Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישן מול חדש--למה כן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשים האחרונים יצא לי לקרוא הרבה מבחני דרכים למכוניות ספורטיביות חדשות בארץ ובחו"ל

מגמה בולטת וניתן לומר כמעט מוחלטת היא שהמכוניות החדשות איכותיות יותר בטווחות יותר אבל כבדות תנועה ומנותקות לנהיגה.

בכל מבחן השוואתי כמעט עולה הדגם הישן על החדש ברמת ההנאה לנהיגה

בולט הדבר בעיקר בקרב מכוניות פיגו-סיטרואן שכל הדגמים האחרונים נקטלים על ידי הבוחנים כנגד דגמי העבר.

כאשר מכונית ספורטיבית בישראל עולה 120 אלף שח צפונה והמהירות באמת חוצות את קו -250 אלף שח

עולה השאלה למה בכלל לקנות חדש כאשר בהרבה מקרים מכונית ספורטיבית בת 5-10 שנים תהיה בדרך כלל כיפית יותר,מהירה מספיק אם לא יותר, וגם אחרי ישור קו תיקונים ושיפורים לא יגיע המחיר למחיר חדשה דומה.

דוגמאות לא חסר- רנו קליאו ספורט בת 3 עולה חצי מפולו גי-טי-אי חדשה

פיגו 205 מול 206,306 מול 307, סקסו מול סי-3.

אימפרזה גי-טי בת 5 עולה פחות מחצי של חדשה ויש עוד הרבה הרבה

לא פלא שהשוק התחיל להפנים את הפער בתמורה ומחירי הפיגו ראלי ,סיטרואן ורנו קליאו נמכרות הרבה מעל המחירון וכך צריך להיות ! ספורטיבית משומשת אבל כמובן שמורה שווה את משקלה בזהב ולו רק בגלל שלא עושים כאלה יותר. אלא בגלל התמורה העצומה למחיר.....ותחשבו על זה

דוגמא אישית -פיאט קופה 98-מחירון 55 אלף שח נאמר קניתי ב60 השקעתי בישור קו כללי ומקיף ביותר עוד- 20, סה"כ-נאמר-80 אלף שח איזה רכב אחר חדש יתן 260 +כ"ס,0-100 ב6 שנ,260 קמ מהירות סופית ,בלמים של ברמבו,ריפודי עור ובקרת אקלים ועוד לא דיברנו על איך האוטו נראה......ודרך אגב המקיף עולה-2350 שח בלבד לשנה

הלאון נמכרה הפיאט חזרה והפעם לתמיד!.....למה?

400 קמ.....40 מעלות בצל....ארבעה אנשים....שלש שעות......10/1ק"מ.....קאפיש!

פורסם

יש את מוטיב ה "שופוני", אתה צריך להבין, השכן קונה 2007, אתה תיסע ב 97....פדיחות.

אז הוא ייקח הלוואה, ייקח משכנתא,ישבור תוכנית חיסכון רק בשביל לקנות 2007.

לא חסר אנשים שחיים על מוטיב ה"שופוני".

פורסם

בכל סכום שיהיה לי - אעדיף רכב משומש טוב יותר מרכב חדש.

עד 100K - אין חדשים. ויש הרבה מאוד אפשריות - חלקן אפילו אקזוטיות, תלוי בשנתון.

עד 150K - מיאטה / קופר / סדרה 3 ישנה וחזקה.

מ-200 ומעלה - בוקסטר.

מ-300 ומעלה - 911.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קלעת בול.

מכוניות כמו פיאט קופה, 156, PSI ספורטיביות, קליאו ספורט הן בהחלט דוגמא קלאסית של גזור ושמור.

כאלו לא יעשו יותר בזמן הקרוב, עד שאולי איפהשהוא יפול אצל אחד היצרנים האסימון, שיש קהל שלא מחפש רק בטיחות ומיליון צעצועים.

בקטגורית המכוניות האנושיות אני רואה רק את המיאטה ששמרה על שפיות.

פורסם
מגמה בולטת וניתן לומר כמעט מוחלטת היא שהמכוניות החדשות איכותיות יותר בטווחות יותר אבל כבדות תנועה ומנותקות לנהיגה.

...

עולה השאלה למה בכלל לקנות חדש

שאלת וענית לעצמך.

