Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה ושלילת רישיון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני כמה זמן הייתי מעורבת בתאונה קלה מאוד שבה לא היו נפגעים והנזק לרכבים היה שריטות קלות בלבד.למזלי הרב הנהגת השנייה הייתה שקרנית ועצבנית ואמרה לי ( וזה ציטוט)" את יודעת מה? אז יהיו נפגעים!". לכן נאלצנו ללכת לאגף התנועה.

שם האשימו אותי באי מתן זכות קדימה ביציאה מחנייה, ובגלל שאני נהגת חדשה שללו לי את הרישיון ל-60 יום. חוץ מזה הבנתי שיהיה משפט בסוף תקופת השלילה.

דבר ראשון - אני רוצה לערער על ההחלטה. לא כלכך אכפת לי מהשלילה אבל לא היו נפגעים! זה שקר! ולדעתי אני לא צריכה להענש בגלל עזות המצח של הגברת.

דבר שני- מה קורה במשפטים הללו? מהם העונשים האפשריים?

פורסם

אם היא הגיעה לבית חולים תוך 24 שעות מאירוע התאונה- אין מה לעשות.

התאונה נחשבת לתאונה עם נפגעים והמשטרה מחוייבת להכנס לעניין.

במידה ומדובר בתאונה שבה אין נפגעים אבל יש פגיעה ברכוש- השיקול לעירוב משטרה נתון לבחירתכם.

גם אם תזמינו משטרה כל מה שהם יעשו זה ימלאו דו"ח פנימי שלהם על נוכחות באירוע ויאמרו ל2 הצדדים להחליף פרטים ולפנות לביטוח.

פורסם

כן היא פנתה לבית חולים אבל לא היו נפגעים

בהתחלה היא לא אמרה כלום בנידון והחלפנו פרטים. במהלך החלפת הפרטים אבא שלי (שהיה במקום)

ביקש שהיא תראה לו תעודה מזהה . בגלל שלא היו עליה לא רישיון ולא תעודת זהות הוא הזמין משטרה. אז היא התחילה להתעצבן - זה הגיע לרמות של אשכנזים מסריחים וכו' ואז פתאום היא החליטה שכן יש נפגעים

פורסם

לפי מה שאני יודע את יכולה לערער רק בבית משפט כי שוטר יכול ללפסול רשיון נהיגה כלכאורה היו נפפגעים ל60 יום ... אז בנוגע לזה לפי מה שאני יודע את לא יכולה לעשות כלום... אם את מכירה עו"ד אז תתיעצי איתו הוא צריך לדעת כאלה דברים או שאת יכולה לדבר עם סוכן הביטוח שלך לשאול אותו מה ואיך עושים הם מבינים בעניינים כאלה.

פורסם

משתתף בצערך...

דבר דומה קרה לחברה שלי לפני יותר משנה.

היא הייתה אשמה בתאונה כלשהי, כאשר הנזק היה פגוש טיפה עקום למכונית השנייה, שהייתה מונית, אם לדייק. לאוטו שלה לא קרה כלום.

הנהג מונית יצא, דיבר איתה, נראה בסדר גמור.

למחרת הוא מתקשר אליה להזכיר לה לדבר עם הביטוח (כאילו שהיא לא תזכור..) ולהגיד לה שהוא קצת לא מרגיש טוב ואולי הוא ילך לבית חולים.

to make a long story short, היא קיבלה זימון לתת עדות במשטרה, אח"כ זימון למשפט, אח"כ שכרה עו"ד, הוא הוריד לה את הנזק לשלושה חודשים שלילה ו-1200 שקל קנס. את עוגמת הנפש הוא לא הוריד לה - על טעות קטנטנה ללא נזק, היא קיבלה מהמדינה עונש כמו על תאונה חמורה. (ונחשו מי הנהג הפרטי עד שהשלילה תיגמר? :-P ). הנהג מונית? בטח עשה את זה כדי לקבל כמה ימי חופש, זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הנהג מונית? בטח עשה את זה כדי לקבל כמה ימי חופש, זה הכל.
אני אתפלא אם הוא ראה פחות מ-5000 ש"ח במזומן מהביטוח רק בגלל שניגש למיון.

