Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשעה טובה ומוצלחת קניתי גולף. עד לקנייה הדעות היו חלוקות האם הרכב טוב כפי שהמוניטין שלו אומר, האם הוא שווה את תוספת המחיר מול מכוניות מקבילות והאם אני גם אצליח למכור אותו.

למרות כל זאת, ואין לי מושג למה, אני פשוט אוהב את האוטו הזה - הצורה, הגימור, הרגשת האיכות ברכב, ולהפתעתי הוא גם נוסע לא רע בכלל! (מה שלא ממש ציפיתי מהטנק הקטן הזה).

אז ככה: מדובר בגולף שנת 99, אוטומט, CL, מנוע 1.8 (במיוחד חיפשתי אותו כי הבנתי שהוא מוצלח יותר מדגם ה- 2L וחזק יותר - חבל שהפסיקו למכור אותו בשנתונים מתקדמים יותר - הבנתי שלקחו את המנוע הנ"ל ושמו אותו עם הגדשה ב- GTI).

למזלי, הרכב עשה רק 85K, שזה מצויין לשנת המודל שלו. כמו כן, מישהו כנראה מאוד אהב את הרכב, כי בבדיקת הרכב שעשו לפני הקנייה הוא נמצא במצב מ צ ו י ן. הכל ברכב מקורי ולא שונה/שופר. הדבר היחיד שהיה צריך להחליף זה את המנוע של החלון האחורי החשמלי וכן את מוביל מודד השמן שהתייבש (עלות חדש כולל עבודה - 100 ש"ח במוסך מורשה של פולקסוואגן).

להפתעתי, הרכב נוסע טוב בהרבה מהמאזדה לנטיס שהיתה לי לפני כן (רכב חדש מהעבודה - 1600 סמ"ק). השיפור הוא בכל ממד - יציבות, תאוצה, מהירות, נוחות, וכל זאת למרות שהגולף זקן מהמאזדה ב- 5 שנים!

ועכשיו לעזרתכם המקצועית:

1. מה ניתן לעשות בכדי לשפר עוד את הרכב - אני לא מתכוון לשינויים חיצוניים. אני אוהב את הרכב הצורה המקורית שלו. ואני מבין שהתקנת מגדש היא עסק יקר, לא משתלם, ועדיף פשוט להחליך ל- GTI. ממה שגם קראתי, אני מבין שאתם לא ממליצים לגעת במנוע אטמוספרי... ובכל זאת... ממה שהבנתי המנוע הספציפי הזה - יש לו יותר פוטנציאל. האם צ'יפ יוכל לשפר את צריכת הדלק? את ההספק? (זה בסדר גם אם מדובר על 10%). מה לגבי יחסי ההעברה של תיבת ההילוכים?

2. על אילו צמיגים אתם ממליצים? כרגע ברכב הצמיגים המקוריים (וגלגלים רגילים, לא מגנזיום). האם שווה להשקיע בג'אנטים? האם כדאי להחליף למידה אחרת (כרגע 195 ו- 15"). ואני גם צריך להחליף צמיגים קדמיים - הם שחוקים להפליא - על אילו מומלץ? אני רוצה להשקיע בצמיגים - שיהיו טובים, איכותיים, יציבים ומהירים.

3. מה לגבי שמן מנוע? מה מומלץ? האם מומלץ לעשות ניקוי מנוע? שמנים אחרים (כמו ברקסים)?

4. האם מומלץ לנקות מזרקים? האם זה יתרום לביצועים?

5. מישהו כאן שמע על ספוגים לבולמים? ראיתי איזה שהוא פטנט ישראלי באינטרנט על ספוגים מיוחדים שדוחפים בבולמים והם משפרים את הביצועים והיציבות...משהו כזה.

6. המלצות נוספות יתקבלו בברכה (כל התקנה, החלפה, ניקוי של חלק זה או אחר).

סליחה על אורכו של הסיפור...ממש אנציקלופדיה...אני די חדש בכל העניין.

מיקי

פורסם

תתחדש.

על כל השאלות שלך תמצא שרשורים רבים מאוד במנוע החיפוש.

רק מהשבוע שעבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=112902&highlight=%E2%F8%F1%E4

ובענין ספוגים לבולמים - אל תתקין תוספות על בולמים קיימים.

רוצה בולמים ספורטיביים - קנה ספורטיביים.

בעניין יחסי העברה של הגיר - קנה רכב עם גיר ידני מראש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תתחדש!

