Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיונות למסעדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

חבר סיים את לימודיו בתדמור,עסק בתחום מספר שנים וכעת מחפש להיות עצמאי.

הוא חושב להתחיל בקטן,משהו בסגנון השוארמה\פלאפל\פיצה.

העניין הוא שיש הרבה כאלה .

מה לדעתכם יכול להצליח?

בעיקרון הוא מחפש איזה רעיון חדש,משהו שאין בכל פינה בעיר.

מה אתם הייתם רוצים לקנות לאכול במקום הדוכנים הרגילים שיש היום?

בתודה מראש וארוחה מובטחת למי שיעזור:-) .

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לירון,

עסקים כאלו יש "כמו זבל", ז"א בכמויות. :D

צריך למצוא אזור שברדיוס רחב יחסית אין כזה דוכן/חנות. אפשר לדעת אחרי כמה סיבובים בעיר - שיקח אוטו ויתחיל להסתובב...

בכל אופן - עסק שווארמה יכול להיות מאוד ריווחי אם אתה מצליח, צריך שיכירו אותו בתור אחד עם בשר איכותי וטעים, לדאוג לפרסום נכון - והכי חשוב מחיר אטרקטיבי, לא בהפסד, אבל גם לא מחירי שמיים - אולי הוא לא ירוויח 20 שקל על כל לקוח (סתם דוגמא מוגזמת), אבל יבואו אליו 3 לקוחות, ואם הוא מרוויח 10 שקל על אחד, כבר עשית עוד 10 שקל.

עיצובים מיוחדים לא משתלמים בדר"כ... הגימיק "משחק" בהתחלה, ואח"כ זה כבר עובר. עדיף להשקיע במקומות ישיבה באזור, מוזיקה טובה אם אפשר, יחס אדיב (חשוב מאוד), תאורה מושכת, והיגיינה - מילת המפתח.

כדאי שיתחבר עם אנשים שיש להם כבר ניסיון בזה, שיוכלו לעזור וללוות אותו בתהליך.

שיהיה המון בהצלחה. :)

פורסם

מצטער להגיד לך אבל אחד שלמד בתדמור מוריד מערכו אם הוא יפתח שוואמה או משהו בסגנון.

תדמור זה לימודים רציניים ולא הכנת פלאפל ושווארמה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם הוא רוצה להצליח שיפתח את העסק ליד בי"ס - ועדיף קרית חינוך (כזאת עם הרבה תלמידים)

הבעיה היחידה שלו תהיה בחופש הגדול.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רעיון שרציתי לפתוח פעם ולא יישמתי.

טאקו.

מזון מהיר. חריף. ארוחה בשרית חמה בפיתה (פהיטה / בוריטו). מתאים מאוד לישראל, ומשום מה לא נפוץ כאן.

מקום כזה, מעוצב, עם סטייל, שעדיין משדר יוקרה ונקיון עם מחירים לא בשמיים שיפתח באחד מאזורי משרדי ההיי-טק - יצליח.

ערך מוסף גבוה בהרבה מסתם עוד סנדוויץ באר או מסעדת פועלים.

שיהיה בהצלחה, ואל תשכחו לשלוח לי אחוזים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
הוא חושב להתחיל בקטן,משהו בסגנון השוארמה\פלאפל\פיצה.

העניין הוא שיש הרבה כאלה .

מה לדעתכם יכול להצליח?

בעיקרון הוא מחפש איזה רעיון חדש,משהו שאין בכל פינה בעיר.

יש הבדל גדול בין החדרה של מוצר\רעיון חדש שאין בכל פינה בעיר, לבין עסק כמו פיצה\פלאפל\שווארמה שעם הכלים הנכונים (מקום בעל מראה נקי וחדש, במיקום טוב ועם תימחור זול) יכול להכניס הרבה כסף.

