Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דעתכם על כריזמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי עכשיו כמה אפשרויות לפני קניה

ביניהן כריזמה שנת 98 יד 1 120 אלף ק"מ

האמת עוד לא התקשרתי לשאול כמה רוצים אבל לפי מה שראיתי בעוד מקומות מוכרים אותן בסביבות ה30 אלף לשנתון הזה

מישו מכיר תאוטו ? יש למישו ניסיון איתה?

איך האוטו מכל הבחינות?

תודה לעונים

פורסם

לאח שלי יש כריזמה 98 גיר רגיל.

אוטו מעולה ממש נוח לנסיע והטיפולים ממש לא יקרים.

מה שכן היא זוללת לא מעט דלק.

אם אתה מוצא במצב טוב ממליץ.

ליאור

פורסם

טחנו את הנושא על הרכב הזה הרבה פעמים, תעשה חיפוש, אפילו רק מהודעות שאני ביקרתי אותה.

תמצא המון תשובות לגביה.

בקצרה רכב הולדני שמיוצר עם וולבו S40 נוחה מאוד, מנוע 116 כוחות סוס, גיר אוטומט חכם שמתאים את עצמו לנהג, ברקסים על הפנים, ולפעמים נוטים להיות רעשים מן הבולמים, למרות שהרכב קשיח ומאוד יציב, לי יש אחת כזאת ואני מאוד מרוצה.

צריכת דלק ממוצעת של 1 ל 11.

כמו כן, דיי סחיר אבל לא כמו משפחטומטיות מאותו שנתון, למרות שהיא מציעה את מיב האיבזור הנוחות כמו כולן.

בסיכוםף קניה זולה ומשתלמת, חפש את במצב טוב שטופלה במוסך מרכזי ויש לה ספר טיפולים.

ולא חסרות כאלו.

לי אישית יש אחת שטופלה כל חייה במרכזי.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

בהמשך לנאמר לפניי , המכונית מצויינת ללא תקלות מיוחדות , קצת כבדה ל 113 כ"ס שיש לה, אבל מנוע וגיר (אינווקס 2,לומד את הרגלי הנהג) ממש מצויינים ללא תקלות .

מעולה למשפחה רק תבדוק מחלות שיש בדר"כ לרכב הזה .

1 בולמים קדמיים ואחוריים

2 תושבות גומי לזרוכות במתלה אחורי

3 מתגים לחלונות חשמל

4 ברקסים קדמיים בלאי גבוה מידי בגלל המשקל

חוץ מזה מכונית מצויינת למשפחה ממוצעת ללא דרישות SPORT מוגזמות .

פורסם

בדיוק, זה הבלאי המואץ שבה

מתגים לחלונות חשמל נוטים לעיפות, אבל בכל זאת עולים ויורדים, כולם כמו אצל הנהג לחיצה קטנה ללא המשך נגיעה עם האצבע והם יורדים עד הסוף.

גומיות בולמים מרעישות

ויש לה את אותם ברקסים שיש לסופר לאנסר, ללאנסר ולקולט, הברקסים ממש חלשים ודורשים מאמץ כדי לעצור.

האוטו לא כל כך כבד, והמנוע והגיר מצויינים, האוטו מאיץ מאוד מהר ובעל תגובה גז מעולה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

בדגם הGLX הוא מגיע עם כרית אויר אחת לנהג, בלי ABS.

מומלץ לחפש את הדגם *STAR , שהוא מגיע עם 2 ( או 4) כריות אויר, ABS, ועוד כמה דברים.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

היה לאבא שלי את האוטו 3 שנים ויצא לי לנהוג עליו לא מעט.

הדבר שאני הכי זוכר ממנו זה את הברקסים החלשים שממש לא מסוגלים לעצור את הגוף הכבד של האוטו הזה .

והוא שותה די הרבה יחסית למשפחתית 1.6

יוגב

פורסם

הוא לא שותה הרבה עם אתה יודע לתפעל את הגיר נכון

כי יש לו בעיה שפתאום בירידה על דעת עצמו הוא מוריד הילוך, או להפך בעליה הוא לא משחרר להילוך הבא, ואז יש מצבים שאתה נוסע על 3500 סל''ד.

בשביל לבטל את זה לוחצים על ה hold שבכזירמה זה הפוך מכל שאר רכב שהכרתי.

הוא שותה 1 ל 9 בעיר ו 1 ל 12.5 בנסיעה בין עירונית.

והאמת שנסעתי איתו לאילת הלוך ושוב הוא גמר רק מיכל מלא של 60 ליטר, נסעתי על 80-90 כל הדרך בלי מזגן רגוע ככה עשה בו 740 קילומטר בדיוק!

הוא לא כל כך שותה.

אבל שוב הבעיה המרכזית כאן זה הברקסים.

אם אתה משקיע בסט קדמי איכותי מקורי, ומאחורה מחליף את הרפידות סנדל האלו, הוא בולם מצויין.

והוא מאוד יציב, אצלי יש רביעיה של מישליין אנרג'י והרבה מאוד מאוד יציב ובעל כושר היגוי מעולה.

פורסם
כי יש לו בעיה שפתאום בירידה על דעת עצמו הוא מוריד הילוך, או להפך בעליה הוא לא משחרר להילוך הבא, ואז יש מצבים שאתה נוסע על 3500 סל''ד.

בשביל לבטל את זה לוחצים על ה hold שבכזירמה זה הפוך מכל שאר רכב שהכרתי.

זו לא בעיה !!!