רכבים חדשים צריכים להיות יותר בטוחים ואיכותיים. זה לא עניין של רוצים - רכב שלא עובר יפה מבחני ריסוק יהיה בבעיה קשה בשוק של היום. ומה לעשות - בטיחות עולה במשקל ברוב המקרים (קורות, כריות אוויר, וכד'). גם על איכות ונוחות אף אחד כבר לא מוכן להתפשר, וגם זה עולה במשקל - עוד כמה סנטימטרים שיהיה מקום לרגלים, הגה חשמלי שלא יהיה קשה לסובב אותו :shock: ...

חוץ מזה, רוב ה-"ספורטיביות" שנמכרות הן גרסה חביבה יותר למכוניות "רגילות" - כמו הקליאו וכו'. כיוון שכך, זוכים בהגה צעצוע (חשמלי), ועוד קשקושים.

אל תשכח את הפרט החשוב הבא - היום עוד יש לך מכוניות טובות לקנות. אבל מה יקרה אם תצטרך חלקי חילוף לקופה ההיסטורית שלך בעוד כמה שנים? עד מתי נראה לך שתוכל למצוא חלפים? בנוסף, ככל שהזמן יעבור, המכוניות שמעצבנות אותך היום - יהפכו למכוניות הישנות שאתה יכול לקנות... דור הולך ונעלם. תהנה כל עוד אתה יכול.

ניר

פורסם

חוץ מזה, רוב ה-"ספורטיביות" שנמכרות הן גרסה חביבה יותר למכוניות "רגילות" - כמו הקליאו וכו'. כיוון שכך, זוכים בהגה צעצוע (חשמלי), ועוד קשקושים.

ניר

זאת הבעיה.

אם הבסיס לא ממש ספורטיבי, תצטרך השקעה מאוד גדולה להפוך אותו לכזה.

ולרוב או שבלתי אפשרי, או שפשוט לא משתלם לעשות זאת.

לדעתי, יש לציין.

אור.

פורסם

ברור שהתכוונתי לומר שחדשות לרוב פחות מהנות ממחוניות בנות 5-10 שנים אבל מה שבאמת אני רוצה לומר ששוק המכוניות של ספורטיביות משומשות של הצרפתיות לפחות גם הקונים ובטח שבטח המוכרים לא מסתמך על "המחירון" של יצחק שלא מבין כלום וגם לא ממש מתעסק אם מכוניות שכאלה{אלא פשוט קם בבוקר ואומר-"נו טוב כמה נוריד החודש ממחיר ה.........טורבו/גי-טי-אי ושות? אולי איזה עשירייה?}

דורש ומוכן לשלם הרבה מעל "המחירון" בגלל התמורה המעולה שנותנות אלה.

ואולי אם רוב המוכרים של מכוניות ספורטיביות כאלה יעמדו על שלהם {כמו בעלי הראלי והוולקנים}יצחק לא יהיה כל-כך רלוונטי והשוק כולו יקבע חוקים משלו {בשוק הספורטיבי לפחות.}סה"כ אנחנו עושים את יצחק ....מונופול!

הלאון נמכרה הפיאט חזרה והפעם לתמיד!.....למה?

400 קמ.....40 מעלות בצל....ארבעה אנשים....שלש שעות......10/1ק"מ.....קאפיש!

פורסם

לגבי לוי יצחק, אני חושב שאין אפשרות לשים לזה סוף. קליאו ספורט 2002 ירדה במחירון מחודש אפריל, עד חודש יולי ב-8 אלף ש"ח. 2K בחודש והיד עוד נטויה.

לגבי ההשוואה מול רכבים ישנים, בדוגמאות שאתה הבאת זה תופס. יש מקרים אחרים בהם זה הפוך, אבל אני חושב שלפחות בשוק הספורטיביות המהנות, המגמה ברורה.

בגדול היום עקב ריבוי תאונות הדרכים שמים דגש על נושא הבטיחות, שפוגע לרוב בצורת הרכב. הרכבים היום נעשים מכוערים יותר (לטעמי), כבדים יותר (אפילו הסופר מיני נעשו ענקיות) מכניים הרבה יותר (היגוי חשמלי) אבל בטיחותים יותר וכמובן גורמים לפחות זיהום אויר (מעניין לי תביצה הימנ...)

התוצאה = מירוץ של יצרני הרכב נגד מכוניות בשלל צורות, צבעים ומחירים, שיסיעו אותך לאיפה שאתה צריך, בצורה הבטוחה יותר, המכוערת ביותר, המכנית יותר והכי חשוב - שתיקח לך הכי מעט דלק. לצערנו חובבי הספורטיביות - רוב העולם רוצה את זה (לגבי הכיעור - שוב, זו רק דעתי).

