Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראם אייר וחבריו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצאתי בחיפוש את מה שאני מחפש, אז אני אשאל:

רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין ראם-אייר לבין פייפר קרוס לדוגמא?

מה כל כך מיוחד בראם-אייר מבין כל שאר הקיטים בשוק?

כי אני מתכנן להזמין משהו בסגנון ורציתי לדעת מה נחשב ל-"טופ אוף דה טופ"

תודה.

פורסם

תודה, אני ערכתי חיפוש בעברית ובגלל זה כנראה לא הגעתי לתוצאות הללו.

אז בכל זאת, האם באמת הראם אייר טוב משמעותית מן הפייפרקורס של וויפר ופילטרים דומים?

פנייה לכל הח'ברה שהתקינו את הראם-אייר:

תמיר, אייל, דויד, רוני(?) מצטער אם שכחתי מישהו - תרשמו בבקשה מה דעתכם, עכשיו, לאחר שאתם מספיק זמן עם המוצר, האם כדאי לי לרכוש אחד?

ובנוסף, האם יש מישהו שבכלל מעוניין לעשות הזמנה נוספת? או שאני לבד בעסק? :roll:

סהר.

פורסם

אז בכל זאת, האם באמת הראם אייר טוב משמעותית מן הפייפרקורס של וויפר ופילטרים דומים?

תמיר, אייל, דויד, רוני(?) מצטער אם שכחתי מישהו - תרשמו בבקשה מה דעתכם, עכשיו, לאחר שאתם מספיק זמן עם המוצר, האם כדאי לי לרכוש אחד?

סהר.

הראם אייר מקבל אוויר בלחץ , בנוסף הוא בנוי עם זוית מיוחדת שתוכננה ע"י מהנדסי פיז'ו ספורט , הפיפר קרוס מקבל אוויר , אבל בצורה שונה , ולא בלחץ ישיר כמו בראם אייר

בקיצור עדיף ראם אייר

פורסם

סהר.

הראם אייר מקבל אוויר בלחץ , בנוסף הוא בנוי עם זוית מיוחדת שתוכננה ע"י מהנדסי פיז'ו ספורט , הפיפר קרוס מקבל אוויר , אבל בצורה שונה , ולא בלחץ ישיר כמו בראם אייר

בקיצור עדיף ראם אייר

תודה. את זה הבנתי מקריאה, אבל חלק מהמשתתפים בדיון שם אמרו שזה שטויות שהאוויר דחוס יותר.

אגב, מותקן אצלך ראם-אייר?

פורסם

אני לא מתחרט שקניתי את הראם איר. במהירויות גבוהות הרכב נושם טוב יותר, וגם בסל"ד גבוה בהילוך שני-שלישי. הצליל שהוא עושה נפלא לטעמי.

שני מינוסים קטנים אצלי - קצת פחות מומנט בסל"ד ביניים (כבר התרגלתי) וגם העובדה שבסקסו האוויר לא נכנס דרך כל הפתח של הראם איר, כי חלק חסום ע"י השלדה (לכן כנראה שהראם איר יכול אפילו לעזור יותר...)

במחיר שקנינו (750 שקלים בערך) - מומלץ מאוד!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צר לי לפגוע באופוריה ששוררת בפורום לגבי ראם אייר.

אני לא הייתי ממליץ לשים ראם אייר ברכב לא משופר שלא עומד לעבור שיפורים בזמן הקרוב.

הבעיה החמורה ביותר שאני מרגיש היא שכל עקומת המומנט טיפסה מאד גבוהה והתקצרה.

נכון ההספק עלה אבל נתון ההספק מתיחס לנקודה בדידה בציר הסל"ד ואם השילוב של גיר ומנתק הצתה נשארו כשהיו קשה מאד לשמור על הרכב בנקודת עבודה יעילה.

נוסף על כך חשוב לזכור שאם אני נותן יותר אויר למנוע אבל אין למחשב, למערכת ההזרקה ולמערכת הפליטה יכולת להשלים אז רק פגעתי ביחסי אויר דלק נכונים!

שורה תחתונה: ראם אייר זה דבר נהדר אבל חיבים למפות אחרי זה את ה-ECU ומומלץ בחום לבצע שיפורים נוספים במערכת הפליטה והדלק (ווסט ואולי מזרקים).

אז 770 ש"ח (כן ככה שילמנו. לא 750) זה ממש לא הרבה כסף אבל זה לא נגמר בסכום הזה!

תמיר שכבר מדמיין את התגובות :lol:

פורסם

תמיר שכבר מדמיין את התגובות :lol:

התגובות פשוטות - אולי ב-VTR זה עובד שונה מבמנוע ה-120 כ"ס? אל תשכח שההתאמה המקורית היא למנוע ה-16V. אולי השילוב איתו מפיק תוצאות עדיפות?

לפחות בנוגע לצליל אתה חייב להסכים, לא? :D

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הראם אייר מקבל אוויר בלחץ , בנוסף הוא בנוי עם זוית מיוחדת שתוכננה ע"י מהנדסי פיז'ו ספורט

לא מהנדסי פיז'ו ולא נעלים.

את הראם ייצרו לראשונה עבור פיז'ו ספורט חברת הפילטרים "green".

סתם בשביל לשבת על נקודות :wink:

פורסם

חשוב לזכור שהוא תוכנן למבנה החזית ב-106 MK2 בסקסו אפשר לאמר שכניסת האוויר לראם אייר פחות או יותר חסומה לחלוטין.

ב-106 דור 2 הראם אייר ללא ספק יותר אפקטיבי וניתן לראות זאת בקלות במבט לחזית הרכב.

נכון מה שתמיר ציין בשביל אפקט מירבי יש למפות את מערכת ניהול המנוע מחדש ולשנות פרמטרים נוספים כמו דלק ומערכת פליטה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...