Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מחירון לרכב ישן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם יש, אז מה ?

המחיר נקבע בין המוכר והקונה על סמך מצב הרכב וההיצע / ביקוש בשוק.

באיזה רכב מדובר ? מה מצבו ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מדובר ברכב הזה, והבחור הוא המוכר, לא הקונה...

אין מחירון לרכב כזה - המחיר נקבע לפי מה שכתב רז קודם, וגם לפי הכלל הידוע: "מה שהמשוגע דורש, ומה שהפסיכי מוכן לשלם, בהנחה שהמספרים נפגשים באמצע".

אם זה היה רכב אספנות, אפשר היה להעריך גם מהי העלות האלטרנטיבית של יבוא רכב במצב דומה מחו"ל.

אם אתה רוצה הערכה שלנו אם המחיר שאתה דורש הוא ריאלי או לא, רק תגיד.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני לא נוהג בד"כ לעשות את זה בפומבי, כי לדעתי לא ראוי "לתפוס עמדה" בעסקאות מכירה-קניה שלא קשורות אלי, אבל מכיוון שביקשת במפורש - קבל בבקשה את ההערכה שלי:

316 היא לא מכונית נדירה בעולם, וגם לא בישראל. ניתן עוד להשיג מכוניות כאלו בארץ, ואפילו עם המנועים ה"מעניינים" יותר - למשל 320 ו-323. המכונית שלך מיוחדת בכך שהיא יד ראשונה, מה שמאפשר מעקב טוב יותר אחרי ההיסטוריה שלה ונותן תקווה שלא התעללו בה ושמרו על מקוריותה.

אבל - לפי התמונות היא צריכה הרבה יותר מסתם צבע - נראות חלודות רציניות למדי, כולל סביב המסגרות של החלונות והכנפיים. פחחות-צבע ברמה סבירה היא לבדה סיפור של 5 ספרות בשקלים. אני מניח שהמכניקה היא "פיקס" ואפשר להעביר את הרכב טסט מחר - אם לא - יש עוד השקעה של כמה אלפי שקלים. אני גם מניח שהריפודים, הפלסטיקים פנימים ולוח השעונים הם במצב טוב, כפי שכתבת.

בנוסף, לא ציינת אם לרכב יש טסט בתוקף (לפי האבק - לא), ואם לא, האם הרשיונות מופקדים. אם הם לא מופקדים, צריך לשלם אגרות אחורה כדי להחזיר אותה לכביש, או לחכות בסבלנות עד 2009 (אז ניתן יהיה להפוך אותה ל"אספנות").

קח בחשבון את כל מה שכתבתי, ותגלה שיהיו מעט מאד אנשים (אם בכלל) שישלמו עבור הרכב במצבו הנוכחי 10,000 ש"ח, כפי שאתה דורש. להערכתי, מחצית מזה - 5,000 ש"ח, היא סכום שאולי תמצא עבורו קונה.

כנראה שבעוד 10 שנים תוכל לקבל הרבה יותר, אבל זו דרכו של עולם. לדוגמא - לפני 10 שנים אפשר היה לקנות אלפא-ג'וניור בכמה אלפי שקלים בודדים - היום המחירים קפצו פי כמה. למה? פשוט מאד - עברו 10 שנים...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ואם יש, אז מה ?

המחיר נקבע בין המוכר והקונה על סמך מצב הרכב וההיצע / ביקוש בשוק.

באיזה רכב מדובר ? מה מצבו ?

מה זה נקבע בין המוכר לקונה?

מחירון משקלל את מחיר הרכב המומלץ עפ"י הקריטריונים שציינת ועוד נוספים.

העובדה שיש "משוגעים" אשר יהיו מוכנים לשלם סכום שאינו סביר עבור דבר שהם חושקים בו כלל לא רלוונטית, וכך גם מוכרים שבטוחים שהם מחזיקים במונה ליזה.

מורן.

פורסם
מה זה נקבע בין המוכר לקונה?

נקבע בין המוכר לקונה הכוונה לסכום שהוחלט עליו. המחיר.

אם לא נקבע סכום כזה, ואין הסכמה - אין מכירה.

המוכר ישאר עם רכב שאינו צריך, הקונה שרוצה את הרכב ישאר בלעדיו. למחירון אין משמעות כי הוא אמור לשקף מצב קיים, והמצב לא קיים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כנראה שבעוד 10 שנים תוכל לקבל הרבה יותר, אבל זו דרכו של עולם. לדוגמא - לפני 10 שנים אפשר היה לקנות אלפא-ג'וניור בכמה אלפי שקלים בודדים - היום המחירים קפצו פי כמה. למה? פשוט מאד - עברו 10 שנים...

בברכה,

קובי

קובי?....אלפא.....הכל בסדר?.....או שהאלפא משביחה עם השנים? אכן ימות המשיח....מישהו ראה את האור.......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אם לא נקבע סכום כזה, ואין הסכמה - אין מכירה.

