Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהנדס או רו"ח ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני לפני החלטה שאמורה להתקבל בימים הקרובים לגבי המסלול שאותו אבחר ללמוד.

בפניי האפשרות ללמוד מנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות ומשפטים (שני תארים שונים ונפרדים), או מהנדס מכונות. אני מודע לכך ששני המקצועות מאוד שונים אחד מהשני, ועל אף זאת מאוד קשה לי לבחור איזה מקצוע משניהם אני אוהב יותר, וקשה לי מאוד להחליט לאיזה כיוון ללכת ובמה אני רוצה יותר לעסוק בחיי.

אשמח עם אנשים עם נסיון בתחום (ובחיים בכלל) יוכלו לייעץ ולתת נימוקים לכאן ולכאן.

בתודה מראש, סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

תשמע,

אף אחד לא יכול להחליט בשבילך מה עדיף לך לבחור.

אתה יכול לבחור במשהו, ולראות איך זה בתואר, בשנה הראשונה. ואולי אח"כ תתחרט או משהו.

החשיבה שלי (ומה שבחרתי לעצמי בתור קריירה) אומרת שאתה צריך לבחור משהו שאתה טוב בו, שמוציא ממך את הדברים הטובים שלך. מה גם, שבחירת מקצוע אמורה להיות משהו שאתה אמור לעבוד בו כמה שנים טובות מהחיים שלך. ככה שעדיף לך לבחור במה שממש יעניין אותך (או שאתה חושב ככה).

אגב, לא יקרה כלום תבחר מסלול שאח"כ תגלה שאתה לא מרוצה בו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות ומשפטים זה ממש לא רו"ח

כמו כן, כשמדברים על מנהל עסקים מתכוונים בד"כ ל-MBA = תואר שני במנהל עסקים.

תואר ראשון במנהל עסקים זה חרטה שלא שווה כלום, לא ניתן לעשות עם זה כלום אח"כ כי זה לא מקצוע פרופסיונלי = או במילים אחרות, זה לא מקצוע. (בניגוד להנדסת מכונות למשל)

אם אתה רוצה להיות רו"ח יש מסלולים של תואר ראשון בחשבונאות, או כלכלה בחטיבה של חשבונאות, ואז עוברים בחינות של לשכת רו"ח בישראל, ועוברים שנה התמחות לפני שמקבלים את ה"תואר" רואה חשבון.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

רו"ח

:wink: אבל אני לא ממש אובייקטיבי...

הלימודים (לתואר מנהע"ס) 3 שנים + שנת השלמה(שנה וחודשיים ולבסוף בחינות חיצוניות) שבה אתה עובר התמחות בחשבונאות (3 קורסים ביקורת ,מיסים,ופיננסית) , בעקרון לאחר 3 שנים אתה זכאי לתואר ראשון ובמקביל לשנה הרביעית אתה מתחיל סטאז' (תכלס עבודה במשרה מלאה++ כמתמחה ובמקביל לימודים יומיים בשבוע, לא קל !!!).

אני יכול לומר לך מנסיון עבר שלי שהצעות העבודה לטרום סטאז מתחילות כבר מסוף שנה שניה , אם מעניין אותך מיסים ,חשבונאות ,קצת משפטים וכו לך על זה...(מסלול לא קל אגב )

פורסם

בואו נדייק, אם תבחר במסלול של רואה חשבון תצטרך ללמוד 4 שנים, שמתוכם לאחר 3 שנים אתה זכאי לתואר בחשבונאות והשנה הרביעית זאת שנת השלמה על מנת לקבל את הרישיון של רואה חשבון, שבסיום השנה הרביעית יש לך 2 מבחנים סופיים בחשבונאות פיננסית מתקדמת וביקורת.

את הסטאז' אתה יכול להתחיל כבר מאמצע שנה ב', אם תעבור את המבחנים של ביינים א' וביינים ב' במועצת רואי חשבון בתל אביב.

*חובה לעשות שנתיים סטאז' ולא שנה כמו שמישהו מלמעלה כתב.

פורסם

כלל ראשוני טוב לבחירת מקצוע, זה לבחור תחום שהיית עוסק בו גם אם לא היו משלמים לך כסף עבור זה. תחום אהוב ומעניין נותן את ההנאה הראשונית שמאפשרת לך להעמיק ולהצטיין.