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

שי שתי בעיות עם קניית משומש:

1. לך תמצא (לוגית, כולם לא ייקנו חדשות איך יהיה שוק משומשות...)

2. רכב משומש הוא... משומש, כלומר מצבו פחות טוב מחדש. חלקם עם נזקים בלתי הפיכים.

הפתרון, לדעתי, טמון בהסדרת שוק ה-aftermarket בישראל באופן בו ניתן יהיה לשפר רכבים ישנים באופן חוקי, אחראי ובטוח ולשנות לטובה רכבים חדשים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שאמרו למוטיב "השופוני" יש חלק גדול ומרכזי בעניין ופחות משקל לעלות מול תועלת

(עזוב את המחיר המופרז,ירידת הערך השערוריתית,תעריפי הביטוח הגבוהים משמעותית וכו...)

פורסם

נדמה לי שהיה שרשור כזה לא מזמן בהקשר ל C2VTS, גם כן העלנו שם דברים דומים. אבל לגופו של השרשור רובי, ברור שיש מכוניות ישנות , מכוניות ספורטיביות ישנות כן, שהתמחור השרלטני משהו של לוי-יצחק הופך אותם לקנייה מאוד כדאית. אלפות למיניהן, פיאט ועוד.

אחוז לא מבוטל מהרכבים שנעים על הכביש הם מכוניות לחם-חמאה , מאזדה3, פוקוס ושות', זה לא מפתיע ששוק המשומשות הספורטיביות הוא מאוד מצומצם ונוגע בחלק מאוד קטן באוכלוסיה.

זה פשוט לא מעניין אף אחד.. אנחנו מסתובבים בפורומים ומדברים על מכוניות , אבל אנחנו מעטים וכך גם כוח ההשפעה שלנו על השמאות.

הגישה שלנו נכונה, אבל יכול להיות שהתרבות המוטורית פה עדיין צעירה מידי בכדי להעריך מכוניות קלאסיות , מכוניות ספורט וכוו. תראה איך דוחים כל הזמן את חוק הספורט המוטורי - אפשר לתרץ את זה בכל מיני דרכים אבל תכלס זה פשוט לא מזיז שם לאף אחד.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

אהלן רובי.

צ'מע סיפור:

אני ואשתי כבר בקטע של לקנות דירה. אנחנו יושבים כל סופ"ש על העיתונים ועושים כל מני סקרי שוק.

המסקנה מאוד פשוטה: דירות חדשות בתקציב שלנו פשוט פיצפונות. גם אם עולים בתקציב. למה? כי היום בונים קטן. קוראים לזה "יעיל" או מודולארי, אבל אני קורא לזה: "מה עבר לכם בראש?!? אני נראה לכם גמד?!?!?" אתה יושב בסלון, מותח רגליים ומעביר עם הבהונות תחנה בטלויזיה. אז כמובן שקונים דירה ישנה יותר, שבה הסלון גדול והחדרים הם חדרים - אבל בישנה אין ממ"ד, היא לא תמיד מתוכננת חכם וחצי בית דורש שיפוץ כי החשמל לא מתאים למאה ה 20.

מסקנה: לא עושים אותן כמו פעם.

המסקנה הזו תקפה לגבי מוזיקה, בני אדם, מכוניות ועוד מיליון תחומים.

אז משקיעים הון בדירה כדי להפוך אותה בסופו של דבר ל"אמינה"? או שלוקחים דירה חדשה ומתפשרים?

ובכלל-למה השמאים לא גילו את הערך הקסום של בתים "של פעם"? התשובה-כי הם מצ'וקמקים. בשביל קומץ משופצים ושמורים היטב לא כותבים מחדש מחירון.

אותו דבר במכוניות.

גולף GTI מקורית 1600 מסוף שנות ה 70 נמכרת בבריטניה בסכום ששווה ל 35,000 שקל.

אבל זו בריטניה.

בעוונותי הרבים יצא לי לנהוג על הקומפ' החמות שנמכרות היום. חלקן טובות יותר וחלקן פחות - אבל דבר אחד ברור - איפה הן ואיפה מה שנמכר בשנות ה 90. מכוניות של 80-90 מרגישות לידן כמו עפיפונים עשויים מנזלת וקרטון. וגם - איפה ההיגוי שלהן ואיפה של מה שנמכר היום.

