Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס 230 -88- כמה שאלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, נכון שזה עוד לא ממש "אספנות"- אבל, גם ליקרוא לזה "רכב שיגרתי לגמרי" כבר לא ממש ניתן, אז, בכ"ז, אשאל את השאלה כאן:

1. קצת נתונים: כאמור, מרצדס 230E, שנת 88.

מצב חיצוני- טוב מאד (עבר צבע לא מזמן). מה שמעניין - כמה שחיפשתי איזשהו סימן של תאונה רצינית - לא מצאתי! גם לא עבודות פח - כלומר: "גלים", ריתוכים, חלודות וכאלה - כלום! פעם ראשונה בחיים ראיתי רכב ישן לא חלוד!:shock: (טפו טפו טפו). וניסיתי לחפש ממש טוב - אפילו, פתחתי לו ריפודים בחלק מהמקומות - אין! או, שעשו עבודה ממש ייסודית, כדי להסתיר, או שפשוט באמת הפח שמור! :roll:

מצב הפנימי - רחוק מלהיות טוב- רוב חלקי הפלסטיק בלואים לגמרי (חוץ מהדש-בורד עצמו- שלם לגמרי), וצריכים החלפה (כלומר, אם רוצים, שהאוטו תיראה "מרצדס", ולא סתם רכב משומש בן-18). חסרה אחת מהידיות בכסא הנהג - במסגרת "הפלסטיקה"... ריפוד הגג טיפה "נפול", ויש איזה חור קטן- אבל עדיין, אם רוצים, שתיראה "מרצדס אמיתי" - חייבים להחליף, כנראה.

מדובר בדגם בגימור הכי-פשוט של המרצדס, כלומר, במקור לא היה בו כלום חשמלי, יש רק מראה ימנית חשמלית אחת מקורית (ואפילו עובדת). הוספו לו חלונות חשמל, עם גימור מגעיל של מכסים במקום הידיות בדלתות, שחלקם כבר אינם...:? כמו כן, הוסיפו לו במקום נעילה פנוומטית המקורית, שהתקלקלה- חשמלית "הרגילה", ו"על הדרך" - יש לו אזעקה עם שלט, גלאי נגיעות וכל הגדג'טים... יש גם "צעצוע" - גלאי רוורס...:-)

מצב מכני: עשיתי "נסיעת מבחן" די ארוכה. נוסע טוב. הבולמים תקינים - ספינה אמיתית, לא מרגישים את הכביש. מנוע מתנהג בסדר, אם כי האוטו קצת "עצלן" - אבל, מדובר בכ"ז במשהו, ששוקל יותר משתי טונות, ככל הידוע לי, אז..

הייתה לי הרגשה, שהרגשתי טיפה רעידות בהגה, אבל בטוח, שלא ממש רציני, אם לא התרידו אותי ממש!

בהתנעה הראשונה המנוע מניע (גם לטענת הבעלים) רק אם נותנים פול-גז.

מזגן עובד בסדר. בטורי "סרק" המנוע לא-ממש "מתלהב" מהמזגן - יש מין "השהיה" כשנותנים גז חזק, ובחזרה לסרק - הרגשה, שהולך להיתכבה (אבל לא נכבה!) - בלי מזגן אין את כל זה - עובד ממש חלק!

לא ראיתי שום עשן, בכל טורים שהם.

נזילות לא ראיתי, אבל יש לדעתי "הזעה" בחלק התחתון, לא הבנתי בדיוק, בגלל מנוע או גיר.