באיזורי תעשיה (ומוסכים) יש הרבה מקומות כאלה, התחרות שם מדברת בעיקר למי שנותן את המחיר הטוב והשירות היעיל ביותר. דוגמא טובה לכך היא כמה מקומות שאני מכיר מסביב למקום עבודתי. מקום אחד מוכר שניצל בבאגט במחיר X - והשירות יוצא מן הכלל (מהיר מאוד, נקי מאוד ומסודר להפליא), המקום עובד בשיטת ה"סרט הנע" ותמיד יש בשר מוכן, חם וטרי, ולא צריך לחכות.

מקום אחר, חדש, שנפתח 300 מטר ממנו, הציע מחירים אטרקטיביים כבר מההתחלה. הנהירה היתה יחסית גדולה עקב כך שחזות המקום היתה חדשה, והמקום עצמו גם חדש (אנשים אוהבים לנסות) וכל זה קורץ להרבה מאוד אנשים.

אט אט המחירים עלו והמקום פשוט איבד לקוחות. אף אחד לא רוצה לשלם יותר (גם אם זה 2-3 שח מעל ה-X המדובר) כשכמה מטרים משם יש מקום שעובד הרבה יותר מהר ואפילו יותר זול. חייבים לדעת איך למשוך את הקליאנטים, תמיד.

בין הנ"ל לבין פתיחה של מקום שמציע ייחודיות יש הבדלים גדולים. מקום שמציע ייחודיות חייב להיות ממוקם במקום אידאלי ולא באמצע איזור תעשיה (מוסכים) ששם מחפשים מזון מהיר ולא בהכרח מזון-איכות. איזורי הי-טק הם אולי יותר אידאליים עבור מקומות שמציעים משהו מיוחד או "פלצני" :p אבל זו לא ערובה לכך שזה יעבוד ויצליח.

במוצרים מהסוג של "מזון מהיר" או "מסעדות פועלים" חשוב לציין שעד כמה שההבדלים במחיר הם קטנים ומצחיקים, לישראלי המצוי כל שקל משחק תפקיד - והרוב לא ישלם על מוצר בסדר גודל כזה אפילו 2 שקלים יותר.

אצלנו הישראלים זה עניין עקרוני, אנחנו אפילו נעזוב לחברת אינטרנט אחרת בשביל 5 שקלים פחות לחודש - כי זה עניין "עקרוני".

בהצלחה

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי דווקא רעיון מעולה.

צור קשר בהודעה פרטית אם אתה מעוניין, כי זה משהו שיכול להכניס אחלה כסף... ואני אשמח להרוויח גם כן :-)

:-)

פורסם

היום רק דברים "ביזארים" ומיוחדים הולכים, כך שהרעיון לדעתי ממש לא רלוונטי.

הטאקו יכול להיות כיוון ממש טוב.

פורסם

שתי רעיונות אם מדובר במשהו "חדש"

לחמא ג'ון (אין ממש מודעות לזה בארץ אבל זה טעים)

והיה פעם ברעננה סנדויצ'וציה הרעיון חמוד אבל הוא לא עשה אותו במקום טוב הרעיון הוא מין מסעדת סנדוויצ'ים (רוסטביף נקיניקים המבורגרים וכל השטויות האלה) ויש לו את כל התחונות של פיצוציה (סיגריות משקאות ממתקים וכ'ו) אם תעשו את זה במקום טוב עם מפרץ לכביש ראשי או ליד בית ספר זה יכול להיות טוב...

פורסם

דבר ראשון כדאי להתייעץ עם מט"י שעוזרת להקמת עסקים קטנים ויכולים לעזור לו המממון.

דבר שני מניסיון של עצמאים כדאי לבדוק טוב טוב טוב את השטח שבו אתה מתכנן להקים את החנות אם אינך מתושבי האיזור. בעיר שלי ראיתי אנשים באים מבחוץ ופותחים פלפאליה (יש אחת בעיר של 30K תושב!) ובטוחים שהם סוגרים קופה ורק אח"כ מגלים שאנשים לא מספיק עוברים שם, כולם מעדיפים לאכול בקניון וגם ילדי 3(!) בתי הספר הסמוכים לא באים לקנות.

אז אם הולכים למקום שלא חיים שם לברר טוב טוב עם אנשים שגרים שם (ועדיף לא בעלי עסקים שהם בעלי אינטרס שיפתח עוד עסק).

