Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום לכולם,

אני מחפש פרטים טכניים על פיאט פונטו S70 משנת 96.

אני לא מחפש משהו ספציפי אלא כמה שיותר פרטים מכניים וטכניים. שרטוטים, דיאגרמות נתונים.

ועוד משהו : איפה אני יכול לקרוא על איך בנוי רכב, איך פועל כל חלק ומה תפקידו?

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

אין פונטו 70 יש פונטו 60 עם מנוע 1242 סמ"ק והזרקת דלק חד נקודתית או פונטו 75 עם מנוע 1242 סמ"ק גם הוא אך עם הזרקת דלק רב נקודתית. S זאת רמת גימור פשוטה ללא חלונות ונעילת דלתות חשמלית וללא שעון חום מנוע אלא רק עם נורת בקרה.

ברמת גימור SX יש חלונות ונעילת דלתות חשמליים, שעון חום מנוע ומד סל"ד.

ברמת גימור HSD מתווספות גם כרית אויר לנהג ומע' ABS.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה, התכוונתי שיש לי S75

יש לי שאלה לגבי הנורה של חום המנוע - איך אני יודע אם יש התחממות יתר?

Fiat Punto S-75 '96

פורסם
אתה לא תידע,רק שזה יהיה ממש חמור תידלק המנורה ואז זה יהיה מאוחר מדיי

בעיקרון , הנורה הזו אמורה להידלק לפני שנגרם למנוע נזק . בפועל זה לא תמיד קורה , גם לא תמיד שמים לב לנורה . אתה יכול להתקין שעון חום חיצוני ולהיות יותר רגוע .

פורסם
בעיקרון , הנורה הזו אמורה להידלק לפני שנגרם למנוע נזק . בפועל זה לא תמיד קורה , גם לא תמיד שמים לב לנורה . אתה יכול להתקין שעון חום חיצוני ולהיות יותר רגוע .
כלומר כשהכל בסדר הנורה לא דולקת כלל, ואילו כאשר יש התחממות יתר אז היא נדלקת?

ועוד משהו - מאיפה אני משיג שעון חום חיצוני, ואיך אני מתקין אותו?

Fiat Punto S-75 '96

פורסם

שעון חום חיצוני ידרוש התקנת חיישן חוגת חום + חיווט לפני הרכב + התקנה לא אסטטית.

שקול אפשרות להחליף לוח שעונים לדגם HSD או SX + החלפת חיישן נורה בחיישן חוגת חום.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

כן, כשהכל בסדר במהלך עבודת המנוע, היא לא דולקת.

נראה לי שקודם ההנעה היא דולקת עם הנורות של כרית האויר (אם יש) ומצב הטעינה של המצבר.

אבל תחכה לתשובה יותר מקצועית ממישהו שמכיר את הדגם הזה טוב.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

כשחום המנוע תקין נורת החום אינה דולקת בשום מצב כלשהוא. היא נדלקת רק בזמן רתיחה וזה כבר די מאוחר. רצוי מאוד להתקין שעון חום מנוע.

מכיון שבזמן זריחת שמש חזקה לא רואים כמעט את נורת החום כשהיא נדלקת אז מומלץ לחבר אליה (במקביל) זמזם שכש הנורה נדלקת ברתיחת מנוע הזמזם יתריע גם קולית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ברמת גימור HSD מתווספות גם כרית אויר לנהג ומע' ABS.

היא לא דיזל?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...