Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת העם אפשרי לשנות סובארו 2X4 ל4X4 והאם אפשר לעשות את זה באופן חוקי ?

כמה אמור לעלות פרויקט כזה ?

הכי חשוב מה צריך לעשות כדי שזה יעבור טסט ?

תודה

פורסם

רד מזה.

יעלה לך פי 7 מעלות הרכב (אלא אם תמצא גרוטאה מושבתת , וגם אז תירק דם ויעלה לך המון כסף). לא חושב שיש צורך ברישוי.

חפש רכב שהגיע כך במקור.

פורסם

הרבה מוסכים ואפילו כולם לא מתעסקים עם שינויים כאלה בגלל שזה שינוי דראסטי של מבנה הרכב שאכן מחייב אישורים ממשרד הרישוי.

וגם אם תיאורטית יש לך את כל האישורים ומצאת מוסך שיסכים לעשות לך את זה, הבעיות הרבות שיכולות לצוץ, ורוב הסיכויים שיצוצו הן יהיו מסובכות שידרשו הרבה כסף וזמן וחבל.

עדיף להשקיע את הזמן במציאת רכב 4X4 .ומניסיון אישי של רכב כזה אתה צריך לבדוק אותו היטב ורצוי לשלם על בדיקה לפני קניה כדי לראות מצב אמיתי של הרכב .

כי לא כל בעלי הרכבים מהסוג הנ"ל היו מטפלים בו באהבה ובמסירות. הם היו קורעים אותו .ומין הסתם הוא עבר הרבה ידיים. אז חשוב שלפני שאתה קונה גם אם אין לך כח ללכת לבדוק אותו במוסך. לפחות תפתח מכסה מנוע ותבדוק כל מה שאפשר נזילות ,בלאי של חלקים מצב מסנני דלק ואוויר אם יש מים ושמן מנוע ורצוי מאוד מצב של של וצבע ,חלדות בחיבורים בין השמשה לפח יעידו על נזילות.

וכשאתה עושה עליו סיבוב תבדוק את השילוב אם הוא נכנס בקלות למצב 4X4 .ולרדת מהמצב צריך לסוע קצת רוורס ואז להוריד את הידית כי לפעמים השיניים של הגלגלים נתקעות ואז הידית לכאורה נתקעת כך המוסכניק הסביר לי . ותבדוק את מצב הצמיגים ומידותיהם כל צמיגי הסובארו הם בגודל 13" אם יש "14 זה מחייב ברישיון אל אין אישור אז תבקש את הצמיגים המקוריים 13" ומקסימום תחליף ל"13 עם רוחב צמיג גדול יותר. אצלי המידות הן 185 ו"13

כל אלה הם אינדיקציה למצב הרכב והאם הוא מטופל ושמור

כל מה שרשמתי מתבסס על ניסיון אישי עם סוג רכב דומה סובארו סטיישן 4X4

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ברישיון הרכב יש סעיף "הנעה" ובו רשום 4X2 או 4X4 (או 6X6 אם אתה בעליה הגאה של משאית ריאו חביבה וכו') כך שלמיטב הבנתי מדובר בשינוי המצריך אישור מבוחן במשרד הרישוי.

פורסם

זה תלוי לי יש 4X4 אבל הוא לא קבוע ולכן ברישיון רשום 2X4 .

אני חושב שרק אם ההנעה קבועה אז רושמים ברישיון כי במרבית הרכבים ניתן לשנות את מצב ההנעה.

פרטים בה"פ .

פורסם
זה תלוי לי יש 4X4 אבל הוא לא קבוע ולכן ברישיון רשום 2X4 .

אני חושב שרק אם ההנעה קבועה אז רושמים ברישיון כי במרבית הרכבים ניתן לשנות את מצב ההנעה.

מאיפה הבאת את השטות הזאת??

ברישיון הרכב שלך יש טעות ברישום והוא אמור ,בהחלט להיות רשום 4x4 שלא יהיו לך ספקות בכלל.

מה שכן זה נכון שיש כמה כאלה שרשומים 2x4 , אבל זו טעות !

פורסם
הרבה מוסכים ואפילו כולם לא מתעסקים עם שינויים כאלה בגלל שזה שינוי דראסטי של מבנה הרכב שאכן מחייב אישורים ממשרד הרישוי.

וגם אם תיאורטית יש לך את כל האישורים ומצאת מוסך שיסכים לעשות לך את זה, הבעיות הרבות שיכולות לצוץ, ורוב הסיכויים שיצוצו הן יהיו מסובכות שידרשו הרבה כסף וזמן וחבל.

עדיף להשקיע את הזמן במציאת רכב 4X4 .ומניסיון אישי של רכב כזה אתה צריך לבדוק אותו היטב ורצוי לשלם על בדיקה לפני קניה כדי לראות מצב אמיתי של הרכב .

