Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום.

זה זמן די ארוך אני מבקר כאן בפורום אבל עדיין לא הייתה לי סיבה מיוחדת להגיב או לפתוח נושא חדש, לא הפעם.

אני חובב מכוניות מיוחדות, קלאסיות ואופנועים, יחסית חדש בארץ ושיפצתי במו ידי מספר מכוניות בחו"ל.

זה הסיבה שאני מבקר במספר פורומים ישראליים ומנסה להבין את "תרבות מוטורית" המקומית.

נושא ראשון שאני אעלה כאן זה נושא שיפוץ רכבי אספנות. במשך תקופה ארוכה אני עיינתי במספר שרשורים שעסקו בנושא זה ומציקות לי מספר שאלות :

מה מטרת פרסום שרשורים אלה ,במיוחד כאשר לא מדובר בעבודות איכותיות באמת אלה משהו באיכות בינונית וגימור חובבני ? האם המפרסם מבקש לקבל הערות בונות מבעלי ניסיון? האם מחכה לעצות תוך כדי תהליך העבודה ? או שזה משהו אחר ?

תגובות דוגמת "אחלה עבודה" "מדהים" "עבודת קודש" וכו', בחלק מהמקרים, פשוט מצחיקות, במיוחד כאשר מדובר ,למשל, על חלקים צבועים בספריי צבע רגיל,חלקי פח שלא יושבים בקו אחד ,צביעת מרכב ללא פירוק שמשות ועוד.

למה אין הערות מקצועיות ,הרי לא חסר כאן אנשים מקצועיים ? האם יש סיבה לכך ?

אני יודע שבתקופה האחרונה שופצו מספר מכוניות לרמה גבוה ביותר, ראו כאן:

ועוד ,למשל ,פיאט 600 ,לא מוצא את הקישור

אז איפה האנשים האלה,שלפי מראה של רכבם, נראים לי באמת כאלה שיודעים מה הם עושים ?

האם הצפה של הפורום בעבודות "חובבניות" (ויסלחו לי מי שנפגע-זה לא הכוונה) מבריח אותם מכאן ?

סליחה על השרשור הארוך, אני חושב להצטרף למועדון אבל עדיין לא החלטתי האם זה באמת מועדון כזה רציני כמו ששמעתי או שיש עוד מועדון,אחר,זה שלא כותב בפורום ...

בברכה

ניק אלטר

פיאט BRAVO ? - כן, BRAVO !!!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלק נכבד מהמועדון לא כותב בפורום הזה, ובשביל לאזן את החלטתך באם הינך מעוניין להצטרף או לא, אתה מוזמן להגיע למפגשי המועדון בצפון או במרכז (מה שיותר קרוב אליך) ולהווכח בעצמך

חוץ מזה - שם רואים את המשופצים הרציניים בד"כ (או כאן בשרשורי התמונות מהמפגשים)

יוליה

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

מצטרף להמלצה של יוליה, תגיע ביום שישי תתרשם ותחשוב מה לעשות...בארצינו הנאורה מושג השיפוץ והאספנות הרחיב את גבולות המעטפת, של הבילתי אפשרי...ומעורבים בו צעירים וצעירים ברוחם, תפרנים ותפרנים יותר....רכב נדירים ו....בקיצור יש הכל, צריך רק לבוא ולהיתרשם....זהירות זה מדבק, ואח"כ כבר קשה להיגמל......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

נראה לי שזה פשוט נקרא פירגון... לא לכולם יש את האמצעים לשפץ עד לרמת תצוגה, ובכל זאת עושים מאמצים. אז למה לא לפרגן גם להם??? בסופו של דבר זה תחביב (להבדיל מעבודה...) שיהיה לילה טוב...

פורסם

אני אישית מעדיף לראות עבודה חובבנית שעשה אדם במו ידיו מתוך אהבה לתחביב, מאשר עבודה מושלמת שכל מה שנעשה עבורה היה להוציא חבילת מזומנים ולהושיטה לבעל מקצוע, אבל אני מקבל שיש גם גישות שונות משלי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ידידי היקר. אני לא יודע איפה אתה שיפצת מכוניות, ואיזה? ובאיזה מסגרת? (כעבודה או תחביב) אבל בארץ זהו תחביב יקר ותובעני מאוד, חלק מהפאן שבעניין הוא לשפץ לבד, ולעיתים זה יוצא אפילו יותר יקר, לא כולנו מיליונרים, אבל בכל זאת משקיעים ועושים ולומדים תוך כדי עבודה. לגבי דברים שצבועים בספריי וכד' זה לא נקרא שיפוץ, והפורום אינו 'בית שיפוצים' ניתן לדבר על הכל ולהתייעץ בכל.

