Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חסכוני בדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי רכב פולסוואגן פולו 98 מנוע 1.6 אוטומט. הרכב הזה בולע דלק והתיקון שלו יקר. אני מעוניינת ברכב שהאחזקה שלו לא יקרה וחסכוני בדלק כי אני נוסעת הרבה אך בו בזמן בטיחותי. חשבתי על רכב עם דלק מסוג דיזל, אך אמרו לי שהטסט שלו יקר. האם זה נכוןו? מה אתם ממליצים?

בתודה מראש

פורסם

אגרת הרישוי השנתית לרכב דיזל פרטי יקרה יותר מאגרת רישוי לבנזין ב-1433 ש"ח לשנה. אם נניח הנחות שמרניות: שמנוע דיזל חסכוני יותר ב-25%, וליטר דיזל עולה 15% פחות, הרי שסה"כ החסכון הוא כ-37%. ז"א שאם עלות הדלק השנתית שלך היא יותר מ-3800 ש"ח (שזה 320 ש"ח לחודש), משתלם יותר להשתמש בדיזל.

(זה בהנחה שהרכב עצמו עולה אותו דבר).

עוד דבר שכדאי לחשוב עליו, הוא על רכב בנזין עם נפח מנוע קטן יותר (ואולי אפילו ידני). בקטגוריה של פולו, מנוע 1.4 ואפילו פחות יכול להיות נוח מאוד - ואפילו חזק. במכוניות היותר חדשות יש גם מנועים עם טכנולוגיות חדשות (כמו תזמון שסתומים משתנה), שמאפשרים מנועים קטנים מאוד עם המון כוח (אני התרשמתי מאוד מהיאריס סול של 2000 - ששווקה בארץ עם מנוע 1.0 ליטר, חזק יותר מה-1.4 ליטר שהיה בפיג'ו שלי).

פורסם

במכוניות היותר חדשות יש גם מנועים עם טכנולוגיות חדשות (כמו תזמון שסתומים משתנה), שמאפשרים מנועים קטנים מאוד עם המון כוח (אני התרשמתי מאוד מהיאריס סול של 2000 - ששווקה בארץ עם מנוע 1.0 ליטר, חזק יותר מה-1.4 ליטר שהיה בפיג'ו שלי).

מסכים מאוד עם עודד , אני נוסע ברכב הנ"ל והוא חסכוני מאוד מאוד . אני לא יודע עם הוא חזק יותר מהפיג'ו אך הוא רכב ש"שונא" דלק ו"שונא" מוסכים . אני למשל מגיע לממוצע תדלוק מיכל מלא של כל שבועיים ואפילו כל שלושה . . . טווח נסיעה בין 550 ק"מ ל 600 ק"מ למיכל בגודל 40 ליטר . בנסיעה בינעירונית במהירות של 90 קמ"ש הגעתי לממוצע תצרוכת של . . . . 20 ק"מ לליטר (לפחות לפי המחשב דרך) .

עכשיו תעשו את החשבון בעצמכם ותבינו למה קשה להיפרד מרכב כזה .

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

שלום רב,

התקציב שלי הוא עד 50,000, אני נוסעת הרבה - בשבוע אני שמה בין 800-1000 ש"ח דלק לנסיעה בינעירונית בת 25 דקות (5 פעמים בשבוע).

שמעתי שאופל אסטרא דיזל זה רכב מאוד חסכוני ואמין. האם זה נכון?

תודה

פורסם

תקני פולו ידנית ותראי איך שהאוטו ממש לא בולע דלק!

מנסיון עם פולו 2002 1.4 75 כ"ס, צריכת דלק 20 ק"מ/ל' מחוץ לעיר ו- 12 ק"מ/ל' בתוך העיר.

תשקלי גם פאביה 100 כ"ס, אוטו מצויין ויותר טוב מהפולו.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

אני מניח שאת עושה כ 80 ק"מ ביום.

אני מחשב גם את שישי שבת כ 80 ק"מ ביום כי יש טיולים ונסיעות אחרות.

יוצא כ 28000 ק"מ בשנה, שזה בערך הגבול בו כדאי לעבור לרכב דיזל.

אני במקומך עובר לרכב ידני עם מנוע קטן בסגנון היאריס , עם המנוע 1000 או פונטו.

אומנם בנזין אבל הרבה הבדל בין רכב עם מנוע דיזל לא יהיה בסוף השנה אם מחשבים את עלות האגרה.

בכל מקרה, כמו שכבר אמרו פה. דיזל זה לא פתרון קסם, צריך לחשב אם זה בכלל כדאי.

מה גם שרוב מכוניות הדיזל יד שנייה נסעו המון והרבה יותר קל למצוא רכב מונע בנזין במצב טוב מאשר דיזל במצב טוב.

פורסם

אפשר לשלב 2 פתרונות- גם לרכוש רכב עם מנוע קטן וחזק ולהסיבו לגז.

אילו בישראל היה ניתן לתדלק עם מתאן יכלנו לנסוע ב- 1.30 לליטר... כמה חבל...

איתמר ג'ורג'.

• תוכן חדש...