כי לא כל בעלי הרכבים מהסוג הנ"ל היו מטפלים בו באהבה ובמסירות. הם היו קורעים אותו .ומין הסתם הוא עבר הרבה ידיים. אז חשוב שלפני שאתה קונה גם אם אין לך כח ללכת לבדוק אותו במוסך. לפחות תפתח מכסה מנוע ותבדוק כל מה שאפשר נזילות ,בלאי של חלקים מצב מסנני דלק ואוויר אם יש מים ושמן מנוע ורצוי מאוד מצב של של וצבע ,חלדות בחיבורים בין השמשה לפח יעידו על נזילות.

וכשאתה עושה עליו סיבוב תבדוק את השילוב אם הוא נכנס בקלות למצב 4X4 .ולרדת מהמצב צריך לסוע קצת רוורס ואז להוריד את הידית כי לפעמים השיניים של הגלגלים נתקעות ואז הידית לכאורה נתקעת כך המוסכניק הסביר לי . ותבדוק את מצב הצמיגים ומידותיהם כל צמיגי הסובארו הם בגודל 13" אם יש "14 זה מחייב ברישיון אל אין אישור אז תבקש את הצמיגים המקוריים 13" ומקסימום תחליף ל"13 עם רוחב צמיג גדול יותר. אצלי המידות הן 185 ו"13

כל אלה הם אינדיקציה למצב הרכב והאם הוא מטופל ושמור

כל מה שרשמתי מתבסס על ניסיון אישי עם סוג רכב דומה סובארו סטיישן 4X4

דבר ראשון, רובם הגדול של בעלי רכבים כאלו דווקא מתחזקים אותם ברמה גבוהה מאוד .

שנית לגבי העיניין של שילוב 4x4 וניתוקו אם זה מגיע למצב שתיארת (ליסוע רוורס בשביל לנתק)

זה סימן ממש לא טוב.

פורסם

טוב תודה על כל התשובות

אם לחלק רשום 2X4 אז איזה שינוי צריך לעשות ברישיון מה יהיה ההבדל ברישיון שלי 2X4

למישהו אם 4X4 שרשום 2X4

מבחינת בעיות עתידיות :

המבנה של רכב 2X4 או 4X4 לא אותו דבר ? אני לא מבין במיוחד ברכבים ( חבל הייתי מעוניין לדעת יותר ) אבל האם ה 4X4 לא תוספת שאפשר להרכיב לרכב ?

לפני שקניתי את הטנדר שלי ראיתי כמה 4X4 אבל רובם היו נורא פגועות מחלודה במצב רע מאוד ומחיר די גבוה

שוב אני לא ממש יודע אם זה יהיה אפשרי לשנות את הרכב ל 4X4 אבל אם כן זה ניראה לי כמו פרויקט מעניין !

אם אפשר בבקשה תפרט איזה בעיות עתידיות יכולות להתעורר

תודה

פורסם

אני לא בטוח שאתה מודע לסיפור שאתה רוצה להיכנס אליו אז אני אנסה לתת לך תמונה קצת יותר מפורטת:

החלקים הנדרשים להסבה ל4x4 :

1.גיר של 4x4 טנדר או סטיישן.

2.טרנספר מתאים ,תלוי על איזה כיוון אתה הולך ,טנדר או סטיישן כי המכלולים שונים..

3.גל הינע מתאים.

4."ביצה "אחורית+ציריות +דראמים.

5.סרן אחורי .

יש עוד שני הבדלים בין 2x4 ל-4x4 :

מנוע 1800 ו- בולמים קידמיים שאלו דברים שכמובן אתה יכול לוותר עליהם אבל אתה יודע איזה מחיר תשלם..

ועוד דבר קטן ,בשביל שכל העסק הזה יהיה חוקי אתה צריך לברר בטכניון את הריאליות של העניין..

בכלל לא בטוח שזה אפשרי אבל אם כן תצטרך לעבור בדיקה מקיפה על כל הרכב ,מה שעלול לסבך אותך עוד יותר..

אחרי כל הדברים אתה בטח מבין שכל העניין פשוט לא כדאי ,יהיה לך הרבה יותר פשוט למצוא טנדר 4x4 מקורי ,אני אישית מכיר כמה כאלו שמורים מאוד ,צריך רק לדעת איפה לחפש..

בכל אופן שיהיה בהצלחה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש צורך לשלב לרוורס וליסוע קצת בכדי להוריד מהנעה כפולה להנעה קדמית בגלל שהגלגלי שיניים נתפסים ואז אי אפשר לנתק את השילוב .

ולמי שחושב שזה מצב לא תקין אז הוא ממש טועה וכדאי לו לשאול את העיניין במוסכים.

ולראות שהוא יקבל את אותה התשובה הזו.

פרטים בה"פ .

פורסם

למה אתה הולך על קטן?

קח סובארו גרנדליאונה ותהפוך אותה לאימפרזה STI...

קיצור- יש דרך קלה להשיג טנדרסובארו 4X4 והיא לקנות אחד.

הבעיות שיהיו לך בדרך הן:

להשיג את כל החלקים הדרושים החלפה

למצוא מי שירכיב

לעדכן את הרישיון

לממן את הפרוייקט המיותר

למצוא מוטיבציה כנגד כל העצות שתקבל

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...