לאבא שלי יש חוש כזה שהוא היה מנבא תוך כמה חודשים עסק נסגר בגלל שהוא פתח בצורה/מקום לא טוב... והוא כמעט תמיד צדק...

בכל מקרה מישהי שאני מכיר פתחה מסעדה אחרי שעבדה כשכירה כמה שנים מסעדה ברמה גבוהה מאוד ואיכותית (מחירים בהתאם) בלב איזור של מסעדות ובתי קפה והולך לא רע בינתיים (טפו טפו... ממה שאני יודע).

אז כדאי לחשוב שוב אם לבןאדם יש קצת ידע והוא באמת שף אז אולי כדאי אוכל קצת יותר ברמה. גם הרווח פר מנה עולה וגם פחות תחרות.

לגבי לחמעג'ון - יש מסעדה טורקית בירושלים בשם פאשא שהולך להם דווקא לא רע עם מאכלים כאלה...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

יש גם לחמג'ון לא רע בשווארמה דונר ביוספטל פינת בלפור בבת ים.

אני וחבר ישבנו פעם איזה לילה וחשבנו איזה מסעדה הכי היינו רוצים שתהיה. והגענו למסקנה שמסעדה לסטלנים במאנצ' שתפעל בלילות זה הדבר שהכי חסר בארץ. אני מדבר על מסעדה שיש בה מבחר של מנות מפתיעות ולא קשורות זו לזו כמו נגיד מרק טראטור עם סוכריות קופצות, פונדו שוקולד עם שיפודי במבה, פלטת גבינות ומטבלים שכולם נראים אותו דבר אבל חלק מתוקים חלק חריפים וחלק מלוחים וכו'. היו לנו המון רעיונות טובים, אבל את רובם אני לא זוכר.

בכל מקרה - דבר כזה שייפתח במרכז ת"א יכול להיות להיט.

אה, כן. אל תעשו סמים - זה בזבוז זמן.

פורסם

אומר לכם מה חסר לי באופן אישי בנוף המסעדות, ושאני מנדנד לגביו לכל מסעדן שאני מכיר (לרבות אבא שלי) כבר שנים:

חסר מקום שמגיש ארוחות בוקר, ורק ארוחות בוקר 24/7.

אין כמו ארוחת בוקר טובה (וזה לא משנה אם היא אנגלית עם נקנקיות ושעועית, או ישראלית עם ביצי עין וסלט ערבי), וזה נכון לכל שעה ביום;

מוקדם בבוקר, בצהריים ליד העבודה, אחרי בילוי ב-3 בבוקר או אפילו אחרי שינה של שחיתות עד 14:00 בשבת ..

:beerchug:

HFturbo

פורסם

3 סוגי מסעדות "פשוטות" שחסרות בארץ:

1. כמו שאמרו, מקסיקנית. מקסיקנית טובה, פשוטה, עם הרבה וחריף ובערב גם מרגריטה אמיתית, לא קפואה, בכוס ענקית (כמו ששתיתי במסעדה מקסיקנית עלומה בפיניקס אריזונה, אליה אני עדיין מתגעגע...)

2. יוונית. שווארמה, כן, אבל לא עם חומוס - עם צזיקי... רצוי על חוף הים

3. פיש & צ'יפס. כמו באנגליה. חתיכת דג טריה וגדולה, שטוגנה בשמן טרי טרי, צ'יפס פריך והכל עטוף בנייר גס וחסר מיתוג לחלוטין עם סכו"ם פלסטיק, מלווים על ידי בירה טובה מהחבית.

נו? עוד לא נפתח? תקרא לי כשיהיה מוכן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני גם בעד מקסיקנית. אני ממש לא מבין איך אין בארץ מזון מהיר מקסיקני .

עוד דבר שחשבתי שיכול ללכת זה דוכן שמוכר כל מיני סוגים של אומלטים בלחמניות, המקום הכי טוב לעשות את הדברים האלה הוא על אחד הדוכנים שפותחים עכשיו בשדרות בתל אביב (בן דוריון, רוטשילד , שדרות חן...) .

• תוכן חדש...