לגבי עבודות פחחות שרמת הגימור שלהן אינן מהגבוהות שיש: ישנם אילוצים והתפשרויות שאנשים חייבים לעשות או מעדיפים לעשות כדי להמשיך ולהתנייד עם הרכב שבהרבה מהמקרים הוא גם הרכב היומיומי שלהם.

גם לי חורה לראות דלת בגאז' שאינה יושבת בקו אחיד עם החלק האחורי של האוטו במיוחד אחרי שאני יוגע כמה שהוציא עכשיו הבן אדם.... אבל זה כבר נעשה ואני מניח שגם הוא רואה את זה אז אני מעדיף להתיחס לצדדים החיוביים של העבודה שנעשתה על הרכב ולא לבאס אותו.

בכל מקרה אני מקווה שהבנת את רוח הדברים לפי ראות עיני, ומקווה שתמצא את מקומך במועדון שהוא גדול ורחב ומכיל מכל וכל כל.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם
אני אישית מעדיף לראות עבודה חובבנית שעשה אדם במו ידיו

לפי דעתי זה טעות וגישה לא נכונה לתחביב יקר זה.

להפך הנכון,אם עושים עבודה לבד יש יותר זמן לרדת לפרטים הקטנים,לקבל עזרה מחברים,להתייעץ בפורום ואז "להציג" את העבודה בגאווה ברבים ! הרי לשם כך נוצר הפורום הזה, או שאני טועה ?

פרגון? זה דבר נהדר, כאשר יש סיבה לכך , אבל לפרגן על עבודה חובבנית רק משום שמישהו השקיע איזה שעה בעבודה במקום יומיים (מתוך עצלות,הרגל,חוסר ידע)- זה עושה להפך בדיוק, זה מרגיל את האנשים לחפף (הרי בכל מקרה יגידו "איזה יופי !!" ).

אין פה עניין של כסף,גם אם עושים עבודה במוסך מסודר חייבים להשגיח על בעלי מקצוע מכוון שאף אחד לא ילטף את הבייבי שלך כמו שאתה תעשה.

בקיצור, יש לחנך את הצעירים שבחבורה לעשות את העבודה עד הסוף ואם אפשר בעצמם ,להיעזר במישהו שיודע את התהליך ורק אז לרוץ לספר לחברה.

ביקרתי מספר פעמים במפגשים וכן פגשתי עבודות מצוינות ויחד עם זה גם מכוניות מוזנחות ואפילו כאלה שבעליהן לא טרחו אפילו לשטוף אותן לפני המפגש שזה ממש הורס את הרושם הכללי שמקבלים מהמפגש עצמו.

לשם כך יש את הפורום ומנהלים שאמורים להיות גם "מחנכים" ולא רק מפרגנים.

תודה על התגובות.

פורסם
אני אישית מעדיף לראות עבודה חובבנית שעשה אדם במו ידיו מתוך אהבה לתחביב, מאשר עבודה מושלמת שכל מה שנעשה עבורה היה להוציא חבילת מזומנים ולהושיטה לבעל מקצוע, אבל אני מקבל שיש גם גישות שונות משלי.
כמובן שאם תישאל שני יהודים לגבי השאלה הזו תקבל 5 דעות שונות...;)

דעתי היא כמוך, למרות שיש כאילו שיעדיפו לתת את האוטו למישהו שהם יודעים שהוא עושה עבודה טובה ולקבל מוצר מוגמר תוך פרק זמן קצר. כמו כן, יש כאילו שאין להם את הזמן או הידע לעשות את זה...

כמו שמישהו פעם אמר לי "כדי ליקנות AC קוברה" אתה לא צריך להיות אספן מכוניות או מבין גדול בהן... כל מה שאתה צריך זה פינקס צ'קים וחשבון בנק מכובד..."

