Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם דגמי סיאט נחשבים אמינים כי לפי מה ששמעתי יש בעיית אמינות בסיאט.

מדובר על דגמים אוטומטים חדשים 2005 ומעלה, ואולי אפילו על אחת מהניילונים.

אם אפשר להוסיף גם כמה מילים על התנהגות כביש, נוחות וחסכוניות.

תודה

פורסם

סיאט רכב אמין, במיוחד בשנתונים האחרונים שהוא די דומה לרכבים של כלל הקונצרן VAG

אבל לעזאזל למה אוט' ?

לא שמעת את הפרסום שלהם, "אין אלף שש מאות אוטומט"

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אחרי 20Kק"מ בקורדובה 2005 חדשה (ידנית) אני יכול לאמר שהיא יותר טובה, יותר אמינה, ויותר מוקפדת מהקורדובה 2000 שהיתה לי וגם היא היתה טובה מאד.

היו בעיות בהתחלה, למשל הלך הקטליזטור כבר אחרי איזה 4000 ק"מ ממש כמו בקודם אבל זה תוקן על חשבון האחריות. היתה בעיה עם הקודן אבל זאת, כמה צפוי, התקנה מקומית. לאחר שהאוטו התיצב, בערך בק"מ ה 6000 אין תקלות וטפו טפו טפו גם אין בעית חלונות.

הרכב חסכוני, נח מאד לנהיגה ולתפעול. אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אז הנה שאלה נוספת :grin:

הרכב הוא בשביל אמא שלי, אישה מבוגרת שנוסעת רגוע, מהנשים האלו שלוחצות יותר על הברקס מאשר על הגז.

ההתלבטות הראשונה הייתה בין יפנית ל"כל השאר" אבל בגלל תקרת תקציב נמוכה יחסית היא מסוגלת לקנות רק את הסוויפט החדשה (2007) או את האופטרה, שהבנתי שזו בחירה גרועה, או דגמים אירופאים מסויימים כדוגמת סיאט.

בגלל כל אלה, הכי חשוב לה אמינות ומחיר, ורק לאחר מכן ניהוג וגודל ויופי ושאר הדברים האלה.

נראה לך שהרכב מתאים לה?

ואם לא... יש המלצות לאלטרנטיבה?

פורסם

הסוויפט החדש אמור להיות רכב טוב מאד

ברמה של היאריס והדיהטסו סיריון החדשה שגם הן אופציה עבורך

הסיאט תיתן יותר נוחות, פינוק ובטיחות פאסיבית, היפניות יתנו שמירת ערך טובה יותר, גיר אוט' אמין יותר ...

דרך אגב, גם אמא של אשתי, אישה מבוגרת שעונה לתאור שנתת, נוסעת על סיאט, קורדובה ...

לשיקולך

ליאור (סיאט לאון טורבו)

"מוות לשיעמום"

פורסם

מסכים עם כל מילה של קודמי.

הקורדובה (ואני מניח שכל המכוניות בשילדה הזאת: פולו, פאביה ואיביזה) הן מכוניות מאד נוחות לנהיגה.

אבל אם נשקלל אמינות ומחיר, אז הסיריון היא שילוב מנצח לעניות דעתי (לא נהגתי בה כך שאיני יכול לדבר על נוחות)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לסיאט אין בעיות אמינות.

למותג יש בעיות של דעות קדומות בארץ.

לאמא של פותח התרד אני ממליץ לקנות סוזוקי סוויפט חדשה או סיאט משומשת (ולהנות מהחסרון היחיד של המותג בארצנו).

פורסם

אל תשכח שיש לך שנתיים אחריות מלאה על הרכב באם הוא חדש,

ועל כל תיקון במוסך יש לך שנתיים אחריות (למשל- עשית טיימינג בחברה ואחרי שנה ו-11 חודשים וכמובן אם לא היה נדרש להחליף רצועה ע"פ הק"מ שהרכב עבר ניקרעה הרצועה והלך המנוע, המוסך יתקן כל נזק שניגרם כתוצאה מכך)

שום יבואן של מכונית יפאנית לא נותן אחריות כזו לתיקונים!

