Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עקב התחלת לימודים הנסיעות שלי (לפחות 5 בשבוע) הולכות להיות כפר סבא - חולון.

לכן אני מעוניין להחליף את הרכב (פולו 97) ברכב דיזל למען החיסכון והשפיות.

התקציב 40 אלף+-

דבר ראשון שיהיה אמין, הדבר האחרון שאני רוצה לראות זה מוסך.

חשוב שיהיה נוח, קומפקטי, וכמה שיותר חדש וחדיש (חלונות חשמל, מזגן כמובן).

רצוי מאוד אוטומט (אם זה ריאלי ומומלץ בדיזל, אני לא חזק בתחום).

יש חיה כזאת?

נ.ב (OFF TOPIC): מניסיון אישי שלכם, יש המלצה אולי להשכיר דירה עם כל ההוצאות הנילוות

במקום החלפת הרכב?...

תודה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם

אם גם היום אתה גר בדירה שכורה , תעבור לגור קרוב למקום לימודים ותישאר עם הרכב הנוכחי, נסיעה מכפר סבא למרכז בשעות הבוקר - (8-9) היא סיוט אמיתי - כביש מסי 5 פקוק תמיד , כל יום ללא יוצא מין הכלל, מצומת קסם עד גלילות . קח את זה בחשבון .

לגבי השאלה שלך - דיזל אוטומטי ב 40 אלף - זה רכב בן 8 - 7שנים לפחות , עם הרבה מאוד קילומטרים (לא תמצא , לדעתי, עם פחות מ250 אלף ) ופוטנציאל לתקלות יקרות .

האפשרויות הן מצומצמות מאוד , אופל אסטרה 2.0 16V משנת 98-99, ואולי אולי בקושי גולף 4 ואוקטאביה הראשונות ( עולות יותר מ 40K ) .

אני הייתי נשאר בנתיים אם הפולו , מחשב עלויות , מחיר מכירה צפוי של הרכב הנוכחי , קילומטרז שנתי צפוי , ובודק שוב כדאיות מעבר לדיזל במקרה שלך .

אגב , אם תוותר על אוטומט , האפשרויות שלך הרבה יותר מגוונות וחדשות. עדיין , בכלל לא בטוח שתקבל חיסכון משמעותי.

פורסם

נתעלם לרגע מהכדאיות הכלכלית.

יהיה קשה מאוד למצוא רכבים אוטומטיים (גם דיזל וגם אוטומט) בתקציב הנ"ל.

אם אתה מוכן לקחת בחשבון רכבים ידניים אז אתה נשאר עם:

רנו מגאן

סיאט קורדובה\פולקסווגן פולו

סיטרואן קסארה

סיטרואן סקסו

כל הרכבים האלה מגיעים עם תיבה ידנית.

השאלה לגבי כדאיות השכרת דירה תלויה בסטנדרטים שלך.

האם אתה גר עם ההורים?

האם אתה כרגע גר בדירה שכורה?

מה הציפיות שלך מדירה בחולון?

אסף

פורסם

תיבה אוטומטית בדיזל היא לרוב גירסאות הטורבו דיזל(שפחות חסכוניות כמובן ממנועי הדיזל הלא מוגדשים).

תחפש את הרכבים שציינו אותם פה בגרסאות ה-sdi(בדר"כ ידניים) וה-Tdi(ישנם אוטומט וידניות)

פורסם

אני כרגע גר עם ההורים, לכן הוצאות של השכרת דירה+אוכל+הוצאות נוספות יוצרות מחשבה על רכב דיזל, אפשר לשרוד עם ידני אם זה המצב...

בכל מקרה אני מתכנן לצאת לפני הפקקים או לחילופין לנסוע דרך פ"ת\יהוד. כביש 5 זה אכן מוות בבוקר.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם
...גירסאות הטורבו דיזל(שפחות חסכוניות כמובן ממנועי הדיזל הלא מוגדשים)
אני בכלל לא בטוח לגבי זה, בוודאי לא הטורבודיזלים עם מסילה משותפת
פורסם
תיבה אוטומטית בדיזל היא לרוב גירסאות הטורבו דיזל(שפחות חסכוניות כמובן ממנועי הדיזל הלא מוגדשים).

תחפש את הרכבים שציינו אותם פה בגרסאות ה-sdi(בדר"כ ידניים) וה-Tdi(ישנם אוטומט וידניות)

סיטרואן ZX היא בין המכוניות היחידות שניתן היה לקבל עם מנוע דיזל אטמוספרי וגיר אוטומטי . רוב המכוניות האלו היו מוניות . היא עולה היום הרבה פחות מ 40K .

SDI ו TDI הם כינויין מסחריים של פולקסוואגן .

