Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב של 8K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחלוק על רוב חברי כאן בשרשור ואומר כי לטעמי כדאי לרדת מהסיפור בשלב הנוכחי. גם אם תצליח לעמוד באחזקת הרכב, הרכב יהיה אמין ותהיה לך ביד פנינה, הרי שעדין אתה משעבד את עצמך אליו. מילא אם היה מדובר ברכב מיוחד או חלום ילדות היקר ללבך, אך סתם להכניס ראש למיטה חולה לא נראה לי כדבר הנכון לעשות כרגע בהתחשב בפרטים הנתונים שסיפרת לנו.

פורסם

תקנה פיאסטה בכמה שפחות כסף, היא תקח אותך לכל מקום אולי יהיה בה מזגן, רכב בסיסי מצויין.

אני רכשתי סוויפט ב3500 ש"ח כשהוצאתי את הרישיון, בזמן שחברים שלי אמרו שהם חוסכים למשהו טוב קניתי רכב מעולה, מיותר לציין שהשאלתי להם אותו הרבה, היו תקלות והוצאות אבל זה היה שווה כל שקל, רכב גם ב2000 שקל זה רכב, תחזוקה זה לא דבר רציני, ביטוח זה קצת מעיק אבל שווה....

ואני ממליץ על פיאסטה משנות ה80, רכב מעולה. חסכוני ואמין מאוד.

haters will hate

פורסם
והאם אני יוכל לתחזק את האוטו בחצי משכורת? כלומר משהו כמו אלף וחצי אלפיים לחודש?!

אם התקציב החודשי שלך לאחזקת הרכב עומד על 1500-2000 שח, לא תהיה לך בעיה להחזיק אוטו - רק אני מקווה שאתה משאיר לעצמך גם "קצת" כסף לחיות.

בנוגע למועמדות - להלן דעתי האישית;

פיאט אונו 70S\IES

פורד פיאסטה

סובארו DL מנוע 1.3 או 1.6 גיר רגיל

היתרונות\חסרונות;

פיאט אונו

- יתרונות; זולה לרכישה, חלקי חילוף בשפע (זול להחריד), צריכת דלק סבירה, קלה, זריזה, נוחה יחסית, שורדת לא רע בכלל !.

- חסרונות; קשה למצוא אחת במצב סביר, צריכת הדלק סבירה (יש יותר חסכוניות ממנה), מעט בעיות חשמל.

פורד פיאסטה

- יתרונות; עמידה מאוד, נוחה מאוד, יש הרבה אקסמפלרים בשוק (יחסית) וגם המוזנחים שורדים לא רע.

- חסרונות; עצלה יחסית, צריכת הדלק סבירה מינוס.

סובארו DL

- יתרונות; מרווחת מאוד, שורדת מצויין גם תחת הזנחה, חלקי חילוף בשפע ובזול, עמידה ביותר, מערכת החשמל עמידה מאוד, אין צורך ברצועת טיימינג (חסכון בעלויות אחזקה).

- חסרונות; נוחות נסיעה סבירה, גודל פיזי (ביחס לאונו\פיאסטה), קשה למצוא אקסמפלרים במצב טוב (כמו באונו, יש אומנם הרבה אבל רובם של תפרנים שלא משקיעים כי זה "סוס עבודה"), צריכת הדלק סבירה (עניין צריכת הדלק הוא גם פונקציה של מצב הרכב - אפשר למצוא מכוניות שמורות עם צריכת דלק טובה).

בעיקרון - כולן טובות ואת זו שתמצא במצב הטוב ביותר כדאי לקנות. בסכומים עליהם אתה מדבר חייבים להתפשר כי אין ברירה. בסכומים הללו הכי חשוב שהרכב יתוחזק טוב וישרת אתכם להגיע מנקודה לנקודה במינימום הוצאות. אם תטפלו ברכב שלכם הכי טוב ותשקיעו, ולא משנה איזה מודל הוא, תקבלו מהרכב את המקסימום - במינימום תקלות/הוצאות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב שוב תודה. אפשר גם להמשיך בהמלצות.