גם אני שמתי עין בזמנו על הדגם הזה אבל פשוט לא מצאתי...

המלצתי- כדאי לך מאוד להשקיע בג'אנטים . אתה יכול למצוא סטים טובים מאוד היום במחיר סביר, מעבר לעובדה שזה מייפה את האוטו, ההיגוי וההתנהגות בסיבובים תשתפר פלאים.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

קודם כל תתחדש!

תשקיע ב 4 צמיגים באיכות טובה. זה תמיד שווה את ההשקעה.

עדיף להשאר בגודל המקורי שיש לך היום. אפשר לעבור ל 16'' בתנאי שמקטינים את חתך הגלגל ככה שההיקף ישאר דומה עד כמה שניתן. צריך לעשות חישוב קטן בשביל זה אבל אני בטוח שתסתדר...

אל תשים כלום על הבולמים.

פורסם

הצעות אחזקה לרכב

לשעבר בעל גולף דור 4 שנת 2000 (נמכרה במחיר מופקע).

הנוסחה לשמירת המנוע

1.השתמש בשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ראה טבלה מצורפת תשאל את הבעלים איזה שמן נמצא כרגע במנוע.

2.השתמש בנוזל קירור מקורי G12 PLUS ביחס מהילה של 60 אחוז מי ברז 40 אחוז נוזל קירור.

בדוק את צבע נוזל הקירור ותידע אותי בהקדם !!

3.בדוק היטב את תא המנוע לנזילות מים בשתי מקומות רגישים בגולף.

**צנרת מים המתחברת לקולר שמן.

** פלאנג מים שמחובר למנוע ליד קיר האש.

שיפורים

חסוך כסף לטיפולים ולהחלפת מנגנון החלון.

רכב מעולה כמו כל רכב מתצורת VW.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים,

קודם כל תודה רבה על התשובות הענייניות.

1. האם שמן GTC Magnatec 10W-40 של Castrol הינו שמן טוב?

2. אני אבדוק את צבע נוזל הקירור בהקדם ואיידע.

3. בקשר לצמיגים - מהי העלות (בערך כמובן) של ג'אנטים לרכב והאם באמת שווה להשקיע בג'אנטים מגנזיום מבחינת ביצועים ולא רק יופי? האם אפשר לקנות משומש או ג'אנטים הם משהו שקונים אך ורק חדש. כמו כן - החלק החשוב יותר: אילו צמיגים מומלצים (ומחירם פחות או יותר)? זאת היות שאני צריך להחליף בקרוב - הם די שחוקים.

4. אני מבין את מה שאמרת, רועי5, אבל בכל זאת, זה תחום שמעניין ומושך אותי, כך שאני כן רוצה לדעת מה אפשר ומה לא. אחרי זה כמובן אעשה את החיושב של עלות מול תועלת (שבמקרה זה נמדדת בהנאה).

5. האם יש אילו רכיבים שעלי לנקות בכדי להרוויח עבודה נקייה יותר? דברים כמו אינג'קטורים, פילטרים או ממירים/צנרות למיניהם? או אף להחליף?

6. מה לגבי צ'יפ? האם הוא יחסוך לי בצריכת הדלק?

תודה מראש,

מיקי

פורסם

1. זה שמן טוב מאוד ולדעתי מספק את הסחורה לא פחות מ5W-40.

2. באופן כללי G12 זה נוזל הקירור הטוב ביותר לרכבך, בדוק עם עם הבעלים הקודמים במה השתמש, אם במשהו אחר אז תחליף ומהר

3. +- 1500 ש"ח (לאחד), אחרי שהחלפתי לאמא שלי את הג'נטים למגנזיום במזדה 3 שלה הייתי צריך להשבע לה שלא עשיתי שום דבר נוסף באוטו, היא פשוט לא זיהתה אותו (מאחורי ההגה כמובן, יופי זה עניין של טעם)

4. בניגוד להצעת רועי, אתה נשמע לי מאוד מתלהב מהאוטו וזה יפה, אז לך על זה ותשקיע בכיף שלך. צ'יפים ומגדשים לדעתי מיותר, תתחיל מהשיפורים הבסיסיים יותר.

5. אינג'קטורים בעזרת K44, ופילטרים בטיפול הקרוב.

6. לדעתי צ'יפ יעלה לך את צריכת הדלק- אבל כאן אני לא יודע להגיד בוודאות.

