה של הדגם עם מזגן מקורי שיש בו פתחי כניסת אויר גדולים יותר לכוון הרדיאטור ומעבה המזגן.

אם יש חוסר מיים/נוזל קרור רב ברדיאטור אז יוניטתהפעלת המאורר שברדיאטור לא יתחמם והמאורר רדיאטור לא יפעל למרות שמנוע הרכב מתחמם מאוד. בדוק אם אין נזילות ודליפות במע' קרור מהנוע וכן את פעולת מאורר הרדיאטור ומאורר המעבה מזגן (המאורר הקטן שבצד ימין) וכמו כן שכוון הסבוב שלהם נכון, כלומר שהם יונקים אויר מקדמת הרכב דרך הרדיאטור או המעבה לכוון המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי תודה על התגובה.

המים נבדקים על בסיס יומי כך שאין נזילות. פשוט ההתחממות התחילה כתוצאה מהעומס של המזגן וכנראה כשכיביתי אותו כבר היה מאוחר מדי.

הפגוש אצלי הוא מהסוג הרחב כך שאין בעיה של כניסת אויר.

השאלה שלי היא האם באמת המאוור בעל 2 המהירויות הוא כזה גדול?

כי אצלי המאוורר הוא גם מאוד גדול ונמצא בצדו השמאלי של הרכב ולבסיס שלו יש מאין זרועות שהולכות לצד שני של הרדיאור עשיתי ניסוי האם הוונטה היתה דקיקה בעוד חצי סנטימטר נית היה להכניסה בין 2 הזרועות והרדיאטור ונראה לי שזה היה יוצר קירור הרבה יותר טוב וכרגע המגבלה היא לא של תא מנוע אלה של המקום בין הזרועות לרדיאטור (צירפתי סירטוט של בערך איך זה נראה)

שאלה נוספת היא האם ישנם וונטות דקות יותר ממידת הרוחב הסטנדרטית.

מבנה.JPG

פורסם

דני כתבת בעצמך שבדקת את הוונטה והיא לא עבדה כלל

אז למה אתה חושב שהוונטה הקיימת לא מספיקה כדי לקרר את המערכת?!

אולי אם היא הייתה מסתובבת האוטו לא היה מתחמם

בדוק מדוע הוונטה לא הסתובבה, בין אם זה יוניט חום תקול\מחסור במים\בעיה בחיווט\בעיה בממסר

יום טוב גם לך

פורסם

גם אצלי זה קורה פעם בחצי שנה ללא סיבה או בדרך כלל אם קצת חסר מים

אז הוונטה מחליטה שהיא מפסיקה לעבוד

עכשיו כבר למדתי שאם החום עולה אילו קו אחד מעל האמצע אז אני יודע מה הולך לקרות

וישר מחפש איפה לעצור כי במצה התקין זה לעולם לא עובר את קו האמצע לא משנה כמה זמן נוסע ובאיזה תנאים

פורסם

הוצא את המחבר החשמלי ממנוע מאורר הרדיאטור וראה אם מגעיו אינם שרופים ובגלל זה לפעמים אין מגע חשמלי טוב ולכן הוא לא פעל.

כשהכל תקין אין כל סיבה שמכוניתך תתחמם עד לרתיחה גם כשהמזגן פועל.

פורסם

עידכון

בדקתי את הוונטה של המזגן בחיבור ישיר והיא לא עובדת .

כנראה זה היה צירוף מקרים או החום החיצוני אך כנראה היה העיה באחד מחוטי החשמל שמחברים את הוונטה לחשמל וליוניט חום לאחר החלפת החיווט הכל עובד רגיל.

היום הייתי במוסך החלפתי שמן ומים.

מכיוון שלא היה ניתן להשיג פארפלו (ירושלים מוכרים רק במרכזי) שמתי תרכיז אחר גם כחול תוצרת אנגליה והוספתי מים ביחס של 1ליטר תרכיז ו 3 ליטר מים. והשעון חום יציב כמו סלע על רבע גם עם מזגן.

וזאת אפילו שהוונטה של המזגן לא עובדת. ניסיתי בעומס ובפקק והשעון קצת עלה אך לא הגיעה אפילו לחצי.

לפני זה היה לי נוזל פארפלו מוכן לשימוש שאיתו החום היה תמיד על חצי ומעלה בזמן עומסים ופקקים.מסבר שהולכת החום שלו מאוד נמוכה.

פורסם

תקן מהר את מאורר מעבה המזגן כי יש לו חשיבות גם לגבי עוצמת קרור המזגן עצמו וגם לקרור המנוע והרדיאטור.

שיטת הפעולה במזגן "רסקור" שבמכוניתך הנה שבהפעלת המזגן כשפועל מדחס המזגן פועל גם מאורר המעבה (שבצד ימין של המכונית מלפנים).

פורסם

היי רפי.

בפיג'ו 106 שהייתה לי נהרס לי המאורר של המזגן והוא היה מקצר לי את הפיוז שאחראי להדלקה של המאורר השני (יש שניים. הימני נדלק אוטומטי עם המזגן, השמאלי נדלק לפי חום מנוע).

עשיתי עיקוף קצר וביטלתי את המאורר הימני כדיי שלא יקצר יותר.

נסעתי חצי שנה עם האוטו עם המאורר השמאלי בלבד בתנאי חום כבדים ועם מזגן והרכב לא התחמם לעולם (באזור ה 4\3 ברמה המקסימלית).

Back to the original - NC again.

פורסם

היום כבר התקנתי את המאוורר הנוסף (כרגיל הוא לא השפיעה לא על עוצמת הקור ולא על חום המנוע)

אבל הוא בטוח לא מזיק.

בסה"כ למזלי לא נגרם נזק חוץ מעלות החומרים (שמן מים פילטר ומאוורר).

המשך שבוע נעים!

• תוכן חדש...