איזה אידיוט צבע את כל התא המנוע (כולל מנוע עם כל המיכלולים!!!!!!:shock: :shock: ) בשחור - בחיים לא ראיתי דבר כזה! נניח, שהיו מנסים להסתיר משהו - אבל ככה?!?! ביזיון טוטאלי! וגם לא הבנתי, מה בדיוק היה להסתיר - שוב, "הפכתי" את כל התא המנוע - לא מצאתי סימני תאונה רצינית או משהו, ומנוע - מה אפשר להסתיר על המנוע עם הצבע? מספר- לא נראה לי. על האוטו רואים מספרי שילדה ברור, גם מתחת לצבע... לא בדקתי עדיין - אבל כמובן, הכל ייבדק, אם יהיה צורך!:wink:

טסט על האוטו עומד להיסתיים משהו כמו בעוד חודש (פלוס-מינוס)!

אז, מה דעתכם: עלויות החלפת החלקים, שציינתי (והבנתי, שיש אותם "כמו זבל" במשומשים - האוטו היה ונישאר עדיין נפוץ, גם בתור מוניות)?

ובכללית- כמה שווה לתת על כזה אוטו, לפחות בערך - אין אותו כבר במחירון, ה-230E האחרון במחירון- משנת ה-90, ומחירו משהו כמו 34, נידמה לי...

ועוד שאלה - אחזקת דבר כזה בתור כלי- יומיומי (כ-100 ק"מ + ליום בממוצא, נסיעה עירונית בעיקר)- יש סיכוי, ובמה זה כרוך, אם כן?

והאם יש אפשרות "חוקית" להחליף לו מנוע ליותר גדול (כרגע, כאמור - V4, אם אינני טועה, 2300, ואם כן- שוב, עלויות העניין?

הודה מאד על תשובתכם!

שוב, השאלה היא יותר בין "הטכני" לבין "יעוץ הקניה" - אבל היות, ואני מכיר את הפורום "האספנות" יותר, ואתם מכירים אותי - אז... למנהלים: לא אעלב, אם תזיזו לפורום אחר, אבל מעדיף "להתחיל" כאן.:oops:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב לא שוקל 2 טון- 1400 ק"ג לפי הקישור הבא: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=8349&Mercedes-Benz

לי יש 190E שנת 84 ואני משתמש בה בתור רכב יומיומי. קניתי את הרכב לפני כמעט חצי שנה ואפשר להגיד שאני עדיין "מיישר קו".

נכון להיום החלפתי ברכב: כריות בולמים, בולמים קדמיים, שיפוץ דיסטריביוטור,טיפול כשקניתי את הרכב+טיימינג.

כרגע הרכב במוסך ומחליפים מנוע כמו שניתן לראות בשרשור : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=117461

התוכניות לעתיד הם הסבה לגיר רגיל ופחחות וצבע כלליים לרכב.

עלות החלפים היא לא בשמיים ואם מוצאים מוסך אמין שיודע לטפל ברכב אז גם המחיר שמשלמים על העבודה הוא מצויין.

100 ק"מ ביום זה די הרבה ויכול להיות שצריכת הדלק תפריע לך (קרוב ל 1-8 1-9 כשרוב הזמן אני תקוע בפקקים או רמזורים בת"א)

לגבי חלודה- תבדוק טוב בפנסים מאחורה ועל הגג (היכן שיש את הפסי פלסטיק).

אצלי באוטו הדשבורד מפוצץ וסדוק (מזכיר פז'ו 205 :-)) ויש קרע בריפודים של הדלת נהג. חוץ מזה הפלסטיקה ברכב שורדת יפה.

אם תחליט שאתה קונה אז אני יכול להמליץ לך על מוסך אמין שמתמחה במרצדס ישנים ובמחירים זולים (הרבה יותר זול ממה שאתה חושב)

הרכב לא בעל מנוע V , אלא מנוע 4 צילינדר טורי שמפיק 132 כ"ס ומומנט של 20.2 קג"מ.

הוא קיים בחו"ל גם בגרסאות של מנוע 2600 (6 צילינדר) ו 3000 סמ"ק. לגבי חוקיות החלפה ואופציה לחלפים למנועים האלה הייתי בודק במוסך.

אם יש עוד שאלות אז אשמח לענות.