מקווה שעזרתי.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם
חברים,

קודם כל תודה רבה על התשובות הענייניות.

1. האם שמן GTC Magnatec 10W-40 של Castrol הינו שמן טוב?

2. אני אבדוק את צבע נוזל הקירור בהקדם ואיידע.

3. בקשר לצמיגים - מהי העלות (בערך כמובן) של ג'אנטים לרכב והאם באמת שווה להשקיע בג'אנטים מגנזיום מבחינת ביצועים ולא רק יופי? האם אפשר לקנות משומש או ג'אנטים הם משהו שקונים אך ורק חדש. כמו כן - החלק החשוב יותר: אילו צמיגים מומלצים (ומחירם פחות או יותר)? זאת היות שאני צריך להחליף בקרוב - הם די שחוקים.

4. אני מבין את מה שאמרת, רועי5, אבל בכל זאת, זה תחום שמעניין ומושך אותי, כך שאני כן רוצה לדעת מה אפשר ומה לא. אחרי זה כמובן אעשה את החיושב של עלות מול תועלת (שבמקרה זה נמדדת בהנאה).

5. האם יש אילו רכיבים שעלי לנקות בכדי להרוויח עבודה נקייה יותר? דברים כמו אינג'קטורים, פילטרים או ממירים/צנרות למיניהם? או אף להחליף?

6. מה לגבי צ'יפ? האם הוא יחסוך לי בצריכת הדלק?

תודה מראש,

מיקי

הואיל וברשותי רכב זהה עם גיר ידני, הרשיתי לעצמי לתת לך את העיצה שנתתי. ואם לא תכעס, אמשיך:

1. אין טעם בנסיון להעלות את כוח המנוע. התוספת תהיה זעומה, כבכל מנוע לא מוגדש. ניקוי רכיבים אורגינליים במנוע מאידך לא יזיק. במיוחד ניקוי בית המצערת, בהנחה שלא בוצע.

2. באשר לגלגלים וצמיגים, צמיגי סגסוגת יפים יותר ללא ספק ותורמים ( בהנחה שהם קלים במיוחד מה שמאוד מייקר אותם ) לנוחות נסיעה משופרת. יחד עם זאת לא הייתי ממליץ על גלגלים בעלי קוטר גדול יותר מהמקוריים. גלגלים גדולים יותר מחייבים התקנת צמיגי חתך נמוך. לכך השפעה שלילית על נוחות הנסיעה וההיגוי.

מכל מקום תתחדש. קנית מכונית מאוד משובחת.

פורסם

שלום,

בקשר לשאלתך 1. האם שמן GTC Magnatec 10W-40 של Castrol הינו שמן טוב? כן !

אבל ממליץ לך לעבור 5W40 סינטטי מלא משתי סיבות חשובות.

1.היצרן VW ממליץ להשתמש בשמן בצמיגות זו.

ראה רשימת שמנים מומלצים.

2.במוסכי צ'מפיון לא ממש מבררים עם הלקוח איזה שמן קיים מנוע מבחינת הצמיגות וכמובן הם ימלאו לך 5W40.

כאשר תלך לטיפול תיידע את איש השירות.

3.הנוזל המומלץ הוא G12 PLUS

רשימת שמנים שמנים מאושרים לשימוש .pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מתעלק על השרשור :

כמעט ונואשתי מלמצוא גולף GTI במצב סביר,

אתמול התגלגלה לידי 1.8 ידנית 99 למכירה , האם היא תספק את הסחורה ביחס ל2.0 למשל?

המודל הרבה יותר ישן ממה שהתכוונתי לקנות (יש לי תקציב ל2001) , אבל הייאוש מתחיל לתת אותותיו.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוקיי,

תודה חברים. אני אבדוק את צבע נוזל הקירור ואיידע.

האם מישהו יכול להגיד לי אחת ולתמיד: צ'יפ גורם לצריכה מרובה יותר של דלק או פחותה? כי לפי מה שנאמר לי בשתי חנויות שמתקינות צ'יפים, הצריכה תרד בכ- 10% וזאת למרות העלאת ההספק

בכ- 10%. כי אם זה נכון, אז למרות שהשיפור הוא לא משמעותי, עדיין זה שיפור ובעזרת החסכון בדלק אני אוכל להחזיר את השקעת הצ'יפ תוך כחצי שנה עד שנה.

האם מומלץ לנקות מזרקים? ומה לגבי ממיר קטליטי?

מיקי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...