(אסור לשכוח שגם בשוק האפטרמארקט מודעים לחסרונות של המכוניות האלה ומסוגלים לפתור את הבעיות בחלקן.). אבל - ככה זה בחיים. אין מה לעשות. חובבי נהיגה, חזקים ככל שיהיו, לא יכולים לבטל פס ייצור סידרתי שלם של כל דגמי סיאט (לדוגמה) מכיוון שההגה לא מתקשר לטעמם - כי בתכל'ס זו המצאה חכמה שמסייעת לאיכות הסביבה. כנ"ל משקל - נעמוד על הראש, לא יוציאו את כל קורות הבטיחות וכריות האוויר - ועדיף ככה.

אי אפשר להכליל את כל הקומפ' של פעם כמעולות בהשוואה להיום, הרי היה לך (רובי) אונו טורבו. חוץ מהמנוע, זו אשפה . אי אפשר להסתכל אחורה בנוסטלגיה ולהגיד שהכל היה טוב. גם אומרים ש"איפה הנשים של פעם" שוכחים שגם פעם היו גם מכוערות.....

וגם האיכויות - וואלה...אם אני משווה למשל ראלי (וסליחה עם בעלי הראלי) לפולו GTI למשל - איפה זה ואיפה זה? שישימו בראלי 3 קילומטר איזולירבנד עם דיינאמאט להשתקת רעש לקינוח - היא לא מדגדגת את הפולו. אני נסעתי בפולו ופינטזתי על מה היה אם היתה כזו איכות גימור בקומפ' החמות של תקופתי.

http://www.kvishim.co.il/kvishim/Articles.asp?id=361&m=1

אחת הסיבות שאין כאן נהירה נוסטלגית לקומפ' כמו שיש בבריטניה היא שרוב המכוניות כאן במצב נוראי.

אם מתעלמים מקומץ קטן מאוד ששמור בקנאות, איפה אפשר למצוא מיאטה טובה? 106 ראלי טובה?

לקנות כזה וליישר קו זה סבבה- אבל זה רק בא להראות באיזה מצב גרוע המכוניות כאן.

אי אפשר להגיד שהכי כדאי לקנות פיאט קופה עם 260 כ"ס- מכיוון שיש קמצוץ פיאט קופה שאין להן מנוי רב עונתי אצל חזי כולל הנחות לסופי שבוע. (בלי ניסיון לפגוע, האוטו סבבה, אבל אל תשכחו שעבדתי בפיאט, ראיתי הרבה על גררים).

אי אפשר להגיד שיצחק לוי גורם לעוול היסטרי- כי זה לא בריטניה. יצחק לוי משקף את מה שהוא רואה בשוק - וחוץ מכמה צדיקים כמו רובי שהשקיע את הלב במכונית, יצחק לוי רואה מכוניות סמרטוטים עם מנועים נוזלים ושלדות מכופפות. ביננו...כמה קופה יש בארץ - 20? מתוכן, כמה באמת במצב מעולה?

אפשר לספור על יד אחת.

אקיצר- המצב בקאנטים.

אז נכון-אפשר למצוא 306 חמה או קופה או מיאטה, אבל כמה זמן יהיה אפשר להחזיק אותה במצב שתיסע טוב?! כמה ישורי קו יצטרכו? הרי ישורי קו זה אף פעם לא זבנג וגמרנו. יש לנו היום בבית 306 1600 שעברה יישור קו. ואז היא עברה עוד יישור קו. ואז הלך ראש. שבוע שעבר נקרע כבל קלאצ' באמצע כביש גהה (תודה שמר-אתה מלך). כל פעם שאני נוסע בה אני מתבאס קצת, כי בעבודה אני נוהג כל הזמן על דברים חדשים שנוסעים פי 10000 יותר טוב. עזוב ביצועים - איכות, נוחות, קירקושים.

אפשר לשים את הקומפ' החמות של לפני 10 שנים כ REFRENCE POINT ולקונן כל הזמן על זה שלא יעשו כאלה עוד פעם, זה בסדר. אבא שלי לא אוהב מוזיקה כי הוא לא חושב שאף אחד אי פעם ישיר כמו פרנק סינטרה, אז יש לו 5 תקליטים שהוא אוהב ומבחינתו נשרף העולם - אבל זה לא פיתרון.

יש מקרים באמת קיצוניים של קומפ' מודרניות, שאתה אומר "מה קרה? הם פיטרו את כל העובדים והשאירו את המנקה לתכנן מכונית!?!?" ויש מצבים שאתה מתפשר, מוסיף קצת אייבאך וקצת קוני, מנתק את ההגה ונוסע.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...