Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכנסתי לפניה והאוטו פשוט המשיך על הצד ממש ואז עלה כולו על המדרכה.

כרגע מה שנראה בעין זה, גלגל הגה לא ישר, גלגלים איבדו כיוון וזה אומר שגלגל אחד ישר פחות או יותר השני סוטה קצת ימינה, מכיוון שאני יודע שאין כיוון פרונט ב106, אני מניח שצריך בעצם כיוון גלגלים או משהו אחר?

האם יש דברים ספציפים שכדאי לבדוק בסרן קדמי והאחורי?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

פשוט המשיך על הצד ? שילדה מחורבנת יש ל-106 האלה...

כמו שרפי המליץ - מכון פרונט לבדיקת הנזקים. לא אתפלא אם לצערך זה יעלה די הרבה.

אגב , הנזק תאונתי. שקול לערב את חב' הביטוח במקרה הצורך.

שפור - TOE-IN/OUT בשפת המכונאים.

inuitspoor.gif

פורסם

תומר, אני לא זוכר איך זה נקרא בשפת העם, אני חושב שזה כיוון גלגלים , עולים על רמפה כזאת ויורדים עד שמכוונים את זה במדויק, אצלי לפחות בקסארה גם שדפקתי את האוטו במדרכות אף פעם לא כיוונו פרונט, אמרו לי שאצלנו בסיטרואן לא מכוונים פרונט. המכונאים אצלנו במוסך קוראים לזה כוון שפור.

פורסם
אמרו לי שאצלנו בסיטרואן לא מכוונים פרונט.
ב-PSA לא מכוונים CAMBER (שפיעה)

camber.gif

ו-CASTER (קדם אופן)

caster.gif

הכיוונים הללו הם קשיחים ולא ניתן לשנותם (למרות ששמעתי על כמה מוסכים שבעזרת כלי מיוחד (פטיש 5 ק"ג) עושים זאת).

לעומת זאת TOE IN (כינוס בעברית) ו-TOE OUT (התבדרות) נעשים בכל רכב.

קרא כאן הסבר מפורט בעברית :

http://www.tireclub.co.il/Hebrew/mitlimHeb.asp

פורסם
ב-PSA לא מכוונים CAMBER (שפיעה)

ו-CASTER (קדם אופן)

הכיוונים הללו הם קשיחים ולא ניתן לשנותם (למרות ששמעתי על כמה מוסכים שבעזרת כלי מיוחד (פטיש 5 ק"ג) עושים זאת).

אז על מה בדיוק לקחו לי 200 ומשהו ש"ח בתחייה?

על כיוון גלגלים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התחייה לוקחים על בדיקה וכיוון 180 , שזה מחיר סביר למדי.

אולי עשו אצלך עוד משהו ?

עומרי - אתה כבר שילמת 15 פעם את מחיר הכיוון. מלבד זאת - בדיקת ה"שפור" פחות מדוייקת מהמכשור שיש במכון פרונט.

• תוכן חדש...