בהמשך, מתחילה השחיקה. מה שנראה מעניין ומלהיב, הופך להיות שגרתי ומשעמם. בעיות שנראו שוליות הופכות פתאום להיות מרכזיות, והרצון להשקיע פוחת. כדי לא ליפול למלכודת הזו, חשוב להיות במקצוע או תפקיד שמאפשרים גיוון, שינוי והתקדמות כל הזמן. אם תעשה אותו דבר בדיוק משך 10 שנים, תשנא את המקצוע. אם תתפתח כל הזמן - יהיה לך מעניין וכייף.

חוכמת חיים שלישית היא התגמול הכספי. בתחילת הדרך, זה לא נראה חשוב כל כך, וגם הצרכים שלך מועטים. עם השנים מתחתנים-משפחה-ילדים-משכנתא-הוצאות ואתה מגלה שהקיום היומיומי דורש לא מעט כסף. לחץ כלכלי הוא דבר שבהחלט יכול לקלקל את ההנאה מהיומיום, לכן חשוב להתנווט לתחום שמאפשר הכנסה נוחה, כבר בשלב שבו לא זקוקים לה.

אין לי עצות לגבי הפנסיה כי עוד לא הגעתי לשם, אבל בינתיים אתה מסודר לעשרים שנה הקרובות.

נמרוד

פורסם
בואו נדייק, אם תבחר במסלול של רואה חשבון תצטרך ללמוד 4 שנים, שמתוכם לאחר 3 שנים אתה זכאי לתואר בחשבונאות והשנה הרביעית זאת שנת השלמה על מנת לקבל את הרישיון של רואה חשבון, שבסיום השנה הרביעית יש לך 2 מבחנים סופיים בחשבונאות פיננסית מתקדמת וביקורת.

את הסטאז' אתה יכול להתחיל כבר מאמצע שנה ב', אם תעבור את המבחנים של ביינים א' וביינים ב' במועצת רואי חשבון בתל אביב.

*חובה לעשות שנתיים סטאז' ולא שנה כמו שמישהו מלמעלה כתב.

זה בדיוק מה שאמרתי...:roll:

פורסם
כלל ראשוני טוב לבחירת מקצוע, זה לבחור תחום שהיית עוסק בו גם אם לא היו משלמים לך כסף עבור זה. תחום אהוב ומעניין נותן את ההנאה הראשונית שמאפשרת לך להעמיק ולהצטיין.

בהמשך, מתחילה השחיקה. מה שנראה מעניין ומלהיב, הופך להיות שגרתי ומשעמם. בעיות שנראו שוליות הופכות פתאום להיות מרכזיות, והרצון להשקיע פוחת. כדי לא ליפול למלכודת הזו, חשוב להיות במקצוע או תפקיד שמאפשרים גיוון, שינוי והתקדמות כל הזמן. אם תעשה אותו דבר בדיוק משך 10 שנים, תשנא את המקצוע. אם תתפתח כל הזמן - יהיה לך מעניין וכייף.

חוכמת חיים שלישית היא התגמול הכספי. בתחילת הדרך, זה לא נראה חשוב כל כך, וגם הצרכים שלך מועטים. עם השנים מתחתנים-משפחה-ילדים-משכנתא-הוצאות ואתה מגלה שהקיום היומיומי דורש לא מעט כסף. לחץ כלכלי הוא דבר שבהחלט יכול לקלקל את ההנאה מהיומיום, לכן חשוב להתנווט לתחום שמאפשר הכנסה נוחה, כבר בשלב שבו לא זקוקים לה.

אין לי עצות לגבי הפנסיה כי עוד לא הגעתי לשם, אבל בינתיים אתה מסודר לעשרים שנה הקרובות.

נמרוד

הכללים הללו מתאימים לשוויץ אולי

להזכירך אתה חי בישראל

פורסם

אין לי מושג לגבי איך זה להיות רו"ח, אני מהנדס מכונות למעלה מ-10 שנים אשמח לענות על שאלות ספציפיות לגבי המקצוע.

פורסם

יש מכוני ייעוץ שנותנים לך הכוון על סמך יכולת אישית במבדקים שהם עורכים לך

אני חושב שכדאי שתיכנס לכל פקולטה , בדוק את תוכנית הלימודים שלה לעומק ותראה למה אתה מתחבר יותר

שני המקצועות הנ"ל פרקטיים , מכונות לדעתי הרבה יותר מעניין

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תוכן חדש...