איתמר ג'ורג'.

פורסם
הסוויפט החדש אמור להיות רכב טוב מאד

ברמה של היאריס והדיהטסו סיריון החדשה שגם הן אופציה עבורך

הסיאט תיתן יותר נוחות, פינוק ובטיחות פאסיבית, היפניות יתנו שמירת ערך טובה יותר, גיר אוט' אמין יותר ...

דרך אגב, גם אמא של אשתי, אישה מבוגרת שעונה לתאור שנתת, נוסעת על סיאט, קורדובה ...

לשיקולך

ליאור (סיאט לאון טורבו)

אתה יכול להביא איזשהוא הסמכתא לטענותיך? לסיאט איביזה לדוגמא יש כיום את אחד מהציונים היותר נמוכים במבחני הריסוק. איזה נוחות נותנת האיביזה או הקורדובה (שהם מכוניות שמכיולות מאוד נוקשה, לדעתי יותר מפולקסוואגן). גם לסויפט, ג'אז, יאיריס,206 ועוד יש ציוני בטיחות עדיפים מאלו של הסיאט (עפ"י NCAP). לשואל השאלה גם אם האמא הייתה מחפשת הנאה מנהיגה (ולפי דבריך היא לא), ישנם אלטרנטיבות עדיפות בצורה משמעותית, 206 לדוגמא.

לפי הפרמטרים שהעלת, הייתי ממליץ על הסיריון (על הסויפט לא נסעתי). הסיריון מציעה עיצוב יפה ושונה (לטעמי), מרווחת מאוד כאשר יש לה יתרון בכך שהמושבים יחסית גבוהים (נוח לאנשים מבוגרים) הסיריון מציעה מנוע חזק וזריז (למרות הגיר האוטומטי), צריכת דלק טובה ורמת נוחות טובה (אם כי, יש מתחרות שיותר רכות ונוחת, לא, הכוונה היא לא לסיאט הנוקשה), מחיר רכישה אטרקטיבי וכנראה שמירת ערך טובה יותר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לגביי הבטיחות של האיביזה, המשפחה שלי הייתה במס' תאונות עם האיביזה 94' שהייתה לנו, ומפעם לפעם ראינו כמה שהאוטו הזה פשוט הציל אותנו.

שרכבים שהיו מעורבים בתאונה סיימו את חייהם ושלחו נישמתם לבורא, לסיאט רק הוחלף כנף, דלת, מכסה מנוע, גריל....וכד'.

למשל: פעם אחת בחורה בפיאט אונו שלא נתנה זכות קדימה ניכנסה ב- 60 קמ"ש בדלת הנהג. אמא שלי נהגה ויצאה ללא נזק (ויש לציין שדלת הנהג נפתחה לאחר מכן ללא כל בעייה!)

הוחלפו (או שתוקנו, לא יודע) רק דלת וכנף. האונו שלחה נשמתה לבורא ולא הייתה מסוגלת להניע לאחר מכן.

ויש עוד דוגמאות (סה"כ האיביזה עברה משהו כמו 6 תאונות)

מאז, החלטנו שדבר ראשון זה בטיחות, עם כל הכבוד לשאר מאפייני המכונית כמו שמירת ערך ואמינות.

ככה שהמבחנים של היורו-אן-קאפ...אני לא ממש סומך עליהם...

נכון, האיביזה נוקשה, אך הצמיגים שלה ושל הקורדובה בעלי חתך גבוהה (70) וזה מפצה במעט.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

ROEY B

המספר של ה NCAP אומר הרבה, אבל הוא לא כל התמונה, הסיאטים, כמו כל קבוצת VAG כבדים יותר ובנויים מאד מאסיבית יחסית לקופסאות הפח היפניות, הסיאט לאון שלי שוקל 1440 קילו !!! כמעט טון וחצי

NCAP נותן לרכב ציון בהתנגשות בעצם במשקל דומה.

