Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרה ממבינים... מישהו יכול לעזור ב נתונים או משהו איך ליבנות קרוס ל CDM54?

הכוונה שלי זה לחתוך את האלמנט, פאסיבי בנקודה העיליונה של אזור ה 4KHZ!

עוד דבר משהו מוזר נירא לי פה.

באתר של מורל רשום:

providing a low resonance point of below 350Hz and excellent acoustic loading without the need for a rear chamber

http://www.morelhifi.com/products/mob_components_tweeters_cdm54.html

האם זה נכון ו אפשר לחתוך אתם ב נגיד 400HZ מלמעתה?

תודה!

פורסם

איזה סוג של קרוס אתה רוצה? מאיזה סדר? רק שתדע שאם אתה רוצה קרוס מסדר שני ומעלה יהיה לך לא קל להשיג את הסלילים הדרושים שיעמדו בהספק גבוה.

פורסם

אם נניח יש לך קרוס 3WAY ב-H/U ומגברים עם קרוס גמיש יחסית ניתן לעשות משהו כזה:

א. טוויטר עובד על HPF

ב. ערוץ המיד יעבוד בבנד פאס עם HPF של 50HZ לLPF דומה לטוויטר. את הערוץ הזה בעזרת מפצלים שתפצל לשני מגברים - הראשון יעבוד עם הקרוס של המגבר בLPF נניח באיזור ה 400-500 כך שיהיה לך בנד-פס למידבאס והמגבר השני יעבוד עם HPF באותו תדר כך שיהיה לך בנד-פאס למיד.

ג. LPF לסאב.

ניתן גם לעשוב שילובים עם ערוץ הסאב או הטוויטר - הכל תלוי בגמישותו של הקרוסים ב-H/U, במגברים ובקורס החיצוני אם קיים כזה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אוגי עכשיו אני אגדיר לך בידיוק את הרכב המערכת ו תעזור לי כמה שאיפשר או קי

תודה.

אז ככה את כל הרשמה של מגברים ו HU אתה רואה בחתימה.

במכשיר שלי יש את הקרוס אקטיבי 3-WAY ו הוא מחולק לערוץ של טוויטר שניחתך רק למעתה ב כל התדר הרצוי! את הערוץ של מיד שאותו אפשר לחתוך גם בכל התדרים גם למעתה ו גם למעלה. ו את הערוץ של סאב שהבעיה העיקרית פה שLPF של הסאב הוא רק עד 200KHZ אז אני לא יכול להישתמש איתו למיד באסים ו לחתוח אתם נגיד ב 800HZ

במגר אלפיין שעובד על מיד באסים יש קרוב HPF\LPF גם עד 200HZ אז זה בעצם אותו דבר.

במגבר של הייפוניקס יש קרוס יותר משוכלל והוא LPF\HPF מ40HZ עד 4KHZ.

אם אני מחבר את טויטרים ליציאה של HIGHT במכשיר ו את המיד באסים (כדי לחתוך אותם ב 800HZ את ה LPF אני יכול לחתוך במגבר אלפיין נגיד באזור ה 60 70 HZ או גם במכשיר) אני מחבר ליציאה של MID אז לאן אני מחבר את ה מידים או יותר נכון איך אני חותח אותם? נשארת לי יציאה של סאב שאותה אפשר לשמש כיציאת FLAT ו לחתוך את המיד HPF ב 400 או 600 או 800 עד 4 KHZ אפילו ב עזרת ה הייפוניקס אבל מה לעשות אם LPF של המיד שהוא נגיד 4KHZ או להפך לחתוך לחתוך את LPF ב מגבר אבל מה לעשות אם ה HPF!

תודה לכל העוזרים!

גרין לא כל כך משנה לי איזה דרגה העיקר ליבנות קרוס לחיתוך תדרים ל CDM 54!

פורסם

תבדקו טוב באתר שלו מוראל את הנתונים של הקרוס של אילייט 3 חלקים - mx33 אם אני לא טועה זה הקרוס - הוא חותך הוא בגבול התחתון ב300 הרץ!

אתה יכול בכיף לחתוך אותו ב500 בלי הרבה דאגות ולא הוא לא צריך תיבה בכדי לנגן טוב את התחום שלו.

מעבר לזה יש הרבה אתרים עם נוסחאות לחישוב קרוסים

תנסה את

www.bcae1.com

www.autosound.co.il תיכנס לאינדקס ותמצא שם הרבה כתבות ומחשבונים

אחרי בדיקה - הוופר בסט של אילייט נחתך ב300 הרץ בינו לבין המיד והגבול העליון בין המיד לטוויטר הוא 3.8 קילו הרץ - המיד נחתך בגבול התחתון ב6 db והוופר ב12 db

בגבול העליון המיד גם נחתך ב6 db (קרוס מדרגה ראשונה...) והטוויטר ב12 db

אבל הנתונים של הcdm בתחום תדר הוא מתחיל ב450 וגומר ב7 קילו

ההתנגדות שלו עומדת על 4 אוהם - הוא מקבל 100 RMS והוא מאוד נציל 91 DB

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תבדקו טוב באתר שלו מוראל את הנתונים של הקרוס של אילייט 3 חלקים - mx33 אם אני לא טועה זה הקרוס - הוא חותך הוא בגבול התחתון ב300 הרץ!

אתה יכול בכיף לחתוך אותו ב500 בלי הרבה דאגות ולא הוא לא צריך תיבה בכדי לנגן טוב את התחום שלו.

מעבר לזה יש הרבה אתרים עם נוסחאות לחישוב קרוסים

תנסה את

www.bcae1.com

www.autosound.co.il תיכנס לאינדקס ותמצא שם הרבה כתבות ומחשבונים

אחרי בדיקה - הוופר בסט של אילייט נחתך ב300 הרץ בינו לבין המיד והגבול העליון בין המיד לטוויטר הוא 3.8 קילו הרץ - המיד נחתך בגבול התחתון ב6 db והוופר ב12 db

בגבול העליון המיד גם נחתך ב6 db (קרוס מדרגה ראשונה...) והטוויטר ב12 db

אבל הנתונים של הcdm בתחום תדר הוא מתחיל ב450 וגומר ב7 קילו

ההתנגדות שלו עומדת על 4 אוהם - הוא מקבל 100 RMS והוא מאוד נציל 91 DB

בשביל ליבנות קרוס ב תוכנה אני חייב לדעת את ערך הסליל של הרכיב אבל אין לי נתון כזה ו גם לא ב אתר!
פורסם

תיצור איתם קשר רומן או שתיסע אליהם לנס ציונה - מוראל זאת חברה עם גב חזק - תרים אליהם טלפון אני בטוח שאיש טכני שלהם יתן לך את מה שאתה צריך.

תנסה אולי גם להתייעץ עם סמיון קוסטיק מsoundstorm שבנה למוראל כמה וכמה רכבים והוא גם בונה קרוסים פסיביים בעצמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רומן, במקרה שלך ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לרכוש קרוס חיצוני איכותי.

כדי להגיע לתוצאה איכותית יש צורך בהרבה משחקים וכיוונים. רוב הסיכויים שאתה תצטרך לבנות הרבה קרוסים פסיבים עד שתגיע לתוצאה שתהיה מרוצה ממנה.

מנסיון אני יכול להמליץ על 4XS ו6XS של אודיו קונטרול.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...