Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה אוטם את כל הדלת,אבל טוטאלית, פנים וחוץ מאחורי הדיפונים, בצדדים של הדלת, אתה הופך את הדלת לתיבה אטומה מושלמת בשביל רמקול.

אני חושב שאיטום דלת עדיף היות והדלת הופכת לתיבה דיי גדולה,בעלת נפח, אבל שוב, אתה צריך לאטום ממש הכל, גם בתוך הדלת עצמה וגם מאחורי הדיפונים של הדלתות ,גם בצדדים-איפה שהדלת נפתחת ואיפה שהיא נסגרת, קח בחשבון 5 יריעות דנמייט לכל דלת,אם אתה יכול לעמוד בזה, זה יהיה הכי טוב.

החסרון היחידי זה שפשוט אי אפשר לכוון את האלמנט...

בפוד את יכול לבנות אותו בכל זווית שתרצה...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

תשמע!!!!

האיטום נועד לא רק לאטום את הדלת בכדי ליצור קופסא אטומה לרמקול אלה גם למנוע רעשים נוספים הנוצרים בזמן ניגון של הרמקול בתוך הדלת וגם לבודד רעשים הבאים מבחוץ ויגרמו להפרעות ורעשים מיותרים. הפוד נועד בכדי לשפר את אקוסטיקת הרמקול.

קודם תחליט מה אתה רוצה. ושוב חשוב ששני המרכיבים האלה ישתתפו בבניה.

ותאמין יש לי ניסיון קצת יותר ממה שאתה יודע עליי! :-D

יש קשר ישיר בין השניים ובגלל זה באה השאלה .

איטום עושים לרוב בגלל שהדלת היא התיבה של הרמקול ואם אני עושה תיבה שלא קשורה לדלת קשה לי להאמין שהדלת תיהיה זקוקה לאיטום.

השאלה מופנית לבעלי מקצוע או בעלי נסיון אישי שעשו גם וגם או רק אחד מן שני הפעולות ולא למישהו שיבוא ויתחכם ויגיד לי ברור שככה וככה.

אתה נותן המלצה אל תקשקש תתן סיבה למה.

DROZD

פורסם

אני לא יודע עליך כלום ולפי התשובה הלא רצינית שענית מקודם זה היה נראה שאין לך מושג אם היית עונה לי תשובה עניינית כמו זאת שעכשיו לא היתי אומר את מה שאמרתי.

אני יודע שאיטום מבודד רעשים מבחוץ אבל הכוונה שלי היתה לגבי העבודה של הרמקול ובגלל זה ערכתי את ההשוואה

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

איטום, בניגוד למה שחושבים, לא באמת אוטם.

כמו שאמרו קודמיי דלת לעולם לא תהיה ואסור לה להיות אטומה. יש את חורי הניקוז ויש את החלון.

באנגלית אומרים sound deading - "הריגת קול" בתרגום עילג. התיאור הנכון בעברית לדעתי צריך להיות "בידוד" או "השקטה אקוסטית". איטום זה מטעה.

תיבה, קופסה, פוד או כל דבר אחר אשר בנוי מחומר מסיבי ואטום לחלוטין לאוויר עדיף אלפי מונים מדלת הרכב, לא חשוב כמה "איטום" השקענו בה. עם בנייה איכותית ונכונה ניתן לצמצם בהמון את ה THD שמגיע אלינו מפח הדלת וכל הפלסטיקים המקרקשים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה איתמר אבל לא קיבלתי תשובה עדיין לכמה נפח הפוד צריך להיות במידה והמיד שלי ה 5 ורבע

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

כפי שכבר אמרו לפני מספר דברים מאוד נכונים ורק אחדד:

1.איטום לא נועד לאטום הדלת, הדלת לעולם לא תהיה תיבה אטומה והחומרים רק אמורים למנוע רעשים וקרקושים מפח הרכב, ולגרום לדלת להיות יותר "שקטה".

חומרי האיטום גם מסייעים בבידוד מרעשים חיצוניים ומחום וזה התוצר לוואי שלהם, בראש ובראשונה החומרים נועדו להשקיט את הפח .