יש עוכרי דין שמתמחים בתביעות כאלו. יש לי חבר שפנה לאחד כזה כדי לתבוע את הביטוח על תאונת קטנוע שהייתה לו, ולמרות שהוא הרגיש בסדר גמור העוכר המליץ לו להוציא ימי מחלה וללכת לאורתופד לדרוש פיזיותרפיה כדי "להוסיף בשר לתיק". בסופו של דבר אחרי חודשיים הוא קיבל צ'ק של מעל 10K ש"ח מהביטוח.

נוכלות לשמה, בעידוד עוכרי דין המתמחים בנזקי גוף. ממש כמו האמבולנס צ'ייסרז בארה"ב.

פורסם

הניסיון שלי מראה על משהו אחר.

נהגתי ברכב ועברתי תאונת דרכים. נכנס בי רכב מאחור כשנכנסתי לסיבוב. הוא טען שחתכתי אותו, אני טענתי משהו אחר - בקיצור, אין הסכמה בין הגירסאות שלנו. בנוסף היה לו ריח של אלכוהול מהפה, אבל אני הייתי ילד בן 17.5~ וחשבתי שאם אני אגיד את זה לביטוח שהיה לו ריח של אלכוהול זה יספיק. לא ידעתי שצריך להזמין משטרה שתבדוק אותו וכו'.

התפניתי לבית חולים כמה שעות אחר כך לראות שהכל בסדר אצלי וכך גם החבר שהיה איתי באוטו.

לא קיבלתי שום שלילה, שום חקירה במשטרה ושום כלום למרות שהייתי נהג חדש מעורב בתאונה עם נפגעים.

איך זה?

לגבי פיצוי מבית חולים - אם אתה לא נפצע באמת ורק מתפנה לבית חולים, ומראה על אובדן של 3-4 ימי עבודה אתה מקבל בערך 4K. כמובן שזה תלוי בהיסטוריה הרפואית שלך וכל הקשור בזה, אבל באופן כללי גם אם לא נפגעים אפשר להוציא כמה אלפים של שקלים.

אבל אם הבן אדם יעבור בעתיד תאונת דרכים נוספת, קשה הרבה יותר, אז הוא לא יקבל פיצויים כמו שהוא היה מקבל אם הוא לא היה תובע על התאונה הראשונה. בגלל שכבר רואים שהוא נפגע בעבר, אז כשהתקיימה התאונה השנייה הוא כבר ככה לא היה בריא 100% (ולכן הפיצויים בתאונה הראשונה), ולכן הפיצויים מהתאונה השניה יהיו פחותים.

Back to the original - NC again.

פורסם

גוף זה לא רכב

ותאונה (מבחינת הגוף) זה לא פגיעת שלדה

אין לך ירידת ערך קבועה על הגוף

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תשמע זה לא הגיוני בגרוש

מילא אם אתה מדבר על בנאדם שחס וחלילה יש לו נזק קבוע

אבל על נזק קבוע מקבלים פיצויים שהם הרבה יותר גבוהים מ-10K שקל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבל אם הבן אדם יעבור בעתיד תאונת דרכים נוספת, קשה הרבה יותר, אז הוא לא יקבל פיצויים כמו שהוא היה מקבל אם הוא לא היה תובע על התאונה הראשונה. בגלל שכבר רואים שהוא נפגע בעבר, אז כשהתקיימה התאונה השנייה הוא כבר ככה לא היה בריא 100% (ולכן הפיצויים בתאונה הראשונה), ולכן הפיצויים מהתאונה השניה יהיו פחותים.

אתה צודק רק במידה ושתי הפגיעות קשורות אחת לשניה. אם פעם ראשונה זה רגל ופעם שנייה זה יד אז אין קשר בין הדברים. אם הפגיע היא אותה פגיעה כמו בפעם הראשונה (רוב במקרים זה צוואר WHIPLASH) אז הפעמים הבאים גובה הפיצוים יפחת כי חלק מהנזק כבר נגרם מקודם.

פיצויים לא משולמים רק בגלל פיצוי על פציעה אלא גם על אובדן ימי עבודה, נכות, מצב נפשי וקיצור חיים.

לא מזמן הייתה פסיקה משפטית לשלם פיצויים לתובעת רק כי ראתה תאונת דרכים וזה השפיע על מצבה הנפשי, למרות שלא נפגעה פיזית ולא הייתה מעורבת בתאונה עצמה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...