אסף

פורסם

מרצדס = ביקוש גבוה = מחיר גבוה בקניה כמשומש

מרצדס ישנה = בלאי גבוה = אחזקה יקרה

מרצדס ישנה בגימור נחות = מונית לשעבר או גרוע מזה

מרצדס ישנה בגימור נחות עם הרבה אילתורים ,קומבינות , ותוספות לא מקוריות = שומר נפשו ירחק.

אפשר לקנות מכוניות כאלה, אם הן יד ראשונה מזקנה שהיא אלמנה של שגריר, עם קילומטראז' נמוך, בתנאי שפגשת אישית את בעלת האוטו, ולא שמעת את הסיפור מחיים שמוכר בשביל בן-דוד שלו שמעון, שעובד עם השיפוצניק, שקנה את האוטו מאלמנת השגריר.

נמרוד

פורסם

מסכים עם נמרוד - לרב מכוניות כאלה עברו הרבה בחייהן, וריבוי אלתורים וקומבינות רק מעיד על אחזקה בעייתית.

הייתי מחפש משהו שייתן נקודת התחלה טובה יותר

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
מרצדס = ביקוש גבוה = מחיר גבוה בקניה כמשומש

מרצדס ישנה = בלאי גבוה = אחזקה יקרה

מרצדס ישנה בגימור נחות = מונית לשעבר או גרוע מזה

מרצדס ישנה בגימור נחות עם הרבה אילתורים ,קומבינות , ותוספות לא מקוריות = שומר נפשו ירחק.

אפשר לקנות מכוניות כאלה, אם הן יד ראשונה מזקנה שהיא אלמנה של שגריר, עם קילומטראז' נמוך, בתנאי שפגשת אישית את בעלת האוטו, ולא שמעת את הסיפור מחיים שמוכר בשביל בן-דוד שלו שמעון, שעובד עם השיפוצניק, שקנה את האוטו מאלמנת השגריר.

נמרוד

זהו, ה"סיפור" שלו מוזר - האוטו עבר הרבה ידיים, כאשר אצל הבעלים הנוכחי הוא רק משהו כמו חצי-שנה! הבעלים עצמו, אגב, בחור מבוגר, שנראה די אמין ולא סוחר, אבל בימינו זה לא אומר כלום. הטענה שלו - הוא קנה אוטו, כי רצה מרצדס כזאת, אבל לא מצליח להיתפתר מהאוטו ה"ישן" שלו - פז'ו 406, אז הוא מנסה למכור את שניהם - מה שיותר מהר. לא נשמע אמין מי-יודע, אבל לך-תדע... הרבה דברים מובילים למחשבה על מונית, אגב (למשלת חור הסתום עם פקק של האנטנה במכסה הבגאג'), אבל אין הוכחה לכך. השאלה היא, אבל - האם זה כבר כ"כ חשוב - האוטו בן כמעט 20, ועבר אין-ספור ידיים אחרי, וגם אם היה מונית - המנוע בטוח אחר.

לאסף: מה שמוזר - אני באמת לא מצאתי חלודה, גם לא שם! אבל זה בודי אחר משלך...

בכל מיקרה - לא ידיים, ולא העבר של האוטו, בגיל הזה, כבר לא כ"כ מטריד אותי- מה שיותר חשוב לי- כמה אפשר לתת על דבר כזה בערך, בהנחה, שמצבו מכנית סביר יחסית...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אם תשאל אותי, הדגם בכלליות הוא בס"כ טוב לשנתון ושורד היטב. הרכב הספציפי שאתה שואל לגביו נשמע "חשוד", מה גם שבלוח פוקוס ובאינטרנט יש די הרבה 230 משנות ה-80' למכירה. אני הייתי משלם על רכב שכזה 15,000 ש"ח בקירוב, לא יותר. "יישור הקו" יכול בקלות להכפיל את המחיר...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

השאלה - האם זה הגעיוני מבחינת השוק- לשלם את הסכום הזה, כי אם, נניח, הדגם מבוקש - הוא פשוט לא יסכים, כי אין לו שום סיבה! אגב, הוא רוצה בסביבות 30+...

