Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אנא עזרו לי לפתור את התעלומה (לפחות בעיני) :

נוזל הקירור פשוט "נעלם" מהמיכל שלו ...

במוסך אמרו לי שבדקו את כל המערכת הזו ולא מצאו נזילה. גם לא ראיתי נזילות בעצמי בשימוש יומיומי.

מה יכולה להיות הבעיה?

בינתיים שמו לי מים במקום נוזל מיוחד כדי לא לבזבז כסף. אחרי כמה ימים של שימוש (נסיעה עירונית כמעט כל הזמן) ולא הרבה קילומטרים, המיכל, שהיה מלא, ירד לחצי.

יש לכם רעיונות בקשר למה זה יכול להיות?

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

בדקו את המערכת בלחץ?

לפעמים יש נזילות מהפקק,מיכל עיבוי סדוק,פלאנג' וכו'

תבדוק את זה שוב ובמקביל תעקוב אחרי מפלס השמן, חום מנוע וצבע העשן שהרכב פולט ותעדכן

פורסם

מה שאתה מתאר מזכיר לי מקרה דומה שקרה לי בפאסט...

אצלי התעלות בראש המנוע נפרצו דבר שגרם לתעלת המיים להתמזג עם תעלת גזי הפליטה....

המים פשוט עפו לי החוצה דרך מערכת הפליטה...

האם כשאתה פותא את מכסה מיכל המים כאשר האוטו קר אתה שומע רעש של לחץ??

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לא ניסיתי לפתוח את המכסה, אני אנסה.

אם אתה מדבר על גזי הפליטה - יש לי משהו להוסיף - היום שמתי לב שכשאני מתניע, קצת מים משפריצים מהאגזוז (אני לא בטוח אם זה כל הזמן או לא, אבל כששמתי לב האוטו היה "חצי קר", כלומר אחרי כשעה ללא נסיעה).

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

אם אתה מדבר על גזי הפליטה - יש לי משהו להוסיף - היום שמתי לב שכשאני מתניע, קצת מים משפריצים מהאגזוז .

כמה ק"מ עבר הרכב?

מה מראה שעון החום, הרכב מתחמם בד"כ?

יש עוד סימפטומים כמו חוסר סחיבה?

פורסם

על איזה רכב מדובר?

אם אתה מניע ויש טיפות קטנות מהאגזוז זה תקין.

מעיד על ממיר קטליטי תקין+יש בלילה טל\לחות ולכן יש טפטופים. אין לך מה לדאוג בעניין הזה

יש לבדוק את כל המערכת בלחץ, להניע ולבדוק טוב טוב מאיפה הנזילה, כולל ממתחת להסתכל על משאבת המים האם היא נוזלת, כמו כן לבדוק שמן מנוע האם הוא נקי.

פורסם
כמה ק"מ עבר הרכב?

מה מראה שעון החום, הרכב מתחמם בד"כ?

יש עוד סימפטומים כמו חוסר סחיבה?

אין לי שעון חום, יש רק נורה, שלא נדלקה בינתיים אף פעם.

חוסר סחיבה? יש מן מצב כזה שאם אני עוזב את הגז בצורה פתאומית (לא לאט לאט) באמצע הנסיעה אז יש מן גמגום כזה, קרטוע.

katlani - מדובר על פיאט פונטו (רשום בחתימה), שמן המנוע חדש - בוצע טיפול 15 לפני מספר ימים, ובמסגרת הבדיקה הזו גם נבדק העניין עם נוזל הקירור. לאחר הבדיקה המכונאי לא הצליח למצוא את הנזילה. הוא אומר שהוא בדק עם משאבה, אני מניח שהכוונה היא בדיקה בלחץ.

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

אז תלך למוסך אחר שיבדוק את פשר העלמות המים.

המים נעלמים מאיפשהו וצריך לאתר את זה!

תחפש אתה בעצמך ויזואלית נוזל קירור על צינורות המים עם דגש על החיבורים איפה שהבנדים, כולל את משאבת מים.

המים נקיים לגמרי? אין בהם שמן? בשמן אין מים?

אם יש אז תכין ג'ובות לראש...

פורסם

אני לא כל כך מבין מה כל זה אומר ...

בכל אופן - אני כנראה באמת אלך למוסך אחר. לגבי לבדוק ויזואלית - אני מסתכל כל פעם, ולא רואה שום נזילה, לפחות בעין חסרת הניסיון שלי.

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

לפעמים אתה לא רואה את הנזילה אם היא ממש קטנה..

אם המים יוצאים מאיזה צינור ומתאדים בתא המנוע אתה גם לא תראה שום נזילה.

ותשתדל לא להשתמש קבוע רק במים לרדיאטור, לאורך הזמן זה יעשה לך חלודה וסתימות ושאר צרות.

לילה טוב

פורסם

אצלי בפונטו כשה קניתי אותה היו גם נעלמים מים במסגרת ישור קו במוסך מורשה נבדקה בעיה זו אך לא נמצאה נזילה למרות שהם בדקו עם ציוד יעודי. הלכתי ל מומחה לרדיאטורים והוא חיבר למ"ע לחץ מצינור קיר (כנראה מדחס עם לחץ גבוה) ונמצאה נזילה מאוד קטנה באחד מצינורות הגומי ובעלות של כמה שקלים בלבד כך שעל תסמוך רק על מוסכניק לך למישהו מומחה בתחום.

פורסם

איבוד מים יכול להיות לא פשוט למצוא, במיוחד אם מדובר על דליפה מסדק בראש מנוע לתעלות הפליטה.

דרוש לחבר שעון לחץ למערכת הקירור ולתת למערכת לפחות שעה שעתיים, במידה ומחט השעון ירדה אפילו במעט, ולא רואים נזילה חיצונית בשום מקום, כדי לפרק סעפות יניקה ופליטה ולראות מה קורה שם. חשוב לבצע בדיקה זו עם משאבה ושעון לחץ תקינים לחלוטין, כדי להיות בטוח שהדליפה היא לא במקרה מהשעון או מהמשבה או המתאם עצמו.

כאשר יש דליפה כזו במעברי הפליטה או היניקה היא תתגלה ללא קושי, ברגע שיורדו הסעפות. סימני אבנית במעברים.

מיכסה לחץ לרדיאטור הוא גם רכיב שדי נוטים לפספס אותו בבדיקות של איבוד מים, למרות שהבדיקה פשוטה ודורשת מתאם מיוחד למכסה רדיאטור ומספר שניות בלבד.

• תוכן חדש...