Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מוכן להסביר את כל המושגים הנ"ל, ואת שרשרת התגובות שכל שינוי מוליד

בדברים אחרים ובמשק?

אני כל הזמן חשבתי שאם הדולר יורד זה טוב, עכשיו שהוא

ירד אומרים שזה לא כל כך... :?

מת להבין את העניינים הנ"ל ולא מצליח.

תודה לעונים :p

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

כשהדולר יורד, היצואנים מפסידים והיבואנים מרוויחים.

היצואנים מוכרים את התוצרת שלהם בחו"ל, מקבלים דולרים בכוונה להחליף אותם לשקלים, כששער הדולר יורד, יורדת כך גם ההכנסה שלהם ולכן פחות כדאי לייצא.

בגלל שהייצוא פוחת, "נכנס" פחות מטבע חוץ למשק וכך עולה שער הדולר, ואז שוב פעם כדאי לייצא, ברגע שהייצוא עולה, יירד שער הדולר.

אצל היבואנים זה פועל אחרת, הם משלמים על התוצרת בחו"ל בדולרים לכן הם צריכים לקנות דולרים כדי להביא סחורה, וכך עולה שוב השער של הדולר.

כששער הדולר יורד, כך יורדות עלויות הסחורה, ואז הם מרוויחים יותר על הסחורה הנמכרת הארץ, כשהשער עולה, עולה תוך כדי כך עלות הסחורה ולכן הרווח שלהם יירד.

אפשר לראות שהכל בנוי ממערכת של בלמים ואיזונים, כך גם עם הריבית:

כשהריבית יורדת הדולר עולה וגם האינפלציה נראה לי עולה, למה? אני לא יודע, אולי מישהו אחר יוכל לענות לך על זה.

ריבית נמוכה מקלה על החזר משכנתאות והלוואות שאנשים משלמים עליהן.

אבל אם הריבית תעלה זה אולי יוריד את הדולר והאינפלציה אבל יהיה מאוד קשה להחזיר הלוואות וככה בעלי עסקים יוכלו להכנס לקשיים, מה שיגרום לכך (אני חושב) שהצמיחה של המשק תואט.

בעקרון שער הדולר (ובכלל שערים של מניות למשל) נקבע ע"י מה שנקרא מנגנון ביקוש והיצע.

לומדם את זה בכלכלה וזה נושא גדול מדי בכדי שאני אכתוב אותו...

מקווה שעזרתי, אם יש טעויות אני אשמח שיתקנו אותי.

Life is a ciggerate, smoke to the end

פורסם

למה זה רע כשהדולר יורד...

כעקרון כמו שרשם עידן, כשהדולר יורד יש פחות ייצוא כי פחות משתלם לייצא, פחות ייצוא אומר פחות דולרים במשק ומכיוון שהייבוא לרוב יימשך וכך גם כל מיני הלוואות (במט"ח)שהמדינה לוקחת זה אומר שלמדינה יש מחסור די רציני במט"ח ולכן זה רע.

:-)

פורסם

אולי זה יעזור :

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2694837,00.html

במילים פשוטות, אינפלציה (במצב אידיאלי, לא כזה שאנו מצאים בו) היא תהליך מתמשך של ירידת ערך הכסף הריאלי : אםיש לך היום 50 ש"ח וסוכריה עולה 2 ש"ח אז ערך הכסף הריאלי שלך (בהתאם לסוכריה) הוא 25. אם מחר סוכריה תעלה 10 ש"ח אז ערך הכסף שלך יהיה רק 5... כלומר איבד מערכו. יש כל מיני סוגיות של אינפלציה אבל זה כבר מסובך להסביר על רגל אחת.... כעקרון משק בריא הוא משק שבו יש אינפלציה שנעה סביב ה0.3%...

דיפלציה היא כמו שמתואר בלינק שנתתי למעלה... ההסבר הוא מצויין.

יש גם מושג שנקרא סטגפלציה שהוא עליית מחירים במצב שהמשק שרוי באבטלה... אבל נעזוב את זה..

(הבהרה : לכותב ההודעה הנ"ל אין שמץ של מושג בכלכלה, והוא כנראה יעשה מועד ב' במבחן במאקרו.... :roll: )

:-)

פורסם

שהריבית עולה, השקל עולה.

למה?

מכיוון שהכרישים מעדיפים להינות מהריבית שהבנק נותן,

מאשר מהעליה (שהיא סיכון) בשער הדולר.

כאשר הריבית נמוכה, הם משקיעים במט"ח,

ומפקידים את כספם בבנקים מחו"ל.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

על הרוב כאן ענו, אבל לשאלה למה יש אינפלציה ששער הדולר עולה, התשובה היא שבמשק שלנו יש רגישות רבה לשער הדולר, כי לדוגמא מחירי שכ"ד צמודים לדולר(למה זה ככה רק אלוהים יודע), ומחירי כל מוצרי הייבוא וחומרי הגלם המיובאים נקנה במט"ח וגם לזה השפעה על מחירי המוצרים.

כמו שנכתב כבר, זו מערכת של איזונים. אינפלציה של 2-3 אחוז, עם שע"ח שעולה בקצב מתון מאוד, ועם ריבית יחסית נמוכה זה מצב בריא למשק.

כל פרמטר שמופר כאן גורם לשינויים במערכת, ולכן אנחנו רואים שינויים בריבית(שזה הכלי העיקרי שיש כיום לבנק המרכזי כדי להתערב).

• תוכן חדש...