Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RS2000 לעומת 306 - חוות דעתכם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה הנשאלת היא איך האוטו, ובעיקר בהשוואה ל306 (לי יש XT, אבל גם הספורטיביות).

אני רגיל ונהנה מהתנהגות ותקשור עם ההגה והשלדה, אבל סובל מחוסר כוח.

לכן השאלה היא לגבי:

התנהגות?

כוח? (בסביבות ה150כ"ס?)

אמינות? (עד כמה שאפשר בספורטיביות בנות עשור)

האם היא תהווה תחליף לXT או שאתאכזב?

PUG-306 XSI MK2

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין הרבה מכוניות שיכולות לספק את התקשורת של ההגה והשילדה ב 306 כך שמהבחינה הזו אתה צפוי להתאכזב.

יכול להיות שתוספת הכוח תפצה על זה יותר אבל זה כבר עניין של עדיפויות.

הייתי ממליץ לך למצוא 306 GTI (לטעמי מכונית ההנאה הקדמית הטובה והמהנה ביותר) אבל זה כמעט בלתי אפשרי.

פורסם

כמו ששלומי אמר, ואני אוסיף , כל מעבר מ 306 לרכב אחר [לא משנה מה זה] יהיה בשבילך חד ולרעתך.

את המכוניות שמתקשרות או מזכירות במעט את המחול ש ה306 מסוגלת לו , אפשר לספור על יד אחת וגם שם נסתפק ב 3 אצבעות.

בקיצור- עזוב, תשאר עם ה 306, אם תעבור למשהו אחר, סתם תתחרט ותתחיל להתעצבן מזה.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

rs2000 (מניסיון אישי של שנים) מבחינת יכולות דינמיות , לא נופלת מה-205GTI

(205GTI היא הצרפתיה הספורטיבית היחידה שנהגתי עליה רבות לכן זה מקור ההשוואה שלי כעת ,ההיכרות שלי עם ה-306 היא שטחית , למעט ה-S16 ,בנסיעה מנהלתית לכן אני לא יכול לומר עליה רבות מעבר לעובדה שהיא מאיצה יפה מאוד :-) )

מנוע חזק ובשרני עם עקומת מומנט (20 קג"מ) / כ"ס (150) מהטובות בקבוצתה (לדעתי )

גיר משודך בצורה מצויינת מבחינת יחסי העברה

בלימה מצויינת (4 בלמי דיסק גדולים , ABS )

משקל עצמי נמוך (1140 ק"ג)

מסרק הגה עם 2.8 סיבובים מנעילה לנעילה

השילדה מחוזקת היטב מבחינת מוטות מייצבים /בולמים / קפיצים מה שגורם לצורך בהחלפת זרועות

תחתונות בתדירות גבוהה (חיסרון)

נ.ב

היא אוהבת לכשכש

נ.ב 2

שלומי תקרא לפעמים הודעות פרטיות

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

שלומי - רק תראה לי GTI (מבין הבודדות שנמכרו בארץ) בתקציב שלי. הייתה לאחרונה אחת למכירה, אבל עם "שיפור שלדה" לא מתוכנן.

איציק - יש לי ניסיון עם ה205, וההתנהגות באמת מעולה, מה שמשכך את חששותי. הבעייה, לפי הבנתי, היא התחזוקה - חלקי חילוף נדירים ועלות גבוהה מאוד לאלו שכן נמצאים. האם זהו המצב בשטח?

פשוט חבל לי להעמיד את הרכב חודש בגלל מחסור בחלק (הגזמה פראית, אבל עדיין).

אשמח לעוד פרטים לגבי עלויות אחזקה משוערות (לא חיזוי עתידות, אבל איזשהו תחום אפשרי).

תודה,

יבין.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

עלויות אחזקה ב-RS סבירות בהחלט , אני לא רוצה לפרט , אבל בגדול אפשר לחיות בשקט עם האוטו הזה כמו כל אוטו אחר , גם תצרוכת דלק סבירה ומתונה ביותר

פורסם

השאלה היא גם האם תמצא אקזמפלר שמור..

