Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישנים בצידי הרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודות לחברי הפורום המקצוענים מצאתי מערכת של חיישני חניה.

כעת,הייתי רוצה לדעת ,האם קיימים חיישני נסיעה,חיישנים שמותקנים בצידי הרכב ותפקידם להתריע לפני התקרבות יתרה עם אחד הצדדים של הרכב.

אני גר ברחוב דו סטרי ומשני צידי הכביש החניה מותרת באלכסון.

כל פעם אני חייב לתמרן כדי לא לשרוט את המראה או הדלת,לפעמים חונים טנדרים בצידי הכביש וממול תמיד ישנה תנועה ואז התמרון הופך למסובך יותר.

הרחוב לדעתי חייב להיות חד סטרי ,אבל זו רק דעתי הצנועה.

אני חושב שאם אתקין חיישנים בצידי הרכב(במידה וקיימים ) זה יעזור לי מאוד.

תודה

לילה טוב

הכל יחסי בעולם...

פורסם

אני כמעט בטוח שקיימים.

באוטו של המורה נהיגה שלי היו כאלה, הם צפצפו בכל פעם שיש התקרבות יתרה למדרכה ולכל עצם חיצוני אחר.

מצאתי ברשת מידע רק לגבי חיישני נסיעה לאחור, אבל הנני יכול לשער שניתן להתקין אותם גם מקדימה, ואני משער שישנם רכבים מסויימים שמוסיפים להם באופן אוטומטי בפס הייצור את החיישנים האלה.

Xbox12341

פורסם

יכול להיות שאני לא מבין משהו, אבל החיישני נסיעה לאחור, לא יכולים לתפקד בעצם כחיישני תנועה לכל כיוון, הכל תלוי במיקומם?

כלומר, אין שום ייחוד בחיישנים האלה שמחייב התקנה שלהם מאחור בלבד.

פורסם

אישית, אני כמעט ולא משתמש עם חישני נסיעה לאחור אני מסיט את הראש, לא סומך על זה כבר, היו מספר מקרים שפגעתי במדרכה עם הגלגלים האחורים וגם שיפשופים בפגוש בגלל החישן הזה.

פורסם

בVW טוארג, ובדגמים החדשים של מרסדס וBMW סט החיישנים המקורי כולל גם זוג חיישנים בצדדים של כל פגוש (סה"כ 12 בכל מכונית).

לגבי חיישנים סטנדרטיים, קיימות מערכות שבהן המערכת מכויילת לגילוי מכשול מהחיישנים החיצוניים במרחק קטן יותר מאשר המרכזיים וזה מאפשר להתקין את החיישנים החיצוניים ממש בפינות הפגוש.

אצלי החיישנים מותקנים באופן כזה והם נותנים התרעה לא רעה על קרבה יתרה של מכשול בצידי הרכב אם לא מתרחשת התקרבות נוספת למכשול אחרי שהפגוש עבר אותו.

פורסם

xbox12341

תוכל לשאול את מורה הנהיגה שלך איפה הוא קנה את החיישנים?

איזה חיישנים הוא ראה לפני שקנה

(בין אלו הוא התלבט,ולמה בחר דווקא את החיישנים שמותקנים אלו כרגע??)

תודה

הכל יחסי בעולם...

פורסם
יש גם חיישני חניה קדמיים ולא רק במכוניות סלון.

זה רק עניין של זמן עד שיהיה חישנים בצדדי הרכב.

איך מפעילים את החיישנים שמותקנים בקידמת/ צד הרכב?

האם הם מתחילים לצפצץ בכל פעם שעומדים ברמזור?

פורסם

תחשוב רגע, לא תשתגע מזה שגם אחורה וגם לצדדים(ואם על הדרך אז גם קדימה), לכל כיוון האוטו יצפצף?

זה נראה לי מתריד ולא תבין גם איזה צד מצפצף, אם כבר כזו עם סדרת צפצופים שונים שיבדילו בין הצדדים.

אבל מראות צד מכוונות היטב עושות עבודה מעולה ולעניות דעתי מעט תירגול למידות הרכב יתרמו לך ממש הרבה ולא תרצה את המערכת המציקה.

ראיתי איזה טויוטה היילקס שהמשיכה את מגן החזירים סביב כל האוטו, זו גם דרך:-) (או שלא)

אופנוען

פורסם

אם שי מערכת חיישנים לצידי הרכב,כנקראה שחשבו על כל התרחישים כגון:

1.רכב הנוסע בנתיב הסמוך

2.עצירה ברמזור

המערכת אמורה להתחיל לצפצף כשהמרחק קטן מאוד וישנה סכנת פגיעה

ULY אמר שחיישנים לחניה ברוורס אינם מתאימים לשמש גם כחיישני צד

יום טוב

הכל יחסי בעולם...

פורסם

אני רק לא הבנתי דבר אחד:

אתה מדבר על חיישנים שיתריעו בזמן נסיעה רגילה בכביש? (40-60 קמ"ש?) או חיישנים שיתריעו בפני מכשולים בצדי הרכב בזמן שאתה חונה??

במידה ואתה מדבר על הראשון - נראה לי מיותר ודיי טיפשי... כי הרי תנאי שטח מהצדדים שלך כל הזמן משתנים, וחיישן שיודיע לך שנכנסת ברכב מצד ימין שחנה - זה לא חיישן כל כך "יעיל"... כי הרי בחיים לא תספיק להגיב לציפצופים שלו...

במידה ואתה מדבר על חיישני חנייה צדיים - אז זה גם דיי בעייתי, כי למפות על מראה - 5 מטר של רכב, ושתדע איפה בדיוק יש את המכשול - זה גם דיי בעייתי במידה ואין לך מסך גרפי מדוייק...

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא כלכך ברור לי למה בכלל צריך חיישני צד (ועוד לחניה). בשביל מה יש מראות ?! הרי הצדדים מכוסים תמיד על ידי המראות, ואם הם לא, תדאג לכוון את המראה לפני התמרונים האלה כדי שתקל עליך.

בכל מקרה, ישנה מערכת של אאודי (לא יודע אם הגיעה לארץ) שמופעלת ע"י מכ"מ בזויות כלפי אחורה ומתריע על התקרבות רכב עוקף או לפני מעבר נתיב גם תוך כדי נסיעה.

המערכת גם יודעת להציג על מסך את מיקום הרכב יחסית אליך.

השמיים הם הגבול. הכל קיים, רק צריך לבדוק אם התקציב מתאים :)

• תוכן חדש...