Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוורר פנימי [אונו 1.4 1994]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזגן של "אוטו קור" אם אינני טועה.

הבעיה היא כזו, המזגן עובד, מקרר, הוואנטה הפנימית מסתובבת, אם כי , אט אט מהירות הסיבוב דועכת עד אשר היא עוצרת לחלוטין ולא נדלקת יותר.

לאחר המתנה, היא חוזרת לעבוד באותו הקצב, ואז שוב, בשלב מסויימת נעצרת וכובה.

רעיונות ?

פורסם

נראה משום מה שהוונטה לא מפסיקה להסתובב, אלא שהמזגן פשוט קופא לך, כך הוונטה לא מצליחה למשוך אוויר דרך המאיד (רידאטור פנימי של המזגן) .

יש לבדוק את הטרמוסטט ופעולתו, ובדיקה כללית למזגן.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא ניתקלתי בבעיה אלא אחי (מספר פעמים) ולכן שאלתי אותו בשנית (לצערי לא יוצא לי לנהוג ברכב הרבה זמן האחרון).

המזגן לא קופא ככל הנראה, פשוט שומעים את המאוורר מאט את מהירותו ונעצר תוך כדי רעשי תקתוקים המזכירים מאוורר שדוחפים לתוכו פיסת נייר..

סיבה נוספת הגורמת לי לנחש בוודאות שלא מדובר בקיפאון - הדבר קרה לאחר דקה או שניים שהמזגן פעל - משמע, אין מצב שתוך דקה הוא הספיק לקפוא.

כיוונים נוספים ? לאן לגשת ? מה לבדוק ?

פורסם

חוויתי את התקלה. אצלי זה היה מנוע מפוח שסיים את חייו. ממוקם מתחת לדשבורד, בצד הימני. החלפתו מצריכה פירוק דשבורד - עבודה לא פשוטה למי שאינו מיומן.

גבו ממני 700 ש"ח על החלפה למאוורר מקורי של בוש + עבודה.

פורסם

פרוק הדשבורד בפיאט אונו אינו קשה, יחסית, אך כמובן שעדיף שמקצוען יבצע זאת.

לצורכי פרוק יש לפרק את גלגל ההגה, 2 פלסטיקי חובקי ההגה, לוח השעונים, מנגנון ידיות אורו וחמום, מחשבה הזרקת דלק שמתחת לתא הכפפות מימין, בית מתגי העזר (אורות ערפל, מגב אח' וומפשיר אדים אח') וכמובן את כל ברגי הדשבורד מלמטה ומלמעלה ומתחת למיקום לוח השעונים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אחלה , נהדר, עוד תעסוקה לזמן הפנוי שאין לי ;-).

בכל מקרה, לפני שאני רץ לקנות מאוורר ומתחיל לפרק(אגב, איפה רוכשים כזה? האם הוא זהה למאוורר חיצוני של רדיאטור/מעבה?), היש משהו שכדאי לבדוק טרם הפירוק ? היש איזשהו ממסר שיכול לכשול ? לוח מגעים איפשהו ?

סביר להניח שאני אוועץ עם בעל מקצוע בכל מקרה, טרם הפירוק.

פורסם

מאורר הפנימי של המזגן שונה לחלוטין ממאורר הרדיאטור.

אני בכל זאת ממליץ לך לבצע זאת אצל מזגניסט שגם ידע היכן להשיג מנוע מאורר חדש.

מהיכן אתה בארץ?.

פורסם

נצל"ש - רפי אפשר להוציא את המאוורר בלי להוציא את בית הרדיאטור חימום?

צביקה, שעדיין מתקשה עם הוצאת הרדיאטור חימום :(

...Carpe Diem

פורסם

במזגן מקורי של פיאט חייבים לפרק את כל המע' הפנימית כדי להחליף המאורר הפנימי.

במזגן ישראלי, מורכבת יחידת מזוג פנימית (עם מאורר פנימי למזגן) ליד מע' האורור/חמום המקורית מתחת לדשבורד מצד ימין.

