Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו 03 מול יאריס 01

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

התקציב מאפשר רכישת פונטו ספייס 03 או יאריס 01.

מה עדיף לדעתכם? ללכת על האמינות של טויוטה במחיר של שנתיים שחיקה, או על פיאט חדשה בשנתיים?

בשאיפה, אני מחפש רכב ל4 שנים לפחות, לא כזה שיחזיק שנתיים...

תודה

פורסם

הטויטה אמינה יותר,שומרת על ערכה טוב יותר.

לפני מספר חודשים היה מבצע של פונטו 2003 מחברות ההשכרה והליסינג ב39K ש"ח ככה יוצא שהיא יותר זולה מהיאריס ונפוצה הרבה יותר,אולי בקרוב הם יצאו במבצע דומה על דגמי 2004 בגלל התחלפות שנת הדגם.

במצב הזה הייתי בוחר בפונטו.

פורסם

אם אתה חפש באוטומט - אזי הפונטו עדיפה לדעתי בגלל גיר עדיף.

אם אתה מחפש התנהגות כביש נאותה - היאריס עדיפה. הפונטו והגה החשמלי שלי גרועים בתחום הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כאחד שנוסע ביאריס שנת 2000 כבר 4 שנים , אני ממליץ חד וחלק ללכת על היאריס .

הן בשמירת ערך , הן בעלויות אחזקה זולות , הן בתדמית , הן בסעיף האבזור והן בבטיחות - היאריס

עדיפה ללא עוררין . אם תקופת אחזקה ארוכה בראש מעינייך עליך לחשוב גם על הרגע שתמכור וככל

הנראה לעין היאריס תמשיך לשמור על מעמדה כמכונית מבוקשת וגם היבט זה חשוב .

כחיסרון ניתן למנות את איכות החומרים בתא הנוסעים שאינה "גרמנית" אך מול האלטרנטיבה שהצגת ,

לא נראה לי שזה חיסרון של ממש .

בהצלחה בקניה ובאיתור יאריס כי למען האמת קשה למצוא כאלו למכירה !!

וזה מסביר את הכל . . . .

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

2 המכוניות מאוד דומות מבחינת בטיחות

בפונטו יש הגה חשמלי - לא כולם אוהבים את זה ויקר לתיקון.

הגיר האוטומטי של הפונטו פחות אמין מזה של הטויוטה.

והמנועה של טויוטה חזק יותר (VVT-I).

פורסם

הבאג'ז ביאריס קטן מאוד ביחס לפיאט, הפיאט מרווחת הרבה יותר.

כנראה שהיאריס תשמור על ערכה טוב יותר, אבל זה לא בטוח מכיוון שיצא ליאריס

דגם חדש שלא יעלה יותר מהדגם הקודם ו"לוי יצחק" ידאג ליצור פער מחירים בין שני הדגמים... (גם לפיאט יש דגם חדש אך הוא יעלה הרבה יותר מהדגם היוצא)

לדעתי הפונטו יעילה חסכונית בדלק ואמינותה טובה מתדימתה.

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

טויוטה יאריס מכל מודל, עדיפה על פונטו מכל מודל.

אם תצליח למצוא יאריס 01 למכירה במצב טוב , אני ממליץ לחטוף בלי לחשוב יותר מדי,

כי הרכבים האלה נמכרים באותו יום שהם מפורסמים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ההגה החשמלי בפיאט לא יקר לתיקון ולא נעליים.

בפונטו הקודמת שלי, 2001 16V, לא הייתה בעיה אחת עם ההגה. אם לומר את האמת, לא הייתה בעיה אחת עם האוטו כולו. במשך שנתיים הרכב שירת אותי נאמנה, ולא היה רגע אחד שאמרתי "חבל שקניתי אותה".