2.נפח עבודה של אלמנט משתנה מדרייבר כזה או אחר, אין נפח קבוע לגודל מסויים של אלמנט ויש מספר נתונים שמשפיעים על כך, צריך לבדוק מול תוכנה ולראות פלט של גרף הענות על מנת לקבוע מה הנפח האידיאלי שאותו דרייבר צריך.

ניר

under construction..

פורסם

איזה תשובה corwin...

אתה לא ממליץ על פוד כי הוא "הולך" עם הרכב לאחר מכירה?

אתה ממליץ על איטום בדלת לצימצום עלויות?

איטום דלת בצורה מקצועית עולה כפול מפוד!

אתה לא ממליץ על פוד בגלל קידוחים ועוד דברים בדלת?!

לפותח התר'ד, אתה מוזמן לראות הרבה בניות שונות כאן, וגם את שלי שמבוצעות

ללא קידוחים, אלא שימוש בחורים הקיימים בדלתות, וללא עלויות מטורפות,

והן מותאמות יפה לנפח הרצוי עד כמה שניתן ומאפשרות כיוון יותר טוב לאוזן.

פורסם
איזה תשובה corwin...

אתה לא ממליץ על פוד כי הוא "הולך" עם הרכב לאחר מכירה?

אתה ממליץ על איטום בדלת לצימצום עלויות?

איטום דלת בצורה מקצועית עולה כפול מפוד!

אתה לא ממליץ על פוד בגלל קידוחים ועוד דברים בדלת?!

לפותח התר'ד, אתה מוזמן לראות הרבה בניות שונות כאן, וגם את שלי שמבוצעות

ללא קידוחים, אלא שימוש בחורים הקיימים בדלתות, וללא עלויות מטורפות,

והן מותאמות יפה לנפח הרצוי עד כמה שניתן ומאפשרות כיוון יותר טוב לאוזן.

א.לא המלצתי על איטום כצמצום עלויות(תקרא שוב את מה שכתבתי )

ב.לא כתבתי שזה עולה הרבה אני לא יודע מאיפה הבאת את זה??? שים לב שהחומרים שאמתי לו לקנות הם היקרים ביותר כמעט שיש בשוק.

ג.אני לא אמרתי שאני לא ממליץ על פוד(שוב תקרא את מה שאני כותב לפני שאתה מגיב ).

אם תקרא שוב תראה שאמרתי לו לבצע איטום ולאחר מכן אם יחשוב שהוא זקוק לזה שיבנה פוד.

פשוט אני מאמין שבסאונד,לבית , לרכב יש הרבה מאוד נסיון ותהייה , ושיש ללכת בשלבים.

אני קורא כאן שיש פה אנשים עם מערכות קקיונריות(סליחה על הביטוי) שמחפשים להחליף את כל החשמל באוטו במקום לחשוב איפה להשקיע את הכסף(להחליף רכיבים).

אני עדיין מאמין שאפשר להגיע לתוצאות טובות מבלי לשנות את הרכב מבחינת מראה, אחרת לא היו משקיעים ככ הרבה זמן בחברות הסטריאו בתכנון הרכיבים שלהם אלא משאירים לנו את העבודה, היית קונה סט ואיתו מקבל חוברת מה לעשות ברכב כדי להתקין אותו נכון.

ולסיכום דבר אחרון (ואי כמה אני כותב) ישנם רכבים שלא חשוב כמה תשקוי בהם הם לא ישמעו טוב, וזה מהרבה דוגמאות שראיתי (מי שרוצה פירוט שישלח לי הודעה לפרטי) אבל אני אתן דוגמא אחת:

ב EMMA 2006 הגיע מצקינטייפ עם סט של פוקאל אוטפיה BE , אטם את הרכב התקין הכל נכון השתמש ברכיבים טובים אבל הרכב נשמע נוראי והגיע למקום האחרון בקטגוריה שלו.

בברכה,

קורווין.

פורסם

קורווין אני ממש אבל ממש לא מסכים איתך.

קודם כל אין דבר כזה רכב לא טוב לסאונד, ניתן להגיע לתוצאות מדהימות כמעט עם כל רכב כאשר עובדים נכון ויודעים מה עושים.