זה בדיוק כל העניין של הגיר החכם.

ברגע שהוא מזהה האצה שלא נובעת מלחיצה על דוושת הגז, הוא מבין שהוא בירידה ומוריד הילוך כדי למנוע ממך לטחון את הברקסים. כדי לשחרר את ההילוך תגע קלות בדוושת הגז והוא ישתחרר.

אותו כנ"ל לגבי עלייה, למרות שבעליות זה יותר מציק.

נ.ב. אצלי יש תופעה שלפעמים הגיר לא מוכן להוריד הילוך ויש צורך ללחוץ על הכפתור בסוף הדוושה כדי להוריד הילוך. תופעה מוכרת או סתם בעיה נקודתית אצלי? (יש לי קולט 97, שהבנתי שזהה לכריזמה)

פורסם

תודה על התגובות זה אותו ממש נחמד הכריזמה אבל אני מתבט בינו לבין הטויוטה קורולה שזה גם רכב ממש טוב קצת יותר יקר אבל לא בהרבה

מה אתה אומרים מה יותר כדאי

זה בערך שתי המכוניות שאני הכי מחפש - למצוא עד יד שניה ובמצב טוב

חשבתי גם על סיוויק אבל כולן חרושות וקשה מאוד למצוא משו במצב טוב

התקציב שלי הוא בערך 35 אם יהיה אותו ממש טוב אפשר להתפשר ליותר

פורסם

סיויק יש כמה שמורות משנתון 97 ב 35, אולי גם 98.

יש כמה שמורות לא חסרות שמורות 4 דלתות.

טויוטה אוטו דבר רובן שמורות, רכב מאוד מאוד אמין פחות מאובזר, מאוד משעמם, לא כזה נוח, אבל גם שנת 98 ב 35.

על הכריזמה דיברנו, ב 35 אתה יכול למצוא גם שנת 99 סטאר, שבאה עם שתי כריות אוויר.

עדיף שתפחש סיויק, היא היציבה מבין כולן, החזקה מביניהן, אם אתה מחפש נוחות לך על הכירזמה, גם מבחינת עיצוב ואיבזור.

לגבי איכות חומר הסיויק לוקחת...

יותר מאסיבית כזו.

ואם בא לך רכב עם 0 תקלות שמור מאוד ורובן שמורות מאוד חפש ניסאן אלמרה, רכב חלש, אין בו חומר איכותי, אל תצפה לאיבזור ופאר.

אבל הוא שיא האמינות והנוחות.

מבחינת רמת איבזור בכולן תמצא אותו דבר.

מהן דרישותך מהרכב, נוכל יותר לכוון אותך?

פורסם
סיויק יש כמה שמורות משנתון 97 ב 35, אולי גם 98.

יש כמה שמורות לא חסרות שמורות 4 דלתות.

טויוטה אוטו דבר רובן שמורות, רכב מאוד מאוד אמין פחות מאובזר, מאוד משעמם, לא כזה נוח, אבל גם שנת 98 ב 35.

על הכריזמה דיברנו, ב 35 אתה יכול למצוא גם שנת 99 סטאר, שבאה עם שתי כריות אוויר.

עדיף שתפחש סיויק, היא היציבה מבין כולן, החזקה מביניהן, אם אתה מחפש נוחות לך על הכירזמה, גם מבחינת עיצוב ואיבזור.

לגבי איכות חומר הסיויק לוקחת...

יותר מאסיבית כזו.

ואם בא לך רכב עם 0 תקלות שמור מאוד ורובן שמורות מאוד חפש ניסאן אלמרה, רכב חלש, אין בו חומר איכותי, אל תצפה לאיבזור ופאר.

אבל הוא שיא האמינות והנוחות.

מבחינת רמת איבזור בכולן תמצא אותו דבר.

מהן דרישותך מהרכב, נוכל יותר לכוון אותך?

וואלה!

על סמך מה בדיוק אתה אומר שהאלמרה אמינה יותר מסיויק או קורולה?

אני אוהב הצהרות מבוססות היטב!

גם שמעתי שסיטרואן עושים ריקול לC6 החדשה כי הם גילו שהאלמרה 99' נוחה יותר ממנה.

אם נחזור רגע למציאות...

הקורולה מכונית מאוד צפופה מבפנים, אם אתה מחפש רכב לשימוש משפחתי אתה יכול לשלול אותה על הסף.

בצד החיובי יש לה 3 כוכבים במבחני ריסוק (דגם עם הפנסים העגולים), נוחות סבירה, מנוע לא רע ומוניטין אמינות ידוע בעולם כולו (אם זה עוזר לך).

סיויק, אני לא כ"כ מכיר, אומרים שהאחזקה יקרה. אני לא בדקתי.

כריזמה, לדעתי הבחירה החכמה לנהג המשפחתי הממוצע.

מבפנים היא מרגישה מעט מהודרת יותר מהסיויק, נוחות עדיפה מהממוצע היפני בשנים הללו, אמינות יפנית.

מנוע מספיק חזק וגיר חלק.

הרבה יותר מרווחת מהקורולה וגם מהאלמרה.

מחיר רכישה יחסית נמוך.

שים לב שאתה קונה דגם סטאר שמגיע עם 2 כריות אויר וABS.

בפן הדינאמי הכריזמה דיי מפשלת, בלמים דיי עלובים (אני נהגתי רק בדגם ללא ABS), המתלים רכים מאוד מאוד והמכונית לא מרגישה בטוחה בנהיגה אגרסיבית בפיתולים.

• תוכן חדש...