קח את הסיריון\סוויפט\יאריס עם חמשת כוכבי הבטיחות הזוהרים והנוצצים שלהן, תכניס אותן בטויוטה פוראנר שלי עם 2 כוכבי בטיחות בלבד, התוצאה עבור היפניות תהיה עגומה וסביר להניח עם הרוגים, לטויוטה אולי, ממש רק אולי, יוחלף פגוש ...

לכן יש להתייחס למספרי NCAP בדיוק כפי שהם מתארים (משקל זהה) ישנם עוד המון פרמטרים, אבל זה לא לת'רד הזה

מקווה שהייתי ברור

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

קח את הטויוטה 4 ראנר המדהימה והנהדרת שלך ותכנס איתה בהאמר ולא יצא אף אחד מהטויוטה לספר מה קרה..... מה זו ההשוואה המטופשת הזו.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ענק! לא יאמן כמה דיסוננאס קוגנטיבי עובר פה על אנשים.

בעבר הרחוק, הישראלים טענו שגם מבלי בדיקות אלא על סמך דפיקה על הדלת הם יודעים שהאירופאיות בטוחות יותר. אחרי "עידן הקרח" הרחוק, הגיע תקופת הבדיקות והוכחות הרישמיות. מאז, הוכח! היפאנים עושים מכוניות לא פחות בטוחות ובמקרים רבים הם אף עולים על המתחרות האירופאיות (מישהו אמר יאריס, אוונסיס,מאזדה5,B4?).

אחרי שמבחני הריסוק שברו לאנשים את הקונספציה הם מתחילים לתאר מקרים בהם אם טנק מרכבה יפגע בסמארט אז...

אחד מגדיל לעשות, "זורק" לפח את כל מבחני הריסוק ועורך מכון בדיקה (איכותית,יש לומר) בין המכונית שלו למכוניות אחרות, (אגב, אם היית מעורב בכול כך הרבה תאונות באותו רכב אז, או שהסיאט היא מכונית ממש לא יציבה שקשה להשתלט עליה או שכדאי לך לקחת קורס לנהיגה מתקדמת.) כמובן שהעובדה שההשואה נערכה מול מכונית שהתכנון שלה נעוץ עמוק בתוך שנות השמונים (פיאט אונו),תוך אי התחשבות בבעיות פיזיקאליות שהיו בבדיקה (הבדל בין רכב פוגע לרכב נפגע-אני חייב לציין שההשיג האמיתי הוא של הפיאט שפגעה ברכב אחר במהירות של 60 קמ"ש ולא קרה כלום לאנשים) גורמת למבחן הנ"ל להיות מוזר משהו. אגב, עצם העובדה שויזואלית כמעט ולא קרה כלום לסיאט רק מראה כמה בNCAP צדקו שהרכב לא הכי בטוח בעולם. היום (עפ"י NCAP) המכוניות אמורות להינזק (ויזואלית ) ברמה גבוהה יותר, לדבר הזה, קוראים אזורי ספיגה, האמורים לשמש כמעיין "ספוג" שמרכך את עוצמת המכה. זו הסיבה שמכונית היום נראות מרוסקות הרבה יותר ממכוניות בעבר שאז כול עוצמת המכה הייתה עוברת אל האנשים עצמם.

אבל, מה אני מבין?!? הרי אנחנו הישאלים יודעים הכול, זה הם הגוים שטועים ומטעים. תמשיכו לטמון את הראש בחול, כנראה הרבה יותר חמים ונעים שם!

פורסם

בוא תספר לי מה היה הסיפור, אם אפשר במילים שלך ואיך לטענתך למרות הסיפור העסיסי:hihi: , עדיין הרנו מודוס לא ראויה ל5 כוכבים?

אגב, הבדיקה היא ממש מדעית, לא מדובר בנקודות אישיות ותחושתיות אלא בפרמטרים מדידים וקבועים.

• תוכן חדש...