הסוד הוא ממש לא באלמנטים כי זה רק אולי חצי הדרך.

הסוד הוא בכיוון זוויות נכונות מבחינת אקססים, איטום נכון ויעיל, מיקום האלמנטים בצורה אופטימלית, הגברה נכונה, נקודות חיתוך נכונות,כיוון פאזות ובניית IMAGE ו STAGE נכון וכו' וכו' וכו'.

ואם מישהו לוקח סט של פוקל האוטופיה ברילייום, אבל חותך אותו לא נכון,הזוויות לא מתאימות,כיוון פאזות לא נכון גם אם יתהפך העולם הוא לא ישמע טוב.

הסוד הוא לקחת סט יותר פשוט ולהגיע איתו לתוצאה.

אם תיקח עכשיו רכב גמו גולף שהוא יחסית די שקט מבחינת רעשי פלסטיקה ותדחוף בו סט של 10000 יורו מגברים בסכום כפול מזה וHU של .DENON A1 אז מה? זה אומר שזה חייב להשמע טוב??

ממש לא!.

ואגב, לגבי שינוי מראה הרכב, אז מה לעשות? לא בכל רכב יש מקום אופטימלי לטוויטר, ישנם רכבים שבהם הזווית של המיד מופנית כלפי הדש בורד ולא לכיוון שום אוזן אנושית.

ועוד כל מיני שטויות של יצרני הרכב עם מידות לא סטנדרטיות וכל מיני המצאות משוגעות.

אז לכן נעשית בנייה ברכב.

פוד שנבנה במיוחד גם יועיל בכך שהאלמנט לא יושב על הדיפון של הדלת שהוא גם ככה בד"כ אומלל גם ברכבי יוקרה, וכמובן ניתן להסב זווית מתאימה כלפי חלל הרכב, וליצור אקסיס נכון מבחינת הנקודת שמיעה(listen position) ובכך אתה יכול לקחת סט פשוט ולהגיע לתוצאה פנטסטית.

אגב, אין רכב שלא נדרשת בו עבודת איטום, ואין רכב שלא נדרשת בו עבודת התאמה של זוויות.

עוד לא נתקלתי ברכב עם מידבאס שמופנה אוף אקסיס 30, ומקום מובנה לטוויטר עם און אקסיס מלא.

שלא נדבר על מה קורה עם סט שלושה חלקים(שאגב, אף יצרן לא מתכנן מקום לסט כזה, אז למה היצרנים עושים סטים כאלו??- כדי שתבנה בעצמך מקום).

לסטריאו כמו כל תחום אין כללים, עושים פודים מפיבר, משתמשים בעצים מיוחדים,איטומים מיוחדים ואף מושקעים המון משאבים על עיצוב ועל יופי.

ניר,

under construction..

פורסם

לא מסכים , זו דעתי האישית.

בנוסף כדי לעשות את כל מה שאתה אומר נכון , אתה צריך ככה: 2 שנות לימוד טכנאות סאונד, 4 שנות לימודים למהנדס אלקטרוניקה והתמחות באקוסטיקה , עוד כמה שנים עיצוב רכבים ופסיכואקוסטיקה ,ורק אז אתה עושה את זה נכון .

לכן אני אומר שלתת קצת קרדיט למעצבי הרכבים והמערכות זה לא דבר רע, ולשלוח אנשים ישר להוציא סכומים אדירים על שטויות זה טעות.

שוב פעם אני חוזר ואומר זו דעה אישית שמבוססת על נסיון אישי , כמו כל דבר בחיים אין אמת אבסולוטית .

עוד משהו לגבי שמיעה, אני בטוח שיש פה אנשים שמנסים כל הזמן לשפר את הרכב כי לא נשמע להם משהו טוב. לפני הכל הצעתי היא לעשות בדיקת אוזניים ולראות אם הכל תקין כי מי ששומע בווליומים גבוהים , מבלה בדיסקוטקים ופאבים פעמים רבות , ואולי אפילו יש לו גנטיקה דפוקה, יכול עד מחר לשפר את הרכב וזה לא ישמע לו טוב.