המוכר ישאר עם רכב שאינו צריך, הקונה שרוצה את הרכב ישאר בלעדיו. למחירון אין משמעות כי הוא אמור לשקף מצב קיים, והמצב לא קיים.

זה בדיוק העניין- המצב שאתה מתאר מתרחש כאשר אנשים מתמחרים את רכבם בהתאם לפנטזיות שלהם-

ואז המוכר נשאר עם רכבו, או אם יתמזל מזלו הוא נתקל בפראייר,או בקונה נואש.

ולמה זה קורה? - משום שבישראל אין אלטרנטיבות מספקות, וכך כל בעל רכב יכול להרשות לעצמו להפריז במחיר שהוא דורש.

ומאידך, אגב, אנשים יכולים לכופף לך את היד ולרכוש ממך רכב במחיר שלא משקף את שוויו רק מאחר ואתה חסר סבלנות או זקוק לכסף.

מורן.

פורסם

ככה מסחר עובד בדיוק,וכמו שהוסבר עיסקה ניסגרת כאשר יש מפגש רצונות בין המוכר לקונה.

אם ידרש בעבור מכונית מסויימת סכום לא ריאלי-היא פשוט לא תימכר ולא משנה מהם מניעיו של המוכר,אותו כנ"ל בדיוק לגבי קונה שמציע סכום נמוך בצורה לא ריאלית למצבה של המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ככה מסחר עובד בדיוק,וכמו שהוסבר עיסקה ניסגרת כאשר יש מפגש רצונות בין המוכר לקונה.

אם ידרש בעבור מכונית מסויימת סכום לא ריאלי-היא פשוט לא תימכר ולא משנה מהם מניעיו של המוכר,אותו כנ"ל בדיוק לגבי קונה שמציע סכום נמוך בצורה לא ריאלית למצבה של המכונית.

מסכים.

ובדרך כלל מפגש הרצונות הזה, תואם מחיר שמשקלל קריטריונים מסויימים אודות הרכב והשוק.

מורן.

פורסם

רוב הפרויקטים של שיפוץ רכבים ישנים נתקעים, או לא מושלמים לעולם בגלל הפרזות במחיר של שני הצדדים. המוכר, שמצידו מעוניין לקבל את המחיר הגבוה ביותר האפשרי...והקונה שלא מעריך נכון את העלות האמיתית של השיפוץ, ומנסה להשיג גם את המועמדת במחיר הנמוך ביותר (לגיטימי אגב לשני הצדדים)...שני הצדדים יוצאים מנקודות מוצא שונות לגמרי, והרבה מאוד פרויקטים נכשלים ולא יוצאים לפועל בעקבות זה. למרות הרושם שנוצר ביננו, אין שוק ער לרכבים כאלה ומציאת קונה רציני ופוטנצאלי אינו עניין של מה בכך...נכון שיש מס' דגמים שנחטפים מיד עם יציאתם לשוק, אולם אלה נדירים ומעטים, הרכבים הנפוצים יותר ממתינים הרבה זמן, למציאת הקונה ולעיתים בעשירית מהמחיר שנדרש עבורם בהתחלה,(נסו לדפדף ולהתקשר למודעות המכירה מהשנה האחרונה ותופתעו כמה מהם עדיין אקטואליות) ויש שאפילו נמכרים (לא עלינו) לברזל בסוף....דעות קדומות, חלומות, חצאי אמיתות, מישאלות לב, סיפורים ואגדות, ניקשרים לסוג זה של מכירה, ולכן מקשים על הקונה והמוכר כאחד למציאת האיזון הנכון, והמחיר הראלי... טוב יעשו הצדדים אם יכינו שעורי בית לפני המפגש הראשון, יהיו אמיתיים עם עצמם, והאחרים, ויבינו שלא הרכב הספציפי הזה יהפוך אותם לעשירים יותר או מאושרים יותר....בהצלחה-רן

פורסם

צודק ב- 1000%.

למרות שזה כבר גולש מנושא השרשור- אני מרגיש צורך עז לומר זאת:

יש לי התחושה, שקיים מן טאבו בנושא תמחור של רכב קלאסי, ונדמה לי שהדבר נובע מכך, שאנשים נמנעים מלהעריך על סמך נסיונם מחיר רכב, בגלל איזה פחד שהדבר ישפיע עליהם בעתיד.

כוונתי היא, שאם תהיה איזו שקיפות בנושא המחירים, אז הדבר יקשה עלי בתור מוכר, וגם קונה, למכור רכב במחיר מופרז, או לרכוש אחד במחיר מציאה.

הרי אם מחירה של כזו 316 היה ידוע לכל, אזי היא היתה מחליפה ידיים ב +- ערכה הריאלי, ונניח שזה מחיר של כ 5000 שקלים, כפי שכתב קובי. עכשיו אחרי שכולם יודעים זאת, איך ניתן לדרוש כ- 10000 שקלים?