פורסם

אני באר שבע... ומכיר מזגניסט או שניים מעולים, אם כי אשמח לשמוע המלצותיך.

אגב, ממה שכתבת אני מבין כי המאוורר הזה לא משרת גם את החימום ברכב ? והיה וכך, אם הבעיה לא תהיה קריטית כל כך, אולי אדחה תיקונה לתקופת החורף.

פורסם

עדכון והתייעצות...

ביקרתי אצל 3 בעלי מקצוע בסה"כ.

ה-1 טען כי יש להחליף את המפוח בשלמותו, עלות מפוח חדש כ-600 ש"ח, על העבודה לא פחות ולא יותר - 800 ש"ח. הוא לפחות טרח להגיע אל הרכב, ביקש שאני אדליק את המזגן, ראה שאוויר קפוא יוצא החוצה... באותו הרגע המאוורר החליט שהוא לא נעצר, נו טוב, אני יודע יפה מאוד שהוא נעצר אחרי כמה דקות... :)

ה-2 טען גם כי צריך להחליף את המפוח, מפוח חדש עולה כ-688 ש"ח , על פי מבט חטוף במחברת שלו ולפי המחיר, הוא מתכוון להזמין לי מפוח של רנו אקספרס דגם ישן - אם זה משנה משהו בכלל. הוא גם טען שיש לפרק את המפוח הישן מהאוטו ותוך כדי כך לרוקן את המערכת מגז, לנתק את כל הצינורות גז ולאחר מכן למלא גז מחדש ("ברכב שלך יש גז שניתן למחזור, אני אחייב רק זמן עבודה של המכונה"). סה"כ כ-1300 ש"ח , ללא מע"מ.

ל-3 ניגשתי ואמרתי לו בדיוק מה שאמרתי ל-2 הקודמים, המזגן מקרר, מקרר טוב, זרימת האוויר אט אט פוחתת ונחלשת, כאילו שהמאורר בפנים נעצר. הוא אמר כי מאוורר עולה כ-300 ש"ח. עבודה? שעה בערך אבל הוא לא יכול לעבוד על האוטו היום, רק ביום שני. כמה יעלה כל הסיפור ? "לא יודע, צריך באמת לבדוק שזה מאורר וכו' " - הוא לא הביע רצון לגשת אל הרכב ולהיווכח במתרחש. תמוה לי קצת שהוא טוען שזה לוקח שעה ולכן אמרתי לו - "מאוורר פנימי, כן ? מפרדים דש בורד" - והוא הנהן בראשו אך לא הוציא מילה מפיו, השניים האחרים טענו שזה לוקח כ-3/4 שעות במינימום, אז או שהוא ממש מקצוען ומפרק מאות פיאט אונו כל יום, או שהוא פשוט רוצה להתחיל לעבוד ואז לבשל לי דייסה. ניתן לציין שאכן המקום עמוס מכוניות ובמקביל מטפלים ב5/6 רכבים במקום, מרבית העובדים הם "בני דודנו" ולמקום שם די מוכר בב"ש.

מה ההבדל בין מאורר למפוח ? היש הבדל ? האם אכן צריך לנקז את הגז מהמערכת ? האם העבודה אכן כל כך מסובכת פרט לפירוק הדש בורד? מרגע לרגע נראה לי יותר ידידותי לפרק את הכל בעצמי. אני אשמח אם מישהו יוכל להעלות לפה איזה שרטוט מפורט של כיצד מפרקים ויזרע קצת אור בעיני. והיה ופירקתי את הדש בורד בהצלחה, האם החלפת המאורר עצמה מסובכת או דורשת קישורים מסויימים ?

תודה לכולם,

דרור, והאוטו הלוהט :-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למישהו יש שרטוט מפורט של הליך הפירוק במקרה? פשוט יהיה הרבה יותר קל מאשר לחפש היכן חבויים הברגים.

אני אפרק בעצמי, מי שמוכן להתעסק עם זה, דורש מחיר מופקע , לצערי.

בהיינס אין שום דבר מועיל כל כך ..

• תוכן חדש...