Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מעניין אותי לדעת איך עובדת המערכת של המגבר בלם.

מה עוזר לי לבלום בקלות?

ואיך בדיוק הצינור שבא מסעפת יניקה מכניס אוויר לבוסטר.

אני מדבר בכלליות אבל אם תוכלו לפרט איך זה עובד בהונדות (סיוויק 96-00) זה יעזור יותר.

תודה , שבוע טוב

• ספונסר פורום
פורסם

המגבר בלם פועל על פי עקרון של הפרשי לחצים,

מגבר הבלם בנוי משני תאים שחצויים על ידי דיאפרגמה,קפיץ התנגדות ושסתום אוויר, במצב סטטי כאשר המנוע עובד, ישנו תת לחץ מסעפת היניקה(או משאבת וואקום ברכבי דיזל) בשני התאים. ואין תזוזה של הדיאפרגמה.

כאשר הנהג לוחץ על דוושת הבלם, שסתום האוויר מכניס אוויר לתא האחורי מה שיוצר הפרשי לחצים בין התאים ומשיכת הדיאפרגמה לכיוון המשאבה,מה שמקטין את הכוח שצריך להשקיע הנהג.

ככל שמגבר הבלם גדול יותר כח הכוח שהוא מפעיל רב יותר.

בברכה אורן

פורסם
המגבר בלם פועל על פי עקרון של הפרשי לחצים,

מגבר הבלם בנוי משני תאים שחצויים על ידי דיאפרגמה,קפיץ התנגדות ושסתום אוויר, במצב סטטי כאשר המנוע עובד, ישנו תת לחץ מסעפת היניקה(או משאבת וואקום ברכבי דיזל) בשני התאים. ואין תזוזה של הדיאפרגמה.

כאשר הנהג לוחץ על דוושת הבלם, שסתום האוויר מכניס אוויר לתא האחורי מה שיוצר הפרשי לחצים בין התאים ומשיכת הדיאפרגמה לכיוון המשאבה,מה שמקטין את הכוח שצריך להשקיע הנהג.

ככל שמגבר הבלם גדול יותר כח הכוח שהוא מפעיל רב יותר.

בברכה אורןאתמול 21:41

שלום, לא הבנתי כמה דברים במה שכתבת,

מה זה בדיוק דיאפגרמה. מה הכוונה תא אחורי שיוצר לחצים...

אם תוכל להסביר יותר לעומק זה יעזור. תודה.

פורסם
שלום, לא הבנתי כמה דברים במה שכתבת,

מה זה בדיוק דיאפגרמה. מה הכוונה תא אחורי שיוצר לחצים...

אם תוכל להסביר יותר לעומק זה יעזור. תודה.

הדיאפרגמה נמצאת בעומק!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

דיאפרגמה זו היא ממברנה, מחיצה מגומי,

דמיין תיבה אטומה שמחולקת באמצע ע"י מחיצה מגומי עבה, משני צידי המחיצה שורר תת לחץ!

ברגע שתתאפר כניסת אוויר לאחד התאים יווצרו הפרשי לחצים משני צידי המחיצה,מה שיגרום ללחץ לדחוף את הדיאפרגמה לכיוון התא שבו יש וואקום,כי הלחץ שם קטן יותר.

אני מקווה שעד פה ברור,

כך זה עובד גם ברכב, כאשר אתה לוחץ על דוושת הבלם אתה מכניס אוויר לאחד התאים,והפרש הלחצים עוזר לך לדחוף את הבוכנה של המשאבה המרכזית. ככל ששטח הפנים של הדיאפרגמה יהיה גדול יותר, כך הכוח יהיה גדול יותר(לחץXשטח=כוח)

אורן

power-brake3.jpg

פורסם

איזי טורבו, הסברך פשוט, קריא , נחוץ , ומעשיר, ומעיד על הבנתך בנושא, ותורם רבות להעשרת הידע!

תודה וחג עצמאות שמח

בברכה

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם
איזי טורבו, הסברך פשוט, קריא , נחוץ , ומעשיר, ומעיד על הבנתך בנושא, ותורם רבות להעשרת הידע!

תודה וחג עצמאות שמח

בברכה

צביקה

בבקשה! ועכשיו שיש לי קצת יותר זמן פנוי אשמח לעזור יותר בפורום.

בברכת חג שמח

אורן בן סימון!

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום יש לי בעיה ברכב מסוג טויוטה אוונסיס 2002 אחרי לחיצה על הבלמים ישנו רעש של יציאת אוויר של לפחות 3-4 שניות מימה זה יכול להיגרם תודה ויום טוב

פורסם

שלום רב !

לרוב הבעייה בשסתום אל חוזר ,בחיבור למגבר הבלם, המאפשר מעבר תת לחץ לתוך תוף מגבר הבלם, ולמנוע חזרת התת לחץ למנוע/סעפת היניקה, כדי למנוע שיבוש בפעולת הסרק של המנוע, הרעש של האוויר שאתה שומע, הוא רחש התת לחץ מסעפת היניקה, שחודר לבוסטור/ מגבר הבלם ומעיד על תקלה, ויתכן גם שיבוש בפעולת הסרק של המנוע, בזמן לחיצה על דוושת הבלם.

יתכן ויש להחליף את השסתום האל חוזר החד כווני.

המתן לתגובות מוסמכות יותר, בהמשך.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...