מבחינת איכות תא הנוסעים, היא עדיפה בהרבה מהפלסטיקה היפנית, לדעתי. מבחינת מרווח פנים, גם כן. אבזור, כמובן. נוחות, אני לא יודע לגבי היאריס, אבל לא היו לי (ולגב שלי לצורך העניין) תלונות מנוחות הנסיעה.

במשך השנתיים שהרכב היה אצלי, לא מצאתי בו פגם אחד. הכל עבד כמו שעון, ונסע לאן שרק רציתי.

מהגיר הרציף נהנתי במיוחד, יש לו המון יתרונות. הבולט הוא עניין צריכת הדלק המצויינת. בנסיעה עירונית, 13.5 ק"מ לליטר. יתרון נוסף הוא נוחות הנסיעה, אין העברות הילוכים, ולכן הנסיעה רציפה ורגועה יותר.

גם היום, עם הפונטו המחליפה שאצלי כבר שבוע (לא נשווה אותה ליאריס הרגילה כי מדובר בגרסת ה HGT), אין רגע שאני מצטער. אנשים ממעיטים בערכה של הפונטו.

אם מטפלים ברכב כמו שצריך ובזמן, אין כל סיבה שהיא תתקלקל. וד"א גם הטיפולים זולים, מאוד.

אל תעדיף דגם אחד על פני האחר בגלל השוק שלו. אהבת את הרכב, תקנה. רכב אחד לא טוב מהשני בגלל השוק שלו, תכניסו את זה לראש...

עובדה שלא היה לי קשה למכור את הפונטו שלי....

!AWDSOME

פורסם

טויוטה יאריס מכל מודל, עדיפה על פונטו מכל מודל.

זו גם דעתי,אני לא רואה שום מקום להשוואה בין שתי המכוניות מלבד זה שהם באותה קטגוריה מבחינת גודל פיזי, מעבר לזה הטויוטה בכמה רמות מעל בכל פרספקטיבה .

איך בכלל אפשר להשוות טויוטה לפיאט?!

איכות חלקים,מנוע,אמינות,עמידות לאורך זמן,בלאי,שוק,אחזקה,תקלות אוי תקלות, אין שום מקום להשוואה, ואלו רק חלק מהפרמטרים.

פורסם

לעניות דעתי אין כל ספק, הפונטו עדיפה.

היאריס קטנה יותר , תא מטען סימלי ולא יותר, נוחות נסיעה בינונית, ומעבר למוניטין האמינות אין לה יתרון גדול על הפונטו.

מצד שני, הפונטו זולה בקניה, באחזקה ונותנת תמורה יותר מטובה למחירה ולתדמית אשר מנסים לייצר לה בארץ.

יתרון נוסף הוא מבחר גדול , דבר שיקל עליך למצוא פריט איכותי ושמור, וגם להתמקח על מחיר, דבר שביאריס בלתי אפשרי.

בהצלחה.

פורסם

לא ניתן להשוות את 2 המכוניות הנ"ל, מכיון שהן למעשה משתי קטגוריות שונות: היאריס היא מכונית מיני, בעוד הפונטו היא סופרמיני. מבחינת מידותיה (בעיקר באורך, בסיס גלגלים ונפח תא מטען), היאריס קרובה יותר לפנדה מאשר לפונטו. תחשוב אם מכונית מיני מתאימה לצרכיך מבחינת הגודל (ותתאים גם לצפי של 4 השנים הבאות) או שתצטרך סופרמיני בתקופה הזו.

בכל מקרה, על היאריס אמנם לא נסעתי, אבל את הפונטו (על גרסאותיה השונות) אני מכיר מקרוב כבר 10 שנים , והיא רכב מצויין, חסכוני ואמין.

לגבי סחירות: שני הדגמים צפויים לאבד שווי שוק בגלל שלשניהם מגיע ב 2007 דגם חדש לחלוטין (גרנדה פונטו ויאריס החדשה). לגבי הפונטו אני יכול להעיד שהסחירות שלה לא רעה בכלל - לקח לי יומיים למכור.

• תוכן חדש...