Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טורבו, מתי זה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפני שתצעקו, תנבחו, ותשתלחו בי, אני מודה : ביצעתי חיפוש פה בפורום ואפילו "בגדתי" ונכנסתי vag-clubוהבנתי מה זה טורבו, איך זה עובד וכאלה...

אבל יש עוד דבר 1 שלא ממש הבנתי : מתי הטורבו נכנס לפעולה? בסיאט איביזה מדובר... הבנתי שלוחצים ומעלים את הסל"ד מעל 3,000 הטורבו נכנס לפעולה, האם זה נכון? והאם זה קורה רק כאשר מעלים הילוך, או שהטורבו יכול להיכנס לפעולה גם כאשר מורידים הילוך והסל"ד עובר את ה-3,000. והאם תמיד שעוברים את ה-3,000 הטורבו נכנס לפעולה?

תודה, ומקווה שלא תכעסו...

פורסם

מה שחשוב הוא השילוב של כמה גז + סל"ד מסוים, אין קשר להילוך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מושפע מכמה גורמים אבל העיקרי בינהם הוא גודלו של הטורבו - ככל שגדול יותר מורגש רק בסל"ד גבוה יותר. ולכן התשובה לשאלתך תלויה קודם כל באיזו מכונית מדובר ובסוג הטורבינה שמותקנת בה.

בכל מקרה, הטורבינה מייצרת סיבוב כתוצאה מהלחץ במערכת הפליטה כך שככל שהלחץ גבוה יותר, הטורבינה יכולה לפתח יותר לחץ ולכן ככל שסיבובי המנוע יותר מהירים ויותר דלק נשרף בתאי השריפה כך הטורבינה תסתובב יותר מהר והטורבו כביכול "יכנס" לפעולה.

פורסם

אם אני לא טועה נצרכת כמות מסויימת של גזי פליטה , מכיוון שהטורבינה ממוקמת מעל סעפת הפליטה , מתי שגזי הפליטה היוצאים מין סעפת הפליטה מסובבים את הטורבינה בכוח הרצוי מתחיל בטורבו לפעול (יש עוד כמה סוגי טורבו שפועלים בצורה שונה).

פורסם
ברוך הבא לפורום. חפש "השהיית טורבו", "אילן פייביש טורבו", או "TURBO LEG ".

פדחן,

LEG זה רגל

הוא צריך לחפש LAG

פורסם

יש עוד המון גורמים שקובעים מתי טורבו נכנס חוץ מהגודל שלו.

סעפת פליטה, A/R, מצב מצערת, קוטר צנרת, איבודי לחץ.

יאללה חיפוש.

אגב - "גדוש בנדיבות, נהג באדיבות" - שוס!

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

וואי וואי וואי, הכי סיבכתם אותי... אז אולי אני אפרט קצת יותר. אני מדבר (כמובן) על האיביזה קופרה... תראו, הכי אין לי מושג איזה טורבו יש לה. והשאלה שלי היא דיי פשוטה: אם אני "משייט" ב140 קמ"ש והסל"ד עובר את ה 3,000 (לצורך הדוג' הסל"ד בו הטורבו נפתח) האם הטורבו ייכנס לפעולה? או שצריך פעולה אקטיבית, כגון לחיצה עד סוף הדוושה וכאלה? ומה קורה ברגע שאני מוריד הילוך ובלי ללחוץ על הגז (כמובן...) הסל"ד עובר את ה3,000 האם במקרה זה ייכנס הטורבו?

תודה, לכווולם...

פורסם

ככל שתלחץ על הדוושה יותר, כך הגדישה תהיה מורגשת יותר, בסל"ד נמוך הטורבו עובד ועושה פעולה אבל לא עובד כמו בזמן לחיצת דוושת הגז ל"ריצפה"

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

מרוב עצים לא רואים את היער אז נתחיל מ"א" .

המרוץ לקבלה של מנוע עם הספק גדול וצריכת דלק סבירה הוביל את מתכנני המנועים

לחזור לבסיס ולנסות ולהכניס מה שיותר אוויר ( פרודות של חמצן ) למנוע כדי לשפר את שרפת הדלק .

אחד הרעינות זה מגדש הטורבו (יש עוד תבקשו נרחיב) איך זה עובד ?

הטורבו בנוי מ 2 טורבינות אחת יושבת על סעפת הפלטה מונעת מהגזים השרופים שיוצאים

מהמנוע ומחוברת לטורבינה שנייה שיושבת על סעפת היניקה ומסובבת אותה .

כך שמהנעת המנוע הטורבו מתחיל להיסתובב.

מבנה טורבינה היניקה בנוי (לפי תכנונ היצרן ) שמעבר האוויר שנוצר מסל"ד מתונן שמתחיל לרוב

מ2500 -3000 סל"ד ומעלה ובמנועים מסוימים מתחיל אפילו מ 4500 סל"ד ומעלה מתחיל ה האפקטיבות

של מגדש הטורבו להשפיע על ביצועי המנוע כלומר מכניסה יותר פרודות של חמצן לתא השריפה

באותו גודל של מהלך .

דבר שמשפר את שרפת הדלק ואת ביצועי המנוע .

וכמובן אין יתרונות ללא חסרונות על הטורבו חייבים לשמור ו או לשלם על החלפות .

אז בנתיים

בהצלחה לכולם

ממני אורי

• תוכן חדש...