פורסם

במחיר של 30+ אתה יכול לקנות מרצדס 300 SE במצב חדש מאותן שנים ( אם לא פחות )

לדעתי הרבה יותר קלאסי מ-E מצוקמקת.

כדאי שתקרא טוב את מה שנמרוד כותב, גם בגלל שהוא כותב זאת כבעל מרצדס ( 280S 1973? ) לשעבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה נכון, אבל שתי הבעיות - ה-S ענק - לא פרקטי לשימוש יומיומי, שאני מתכנן עליו (כולל חניות צמודות), וגם נכון לעכשיו- בא לי יותר על ה-E דווקא (פעם זה היה ההפך:-) ). ה"קלאסיקה" במרצדסים דווקא - לא ממש הקטע שלי- אני לא ממש אוהב את הצורה "הישנה" של המרצדסים (חוץ מה-S הישן, אבל שוב - "הבעיה" מס' 1 ).

פורסם

30K+ ממש מוגזם.

רכב במצב טוב בעל הסטורייה ברורה שווה בסביבות ה 20K.

לא חסרים רכבים כאלה למכירה אז שווה לחפש רכב שמור עם הסטורית טיפולים.

פורסם

ב-65K אתה יכול במאמץ לא גדול להשיג 420E מודל 94 (אכן נמכרו בערך 8 חתיכות סה"כ בארץ אבל היו שתיים למכירה בחצי השנה האחרונה).

30K נראה לי סכום הזוי ל230E חסרת חישמול, עור, מצב מעולה או ייחוד כלשהו.

לו אני במקומך, הייתי שוקל לקנות W123 בכלל, בסכום של 20K אתה קונה מכונית במצב מעולה, עם עלויות אחזקה זולות יותר.

לדוגמא:

http://classicar.co.il/Ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=97&ad_id=8612

HFturbo

פורסם
ב-65K אתה יכול במאמץ לא גדול להשיג 420E מודל 94 (אכן נמכרו בערך 8 חתיכות סה"כ בארץ אבל היו שתיים למכירה בחצי השנה האחרונה).

30K נראה לי סכום הזוי ל230E חסרת חישמול, עור, מצב מעולה או ייחוד כלשהו.

לו אני במקומך, הייתי שוקל לקנות W123 בכלל, בסכום של 20K אתה קונה מכונית במצב מעולה, עם עלויות אחזקה זולות יותר.

לדוגמא:

http://classicar.co.il/Ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=97&ad_id=8612

אלו הדעות, שרציתי לשמוע, תודה לכולכם!

באשר למרצדסים ישנים יותר - כאמור, אני לא ממש מתחבר לדגמים הישנים של המרצדס... ה"טעם" שלי מתחיל מ"הצורה החדשה" שהתחילה מאמצע ה-80! (שוב- חוץ מה-S, שנשאר ללא שינוי עד התחלת ה-90, ואני אוהב אותו ככזה, עבל עדיין אין על האחרון:twisted: !).

פורסם
גנה, יש משהו שאתה לא מספר? ;-)

אפשר כבר להגיד מזל טוב?

לא משהו, שאתה לא יודע - דיברנו על זה במפגש, אתה לא זוכר? -אין עדיין "מזל טוב", רק מחשבות פה ושם, ובקצב הזה - לא בטוח כלל, שתהיה בקרוב. הכל תלוי בכמה גורמים...:?

פורסם

אתה מודע לזה, שבמידה ותרכוש את הרכב, וכאשר תגיע לביקורת המחסומים - יעצרו אותך, יתחילו לפרק לך את האוטו כדי למצוא את "הזהב הלבן"?!!

:wink:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...