אני רוצה להיתחס לכמה הודעות:

קודם כל החלום שלי(הרכב שאני חולם עליו) הוא מיטצובישי גאלנט מהחדשות אני פשוט מת על האוטו הזה אבל מה לעשות חחחח חלום הוא רק חלום.

איציק תודה לך על הפירוט אני חושב שהאופציה הבחירה שלי היא פיאט אונו או פורד פיאסטה כי קיבלתי הרבה המלצות עליהן וגם חשבתי עליהן ישר.

בנצי,זה נכון שאפשר ליקנות רכב כמעט בכל מחיר כמו חיפושית ב-500 אבל זה דיי בעייתי כי לך תדע זה רכבים ישנים מאוד.

בוב,אני ממש לא בא לרדת על סקודה כמובן,אבל מה לעשות שאני מכיר את האוטו כאוטו מוסכים...

ואם אתה אומר ומאוד חזק בדעה שלך אני אקח זאת בחשבון,תודה.

פורסם

אני אומר תקנה משהו פשוט וזול, תבדוק טוב ותקנה בלב שלם, כשיהיו בעיות תתקן.

קודם תגיע לגשר ואז תחצה אותו, עושים כזה סיפור מאחזקת רכב וזה ממש לא נכון, גם ב800 שקל בחודש אפשר לתחזק רכב, ע"ע סיריון, בתקופה שבה זה היה הרכב העיקרי והנסועה הייתה מאוד גבוהה, היה הולך 200 שקל בשבוע על דלק, טיפולים היו נופלים כל חצי שנה וגם אז 160 שקל על טיפול 10K זה לא בעיה.

טסט וביטוח זה עצם בגרון למי שאין כסף נזיל.

לא צריך לעשות סיפור מאוטו. במיוחד לא מפיאסטה, איפה עידן ?

haters will hate

פורסם

בנצי - הכל טוב ויפה עד שצריך לבצע איזה תיקון או שהרכב נכשל בטסט (גם זה יכול לקרות ברכב של כמה אלפים בודדים ואפילו יותר) - וזה עוד לפני שדיברנו על בלאי (ברקסים, צמיגים, מצבר וכו' - שכל אחד מהם שווה מאות שקלים) וכמובן תיקונים יקרים יותר (נזק מנוע, קלאץ', ציריה, רדיאטור וכו').

בקיצור - יעשה טוב מי שיחזיק רכב ומספיק כסף נזיל (במקביל).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תאמת בדיעבד אחרי שכמעט קניתי פיאסטה...תקנה סובארו, תאמין לי.

הפיאסטה אוטו זול והכל מחזיק וזה...

אבל הוא פשוט גוש מתכת עם גלגלים ודברים מוזרים שפורד החליטו לקרוא להם כיסאות (מוגזם לגמרי)

אני אומר את זה גם באופן כללי כדי שתבין שבשנתונים/תקציב הזה...תקבל אוטו לא מאובזר

שבהתחלה אתה אומר....אההה...מי צריך מזגן, האוטו בהיר.

אז זהו... שלא!

נגיד אני בחיים לא יקנה אוטו בלי מזגן, פשוט לא יקנה עקב נסיון רע שהיה לי עם מכוניות בלי מזגן.

אתה צריך קצת יעוץ "מקצועי" כדי שתבין יותר מה זה להחזיק רכב. ואל ישר תקפוץ לקנות בלי ידע על הנושא

וחוץ מזה, תחפש הרבה עד שתרגיש שזה נכון ומתאים.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

לי יש אסקורט בלי מזגן, זה חיסרון עצום, אבל כשלא עומדים בפקק והחלונות המשולשים פתוחים יש אחלה אוויר, היא לא משמשת לנסיעה יום יומית, בשביל זה יש קסארה\סיריון עם מזגן.