ועוד משהו , אני שם לב שאף אחד פה לא קורא לגמריי את כל מה שהאחרים כותבים , וישר מגיב, אני מבקש לקרוא את כל מה שאני כותב ולהגיב אז כי האמת שזה מתחיל להטריד .

בברכה ,

קורווין.

פורסם

משתמע מדבריך שמהנדסי הסאונד של יצרני הרכבים יודעים מה הם עושים ו\או עושים מלאכתם נאמנה?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא מסכים , זו דעתי האישית.

בנוסף כדי לעשות את כל מה שאתה אומר נכון , אתה צריך ככה: 2 שנות לימוד טכנאות סאונד, 4 שנות לימודים למהנדס אלקטרוניקה והתמחות באקוסטיקה , עוד כמה שנים עיצוב רכבים ופסיכואקוסטיקה ,ורק אז אתה עושה את זה נכון .

לכן אני אומר שלתת קצת קרדיט למעצבי הרכבים והמערכות זה לא דבר רע, ולשלוח אנשים ישר להוציא סכומים אדירים על שטויות זה טעות.

שוב פעם אני חוזר ואומר זו דעה אישית שמבוססת על נסיון אישי , כמו כל דבר בחיים אין אמת אבסולוטית .

.

תראה, אני לא מסכים איתך כי זה מוכח כלא נכון.

תיקח למשל חברה שמאוד מכובדת- מורל.

ייצרה סט ברמה בינלאומית היי אנד- אילייט.

מה קורה בשטח? נפח של דלת נע בין 22-28 ליטר(דלת סטנדרטית של רכב פרטי).

ובפועל האילייט לא מסתדר עם הנפח הזה הוא גדול לו מידי, ובנפח קטן יותר של כ14-16 ליטר הוא נשמע אחרת לחלוטין, אז מה? מורל לא יודעים מה הם עושים? ---> לא, נקודת חיתוך גבוהה יותר של באיזור ה70-80HZ תניב תוצאה מדהימה, אבל בפועל על מנת להפיק מאותו דרייבר את ה100 אחוז שלו נדרש נפח קטן יותר ואז ניתן יהיה לחתוך אותו יותר נמוך לאיזור ה45-60HZ.

וזו רק דוגמא אחת מידי רבות, כמו סטים של DLS, או אפילו פוקאל שממליצים על נפח של 30 ליטר(מה שלא קיים כמעט באף דלת סטנדרטית של רכב) לוופרים של הK2P.

והמהנדסים של פוקאל כנראה יודעים מה עושים.

פרט לכך, כל חברה שמייצרת סט 3 חלקים כזה או אחר, אינה מתחשבת בשוק האודיו לרכב, כי אין באף רכב שאני מכיר מקום ייעודי לזוג וופרים-מידים של 6.5 אינטש, או מקום למיד של 3-4 אינטש.

אז מה? הם לא יודעים מה הם עושים??---> הם מכוונים את זה לקהל לקוחות ספציפי.

יש עוד הרבה דוגמאות בהם התאוריה שלך נופלת, והקרדיט אכן ניתן לחברות אך כמו שאמרת לא הכל הוא אמת אבסולוטית ותכלס' יש הרבה שטח אפור, ובגדול כמה שהסט לא יהיה איכותי ככל שהוא יכול להיות , עדיין, בנייה מתאימה עם זוויות מתאימות(ולא צריך תואר בפיזיקה גרעינית כדי לעשות זאת) ועם כיוון פאזון נכון לאוזן (לא צריך להיות מהנדס פסיכואקוסטיקה בשביל זה) ועם בנייה יפה מפיבר עם גימור נאה ותתפלא, לא צריך להיות ברטון בשביל ליצור פודים בקורות לטוויטרים ופודים למידבאסים בדלת.

דבר אחרון, אנחנו קוראים את מה שאתה אומר, אבל חלקנו (אני לפחות) חולק על דעתך, ואני גם מגבה זאת בדוגמאות חיות ולא צריך להיות יותר מידי בעלת תארים כאלו או אחרים בכדי להבין את זה.

ניר

under construction..

• תוכן חדש...