אין הרבה RS בארץ...

נראה לי משהו כמו מקסימום 20 רכבים.. יש לך רכב ספציפי שאתה מדבר עליו?

או הכי פשוט סע לאיציק תעשה סיבוב ותדע...:wink:

פורסם

אני מחזיק אר אס 2000 ואני אומר בכנות זה האוטו הכי מהנה שיצא לי לנהוג עליו בארץ

יצא לי לנהוג ב306 אוטו מהנה מאוד אבל האר אס לא נופלת ממנו באיזחת הכביש ובהיגוי היא מאוד יציבה

(עיקולים אתה לוקח בכיף ב150 ויותר והרכב נראה כאילו אתה לא זז וההגה הולך איתך לאן שאתה רוצה בלי התנגדות) כוח יש לרכב בלי סוף(הגעתי למהירויות שאסור לדבר עליהם בכלל בזמן ממש קצר) הרכב קיבל מחמאות על הכוח מחבר עם גולף ג'י טי אי ואוודי 1800 טורבו. יש לו אופציית שיפורים עצומה(למרות שלא צריך הוא חזק לטעמי מספיק) אני ממליץ בחום על האר אס אבל הוא ממש נדיר וקשה לשים יד על אחת שמורה . תחפש באתר יד 2 ראיתי אחת נחמדה בקטגוריית הXR3I של פורד אסקורט יש כמה קבריולטים נחמדים (מנוע חלש יותר 200 סמ''ק פחות היתה כזאת לדוד שלי הוא היה מרוצה ממנה הרבה שנים)

ויש גם אר אסים רגילים שם תריץ חיפוס מקווה שתמצא משהו

ולגבי הצריכת דלק היא ממש מגוכחת לרכב ההונדה סיווויק 1600 שיש לנו בבית אוכלת הרבה יותר

זה תודות למערכת חסכון חכמה שיושבת על הסעפת פליטה של המנוע ואוספת את הדלק המבוזבז ומחזירה אותו חזרה שלא יתבזבז.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

זה תודות למערכת חסכון חכמה שיושבת על הסעפת פליטה של המנוע ואוספת את הדלק המבוזבז ומחזירה אותו חזרה שלא יתבזבז.

על מה אתה מדבר ?!

פורסם

מצטרף לשלומי,

ל306 יש את אחת השלדות הכי מתקשרות ומהנות שתמצא היום ברמת המחיר שלה,

החל משנת 99' (לדעתי), אתה גם מקבל אמינות מופלגת בשונה מהשנים המוקדמות יותר.

לגבי כוח ומומנט, אין מה להשוות את הXT לRS , אם כבר אז GTI או S16

לטעמי הRS קצת מיושנת בכל מה שקשור למראה ולפינוק בתא הנוסעים - אבל זה כבר עניין של טעם

זה נכון שיש לה שלדה מצויינת אבל לא כמו ה306.

רוי

פורסם

אני משאר שעל הEGR (אם יש , בכ"א כוונת המערכת לא ממש הובנה על ידי הקורא , אלא אם הוא יצטרף לירוקים בקרוב)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אה כן , בפורד זה נקרא pulse air , תפקידו לחמם בתחילת הנסיעה את גזי הפליטה ע"מ לא לגרום נזק לממיר הקטליטי , הוא נראה כמו הכנה מוזרה לטורבו קטן :-P

בפועל הוא גם מוריד 2-3 סוסים

פורסם

מה לגבי סיטרואן ZX וולקן?

אני חושב שהיא מהנה מאוד,ולדעתי היא הרבה יותר נוחה מRS 2000 .

אני לא מבין איך יכול להיות כל כך הרבה הבדל בין אסקורט ל RS 2000 פשוט רכבים שונים לחלוטין.

מבחינה טכנית.

אשמח לשמוע את ההבדלים ביניהם.

תודה.

• תוכן חדש...