Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברומא (ת)נהג כרומאי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מניח שאני הולך לגרום לכמה תגובות חריפות על ההודעה שלי, אבל אני אקח את הסיכון בכל זאת :wink:

את אלה שממש שמים *** על החוק של נסיעה בצד ימין וגם מעקבים אותי כאילו בכוונה, ז.א. לא עונים לבקשה ע" היבהוב באורות לזוז ולתת לי לעבור מכל סיבה שהיא - לעשות לי "דווקא", לעקב אותי כי הם חושבים שהם נוסעים במנירות חוקית ואני יכול "לקפוץ להם" או כל דבר אחר, אז אני פשוט מוצא הזדמנות, איך שהוא עוקף אותם, נעמד לפניהם ומתחיל ללחוץ על בלמים כדי להאיט אותם עד לעצירה מוחלטת וכך כמה פעמים עד שהם חוזרים לימין. פעם הבא הם כבר לא יעשו זאת לאף אחד...

אני בעד "ללמד" נהגים כאלה. מה לעשות אם יש כאלה שאוהבים ללמוד בדרך הקשה...

אתה רק חושב שהם לא יעשו את זה שוב... הם יעשו, 10 דקות אחרי שאתה נוסע הם שוכחים מזה. רק תתחזק טוב את האוטו שלא יעשה תקלות בנהיגה מהירה, כי יום אחד מישהו ירדוף אחריך עם סכין/אקדח וירצה ללמד אותך שיעור נגדי לזה ש"לימדת" אותו. כבר קרו דברים מעולם.

תפקיד המחנך הוא בידי המדינה, לא בידי הציבור. היום בא לך לחנך מישהו שיתן לך לעבור אותו מהר, מחר מישהו ירצה לחנך אותך לא לעבור את ה-90 על ידי אותו תרגיל "חכם" שאתה עושה. מי מכם הוא הצודק? או ששניכם טועים?

פורסם

בדיוק.

אני יודע שאתה הולך לקבל עוד הרבה תגובות כאלה ואתה גם מוכן אליהם (אתה אמרת :) )

אבל אל תנסה לחנך את כל העולם. חבל על העצבים שלך ושל הנהג השני.

אני לא מבין למה כולם צריכים לעלות לכביש כדי להלחם.

פורסם

רועי

במקרה שהוא ירצה ללמד אותי "לימוד נגדי" - לא יהיה לא קל להשיג אותי, זה בטוח :wink:

המדינה לא ממלא את התפקיד הזה שלה, ז.א. ממלא באופן מאוד סלקטיבי, אז מה נשאר ?

boomer

אני ממש לא עולה לכביש כדי להלחם, סך הכל רוצה להגיע מנקודה א' לנקודה ב' במהירות האפשרית והיגיונית ומקסימום כיף ורוגע. לא תמיד זה מתאפשר...

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
רועי

במקרה שהוא ירצה ללמד אותי "לימוד נגדי" - לא יהיה לא קל להשיג אותי, זה בטוח :wink:

מספיק רמזור אחד והוא יתפוס אותך גם אם תנהג ב-360 מודנה.

אגב, אם המדינה ממלאת את תפקידה באופן חלקי - זה לא אומר שזה הזמן שלך להכנס ולהשלים את התפקיד.

רוצה סמכות? תתנדב למשטרה.

רוצה שינוי? תפגין, תצביע למי שמקדם את הנושא.

לקחת את החוק לידיים? בשום אופן לא.

פורסם

רועי

OK, אני מסכים 100% (לפעמים זה בא מתוך יאוש כבר...) אבל איפה יש לך אירגון נהגים שמפגין, אפילו הוסף חתימות או משהו ? אין, כולם מעדיפים לשבת בבית...ואם במדינה הזאת אפילו לנכים חסרי בית לא התייחסו, אז אתה מצפה שמישהו ישתין (סליחה :wink: ) לכיוון איזה קבוצת נהגים שלא רוצה לקבל דו"חות ? לא נראה לי....

אני רק מנסה לגרום לאנשים סובבים אותי (כן וגם אלה שאני מראה להם בכביש בצורה הזאת שאני לא מסכים ולא אקבל את זה) להבין כמה כללים חשובים. אם כל אחד ידאג להעביר את המסר לאנשים סובבים אותו - אולי משהו יזוז...

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
אם כל אחד ידאג להעביר את המסר לאנשים סובבים אותו - אולי משהו יזוז...

או שתהיה אנדרלמוסיה מוחלטת, בה אנשים שמעט פחות הגיוניים ממך יקיימו את מצוות "עין תחת עין" בתחומים יותר מהותיים בחיים.

זה סיכון שאתה מכניס למשוואה כשאתה לוקח את החוק לידיים?

פורסם

לא דווקא דיברתי לא רק על "חינוך בכביש". דיברתי על לעלות מודעות מוטורית אצל אנשים הסובבים אותי בעבודה, בשכונה וכו'. ויש כמה אנשים שכבר הודו לי: אתה יודע...רק בגללך אני עכשיו נוסע בצד ימין". וזה נעים לשמוע, שלפחות בן אדם אחד או שניים מבינים את זה עכשיו...

אבל אני כעיקרון רציתי לשאול - אתם פעם חשבתם להתארגן עם הפורום כולו ולעשות איזה הפגנה או משהו כדי להעלות מודעות לפחות לעניין. שווה לפחות פעם אחת להופיע בטלוויזיה, זה כבר משהו כדי לגרום למישהו לחשוב.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
לא דווקא דיברתי לא רק על "חינוך בכביש". דיברתי על לעלות מודעות מוטורית אצל אנשים הסובבים אותי בעבודה, בשכונה וכו'. ויש כמה אנשים שכבר הודו לי: אתה יודע...רק בגללך אני עכשיו נוסע בצד ימין". וזה נעים לשמוע, שלפחות בן אדם אחד או שניים מבינים את זה עכשיו...

זה משהו אחר, זה טוב, וזה כדאי. כל עוד החינוך מתבצע בצורה תרבותית שיש בה דו שיח ולא ניגוח (בלימה למישהו בפנים גורמת לעוד עצבים, תוקפנות ופחות אדיבות ונהיגה שקולה. כך הנוהג מאחוריך לא לומד כלום, הוא רק מתעצבן).

אבל אני כעיקרון רציתי לשאול - אתם פעם חשבתם להתארגן עם הפורום כולו ולעשות איזה הפגנה או משהו כדי להעלות מודעות לפחות לעניין. שווה לפחות פעם אחת להופיע בטלוויזיה, זה כבר משהו כדי לגרום למישהו לחשוב.

הנושא בדיונים במסגרת ההנהלה בשלב זה, כמובן שרעיונות מועילים יתקבלו תמיד בברכה.

פורסם

רועי

היה לי רעיון במסגרת מועדון אלפא להזמין את שר התחבורה הנוכחי אביגדור ליברמאן לאחד המפגשים שלנו. עכשיו - אפשר (וצריך) להתארגן יחד כל המועדונים ולפגוש את האיש כדי להבין מה נקודת ראותו על נושא התחבורה, תאונות, עקיפה וכו'.

סתם לדבר ולנסות לגרום לשינוי בתפיסתו לתפיסה יותר מקצועית ופחות חד-צדדית.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

• תוכן חדש...