בסוויפט היה לי מזגן והיו לי תקלות אבל העניין לא כזה רציני מבחינה כלכלית, יש פיאסטות עם מזגן, פיאסטה היא פשוטה מאוד ונפוצה מאוד, לקנות רכב נוסף של חלקים זה עניין של כמה מאות שקלים ולא בעיה למצוא רכב תקין לחלקים שפשוט אין לו טסט תקופה.

אני אומר שאם הכל פשוט מאוד אז גם פשוט לתקן, ואני מאוד רוצה שעידן יגיב פה כי הוא מחזיק פיאסטה יפייפיה וכסף אין לו, גם אני הייתי במצב שהייתי צריך לחסוך בשביל צמיגים וכד' אבל זה לא מנע ממני להשתמש ברכב ולהנות.

וכן הפיאסטה פשוטה מאוד וזה היתרון הגדול שלה, כלי תחבורה בסיסי, חסכוני ואמין.

עם 8K אני קונה פיאסטה עם מזגן, שם רביעיית צמיגים, עושה טיפול גדול ועוד נשאר לי הרבה כסף בצד למקרה חרום.

haters will hate

פורסם

איציק, תרשה לי לתקן אותך קצת:

תוסיף לרשימת החסרונות של האונו שהרכב לא מרגיש כאילו הוא "יושב" טוב על הכביש, כמובן שזה ביחס למתחרות שלו, אני לא מצפה ממנה התנהגות כמו של אנזו.

וגם לפיאסטה אין רצועת טיימינג אלא שרשרת (במנוע ה-60 כ"ס).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
איציק, תרשה לי לתקן אותך קצת:

תוסיף לרשימת החסרונות של האונו שהרכב לא מרגיש כאילו הוא "יושב" טוב על הכביש, כמובן שזה ביחס למתחרות שלו, אני לא מצפה ממנה התנהגות כמו של אנזו.

וגם לפיאסטה אין רצועת טיימינג אלא שרשרת (במנוע ה-60 כ"ס).

בנוגע לפיאט - מתוך ניסיון של "לפני" ו"אחרי" אונו עם בולמי זעזועים חדשים (רביעיה) וזוג צמיגים חדשים (הכי פשוטים), האוטו בהחלט מרגיש שהוא "יושב" טוב על הכביש (כשקודם לכן סיבוב ימינה גרם לרכינה היסטרית בצד הנהג - ואילו סיבוב שמאלה **לא** גרם לרכינה זהה בצד הנוסע) והוא גם נוח לדעתי.

אבל שוב, זה למי שמסוגל להבחין בדברים האלה ומנצל מעט תכונות דינאמיות שקיימות ברכב ולא הולך למוסך בשביל שיבדקו לו את הבולמים ויגידו שהם יבשים וטובים או "ישנים וצריך להחליף".

בנוגע לפיאסטה - אכן לא הוזכר עניין העדר רצועת התיזמון מאחר וזה בדגם ה-60 כ"ס ולא הייתי "סגור" על שאר הדגמים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

ומה אתם אומרים על סקודה??? ולא יהיה לי רק 8K יצא לי בסופו של דבר בערך 12K אולי קצת יותר

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

פליסיה היא לא הדגם שהפיל את המוניטין של שקודה לקרשים?

לבנות על אוטו זול וישן עם כל הכסף שיש לך קצת נועז מדי לדעתי.

נקח את ה12, נוריד מהם טסט ביטוח ותיקונים בסיסיים, ו..לא נראה לי שיש לך יותר מ8 נטו.

אם המטרה שלך זה ש"יהיה לך אוטו" ושיצליח להתגלגל לו ממקום למקום,

אני מניח שתצליח למצוא איזה ג'סטי או אונו באזור ה8 ולקוות מאוד שנפלת על רכב מוצלח.

• תוכן חדש...