נקודה למחשבה...

מורן.

פורסם
צודק ב- 1000%.

למרות שזה כבר גולש מנושא השרשור- אני מרגיש צורך עז לומר זאת:

יש לי התחושה, שקיים מן טאבו בנושא תמחור של רכב קלאסי, ונדמה לי שהדבר נובע מכך, שאנשים נמנעים מלהעריך על סמך נסיונם מחיר רכב, בגלל איזה פחד שהדבר ישפיע עליהם בעתיד.

כוונתי היא, שאם תהיה איזו שקיפות בנושא המחירים, אז הדבר יקשה עלי בתור מוכר, וגם קונה, למכור רכב במחיר מופרז, או לרכוש אחד במחיר מציאה.

הרי אם מחירה של כזו 316 היה ידוע לכל, אזי היא היתה מחליפה ידיים ב +- ערכה הריאלי, ונניח שזה מחיר של כ 5000 שקלים,כפי שכתב קובי. עכשיו אחרי שכולם יודעים זאת, איך ניתן לדרוש כ 10000 שקלים?

נקודה למחשבה...

מורן.

המשפץ הרציני (ושים לב שלא אמרתי אספן, כי לא כל מי שיש ברשותו רכב אספנות הוא אספן) יודע שעלות שיפוץ רכב כמו בתמונה (ולא ראיתי ואינני מכיר את הרכב או המוכר) יכול להגיע לעלות של

20000 ש"ח בקלות ועדיין יהיו דברים לעשות ברכב...הדבר הקשה המפחיד והיקר ביותר בשיפץ רכב כזה הוא נושא הפחחות...שיכול לגזול את רוב תקציב השיפוץ, או ליפסול רכב מלהיות מועמד לשיפוץ... ברכב שלא הגיע לגיל האספנות, יש לקחת החשבון את נושא הניירת העברת הבעלות ומשרד הרישוי שלא מקל על החיים...לכן במחיר כזה הייתי שוקל רכישת רכב אספנות אחר אפילו משופץ או נוסע...אם אין למישהו סיבה אמיתית לקנות את הרכב הזה, אגב עם סבלנות ואורך רוח, ניתן יהיה למחפש הרציני, למצוא מועמד ראוי בפחות כסף...האורים והתומים בנושא זה, ולדעתי האישיית גם האיש שעושה זה הכי נכון, והכי רציני, הוא ברק 4*4 פשוט לראות וללמוד- בהצלחה לכולם, למוכרים, לקונים ולחולמים...רן

פורסם
הרי אם מחירה של כזו 316 היה ידוע לכל, אזי היא היתה מחליפה ידיים ב +- ערכה הריאלי, ונניח שזה מחיר של כ 5000 שקלים, כפי שכתב קובי. עכשיו אחרי שכולם יודעים זאת, איך ניתן לדרוש כ- 10000 שקלים?
אין דבר כזה"מחיר ידוע לכל" - מחיר נקבע ע"י ביקוש והצע. גם המחירון של לוי יצחק הוא לא תורה מסיני - נסה לקבל מחיר מחירון עבור פיאט פנדה יד ראשונה עם 15,000 ק"מ - במקרה הטוב תקבל 10% פחות. באותה מידה, נסה לקנות 106 ראלי במחיר המחירון - המוכרים יצחקו לך בפרצוף. בארצות העולם הגדול יש מחירונים לרכב קלאסי, אבל שם יש שוק הרבה יותר גדול שיוצר נפח הרבה יותר משמעותי של עיסקאות ולכן ניתן לתת מחיר משוער (שגם הוא תלוי מאד במצב הרכב). בישראל יש מעט מאד מכוניות קלאסיות, ואין שום משמעות לסטטיסטיקה.

אני כתבתי את דעתי על השווי של הרכב, ונניח שמחר בבוקר דעתי המלומדת היתה נכתבת ב"לוי יצחק". אז מה? עדיין, יתכן מצב שבו המוכר מעדיף לא למכור במחיר כזה, ויחכה בסבלנות עד שיבוא משוגע מתאים שדווקא רוצה BMW כזו ומוכן לשלם 10,000 ש"ח. לעומת זאת, יתכן שכרגע במדינת ישראל אין אפילו אחד שמוכן לשלם 5,000 ש"ח עבור הרכב הזה, ואם המוכר לחוץ על כסף או שיש לו בעיית איחסון, הוא ימכור גם ב-3,000 ש"ח. דעתי לגבי המחיר שווה בדיוק את מה שהיא - דעה אישית וחישוב שאני הייתי עושה עבור עצמי. מישהו אחר יכול להגיע לחשבון אחר לגמרי.

לסיום - ציטוט נוסף של הכלל האהוב עלי:

"מחיר רכב ישן נקבע לפי מה שהמשוגע דורש, ומה שהפסיכי מוכן לשלם, בהנחה שהמספרים נפגשים באמצע".

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...