בגדול , בשנים האחרונות , רק 4 מנועי דיזל אטמוספריים נמכרו כאן בכמויות גדולות (במכוניות פרטיות )

1.9 SDI של פולקסוואגן (פולו ,קורדובה ,גולף , פליסיה ,פאביה , )

1.9 של פיזו סיטרואן (קסארה, 306 , ZX , ברלינגו ,פרטנר )

1.5 בסקסו

1.9 של רנו (מגאן , קנגו)

שאר המנועים הם טורבו דיזלים .

טורבו דיזל חסכוני יותר מדיזל אטמוספרי ברוב המקרים .

פורסם

אני חושב שאתה טועה, טורבו דיזל הוא לא חסכוני יותר.

לדוגמא:

קסארה 1.9 טורבו: 17 ק"מ לליטר מחוץ לעיר ללא מזגן

קסארה 1.9 דיזל רגיל: 20 ק"מ לליטר מחוץ לעיר ללא מזגן

בדיוק שאלתי חבר שקנה עכשיו כמה הוא עושה ונדהמתי

ב 306 גם אפשר להגיע יותר משום מה , מספרים על 22 קמ לליטר בנסיעה רגועה

עכשיו לעניין:

בקשר ל ZX , היו לא מעט כאלה - לא בטוח שנשארו. אם כן תוכל למצוא אחת שנת 97, שחוטה - אבל והנה אבל גדול: לקנות בזול מאוד, 6 אלף הרכב, 3 אלף מכס, + טסט לשנה + הכל יהיה לך אוטו דיזל אוטומטי ב 13K , עכשיו - אתה יכול להביא מנוע וגיר קומפלט מיבוא פשוט להעיף את המנוע הישן והגיר , ולשים חדש בעלות של משהו בסביבות 7-8K .

וזהו , יש לך בונבנירה חדשה ואוטומטית

אבל אני לא היתי עושה את זה,

מה שאני היתי עושה זה לקחת בורה\פאסאט\גולף\קסנטיה טורבו דיזל אוטומטית.

הקסנטיה טורבו דיזל האוטומטית היא טובה, ונחמדה עד מאוד, אבל תתפשר על השנתון (97-98-99

)

בקשר לשאר, זה אופציות טובות למוניות לשעבר אבל זה ידרוש ממך השקעה

שקול קסנטיה טורבו דיזל אוטומטית.

פורסם
טורבו דיזל חסכוני יותר מדיזל אטמוספרי ברוב המקרים .

:screwy: מאיפה הבאת את זה? זה כמו להגיד על משולש שהוא עיגול.

אתה מבין את עיקרון הפעולה?

פורסם

עמרי - מה שאתה אומר נכון אולי לרכבים צרפתיים, בקונצרן VAG הSDI פחות חסכוני מהTDI.

הSDI עם 75 כ"ס, 15 קג"מ בולע 5.4 ליטרים לכל 100 ק"מ (לפי אתר היבואן)

הTDI 1.9 הוותיק (105 כ"ס, 25 קג"מ) בולע 5 ליטרים לכל 100 ק"מ

פורסם
עמרי - מה שאתה אומר נכון אולי לרכבים צרפתיים, בקונצרן VAG הSDI פחות חסכוני מהTDI.

הSDI עם 75 כ"ס, 15 קג"מ בולע 5.4 ליטרים לכל 100 ק"מ (לפי אתר היבואן)

הTDI 1.9 הוותיק (105 כ"ס, 25 קג"מ) בולע 5 ליטרים לכל 100 ק"מ

כן ובפועל?

פורסם

ארז , זה וויכוח מיותר. אני מתקן את עצמי - זה תלוי ברכב, למשל , ברלינדו 2.0 HDI חסכונית יותר מ1.9 האטמוספרית , אבל לא רק בגלל הטורבו אלא בגלל שמנוע HDI מתקדם יותר. פיאט דובלו JTD חסכונית יותר מדובלו אטמוספרית עם 63 כ"ס, גם מהסיבה הפשוטה שבאחרונה נוסעים עם גז בריצפה ב 99 אחוז מהזמן.

יש גם דוגמאות הפוכות .

אגב היום אין יותר דיזלים אטמוספריים בשום מכונית פרטית חדשה , חוץ מאותו SDI של פולקסוואגן .

***וכן , אני מבין עת עיקרון פעולת מנוע מוגדש***

פורסם

סקסו דיזל !!!!

1:20 - 1:25 - מנוע קטן חלש וחסכוני בטירוף !

ב40 אלף תוכל להביא שנת 2003-2004 אם קיים (אני לא יודע) , אני בזמנו קניתי ב 25 אלף שנת 2001 ... וזה היה לפני מעל שנתיים !

מזגן מדהים יש לאוטו !

• תוכן חדש...