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ביקרתי מספר פעמים במפגשים וכן פגשתי עבודות מצוינות ויחד עם זה גם מכוניות מוזנחות ואפילו כאלה שבעליהן לא טרחו אפילו לשטוף אותן לפני המפגש שזה ממש הורס את הרושם הכללי שמקבלים מהמפגש תודה על התגובות.

ניק

רשם או ציפיות הנם כמובן נחלת יחיד, רציתי למרות זאת להבהיר נקודה חשובה שדשנו בה בעבר לא מעט, מטרת המפגש היא לא תצוגה מוזיאונית, כל מי שמגיע למפגשישי מגיע ממניעים שונים; ולכן מגיעים גם כלי רכב שלפני או בתהליך שיפוץ , או כאלו שלא ישופצו אולי לעולם וכאלו שהם WOW, ולמרות שאחת ממטרות המועדון היא תרבות השיפוץ והאחזקה הנכונים של כלי הרכב, עדיין המפגש פתוח בפני כולם, נכון שמפגשישי הפך עליה לרגל של קהל רב ואנחנו בהחלט מרוצים, היינו כמובן מעדיפים שכמות כלי הרכב המשופצים תהייה משמעותית יותר, אבל בשום פנים ואופן איננו רוצים או מונעים מכלי רכב לא משופץ או לא משופץ ברמה מלהגיע.

אירית

פורסם

מסכים!

אישית - הייתי מעדיף, בחלק גדול מהמקירים, "להוציא חבילת מזומנים" למומחה, לו הייתה לי, אבל עדיין, יותר מעניין לראות "פרוייקטים" עצמאיים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

חבילת המזומנים שלי לא יוצא מהכיס... בעיקר בגלל שאין מזומנים... :bigcry:

אין לי מושג מאיפה גירדתי השבוע 80 ש"ח כדי לקנות סט בוקסות.

יותר מעניין לראות פרויקטים שנעשו בבית - והדוגמא לכך: האסקורט של max.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

טוב, כנראה עברית שפה קשה ועוד יותר קשה להבנה

מכל הדיון הזה עדיין לא הבנתם על מה אני מדבר

SORRY

פורסם

באמת לא הבנתי על מה אתה מדבר.

כל הנושא הזה הוא תחביב נטו.

כל אחד משקיע מעצמו ומכיסו כמה שהוא יכול.והחבר'ה פה מעריכים כל אחד ואחת.

החל מאחד שצובע עם ספריי וכלה באחד שמשפץ לרמת הבורג.

מה אתה מצפה? שבנאדם שאוהב את התחום ואת הרכב שלו,אבל אין לו כיסים מספיק עמוקים לשפץ ברמה שאתה מצפה,שלא ישפץ בכלל?,או שישפץ ולא יציג את זה לחברים שלו?

אתה חושב שהשיפוצים שאנחנו עושים לא מספיקים טובים לרמה שלך?,אל תגיב ואל תחמיא.

מה זה נותן המחמאות אתה שואל?אויי זה נותן הרבה.

לירון,שמצטער מראש שהוא לא ברמה של אדוני...

פורסם

ניק

עד עכשיו עקבתי בסבלנות אחרי התפתחות השירשור הזה, אתה מתהדר בתרבות מוטורית מאד מפותחת שלך, אשמח מאד אם למשל תביא קצת חומר משלך, ממקצועיותך, מה המכוניות או אופנועים שיש או היו ברשותך, את תהליך השיפוץ שלהם על ידך, משוכנעת אני מנימת דבריך שיש לך גם תיעוד מקצועי ולא חובבני.

דבר נוסף, זהו פורום של מועדון החמש, המועדון שיזם את תקנות רכב אספנות ואם יש ברשותך כלי רכב כזה אזיי אתה נהנה מפירות של מועדון שאתה מטיל פה ספק ברצינותו ורומז לחובבנות בגישה מאד לא מנומסת , בתור משתמש חדש בפורום מן הראוי היה שתמתן את גישתך הבוטה, הפורום בין היתר הוא גם מפגש חברתי ומטרתו להנעים את זמנם של המשתתפים בו, מה שאתה עושה זה ההפך.

אני חוזרת ואומרת יש כל מיני גישות וכל מיני דעות, הסתכל סביב תתרשם הער הערות בונות ותקבל גם תשובות בהתאם

אירית בורג

דוברת המועדון

• תוכן חדש...