Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לחבר מצת בתא מטען ,לטובת ציידנית קירור,שאלתי היא,האם ניתן להוציא/להתחבר,לפאזה של המנורה האחורית?[אני נוסע עם אורות קבוע,וככה אני לא יגמור מצבר שהאוטו לא מונע].

האם ישנה שיטה אחרת?

האם האמפר שרץ למנורה האחורית אינו מוגבל? ועדיף למשוך פאזה מהמצית ברכב,או ישירות מהמצבר?

ערב טוב רן

ולא לשכוח להעביר את השעון שעה קדימה:-)

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

ברור שעדיף למשוך חוט חדש מקידמת הרכב.

המצת שלך פעילה גם אחרי כיבוי המנוע וסגירת הסוויץ'?

פורסם

המצת ברכב נכבה עם הסוויץ',מדובר בסובארו 88,

במידה ואני רוצה לחסוך עבודה לעצמי :-) ,האם זה בטיחותי להתחבר ישר למנורה?

או שאין ברירה ויש לי עבודה לשבת?

פורסם

להעביר חוט חדש בסובארו 88 (שהיה לי דרך אגב), לוקח בין שתי דקות לשלוש דקות, תעשה לי טובה ותעביר חוט חדש, שמתחבר למצת אם אתה רוצה אותו כבוי כשהמנוע כבוי.

כל הסיפור של ההתקנה בהנחה שנמרחת עם זה לוקח חצי שעה...

פורסם

צידנית לוקחת לא מעט חשמל. הדגמים הפשוטים צורכים כ 5 אמפר וסביר שהגדולים צורכים אפילו יותר.

אם אתה מחליט להתחבר בכל זאת לתאורה אחורית (ברור שזה יותר נוח), תוודא מי בדיוק יושב על הפיוז (לפעמים שתי הנורות האחוריות, לפעמים תאורת חניה קדמית ואחורית של אותו צד), מה הצריכה הצפויה של כל הצרכנים, וחכה לתשובה מאחד המומחים מה מקדם הביטחון שצריך לקחת והאם אין בעיה פשוט להחליף נתיך לאחד עם אמפר גבוה יותר.

דרך אגב בפיז'ו אפשר לקנות שקע 12V עם מכסה שמונע כניסת לכלוך כשהוא לא בשימוש במחיר כ 50 ש"ח. אמנם קצת יקר, אבל אולי כדאי להשקיע כי מדובר במכסה כמו שצריך ולא פרטץ' כמו זה שתמצא באוטו-דיפו.

מדובר בחלק שנמצא ב 307SW וב C8

פורסם

שלא תעיז להתחבר למע' תאורה!!! עדיף להתחבר במקביל למצבר דרך פיוז לא פחות וערך צריכת זרם מקסימלי של הציידנית שלך ושהפיוז יהיה כמה שיותר קרוב לאזור המצבר.

DROZD

פורסם

אני לא רואה למה להסתבך, המצת המקורי כבר מפויז, למה סתם להתקין עוד פיוזים מדלדלים, התחבר ישירות אליו, אתה הרי לא הולך להפעיל רתכת, ושוב, אל תתחבר לפיוז של התאורה האחורית שהוא חלש, וביחד עם מנורות פועלות, חלש מידי.

פורסם
אל תתחבר לפיוז של התאורה האחורית שהוא חלש, וביחד עם מנורות פועלות, חלש מידי.
מה לגבי החלפה לפיוז חזק יותר?
פורסם

עזוב אחי אל תסתבך אומר לך בתור אחד שיש לו סובארו DL

שמע לי

שאתה פותח את תא הכפפות אתה יכול להוציא אותו מהמקום שם תראה הרבה חוטים וגם רמקול שרוב הסיכויים שהוא לא עובד כלל ... תראה שם את החוט שמחבר את השעון שם יש 4 צבעים

אדום שחור (+,-) וצהוב וכחול (שגם הם פלוס ומינוס)

קח משם חשמל (זה כבר אחרי סוויץ וגם ברוב הסובארו השעון לא עובד בגלל בעיה באחד הנגדים שם תאמין לי שבדקתי את זה לעומק וגם קניתי נגד אחר והחלפתי אבל זה לפעם אחרת)

בגל מיקרה אם תחבר רק לאדום ולשחור אז הצידנית תעבוד אחרי סוויץ ואחרי אורות - זה אומרר שרק אם תדליק את האורות הצידנית תעבוד

אם אתה רוצה אותה קבועה אז תחבר אותה גם לשחור ולאדום וגם לכחול ולצהוב

תריץ את החוט עד לתא מטען שתגיע לשם (צריך לפרק את הכיסאות מאחורה) תחתוך את החיבור למצט ותחבר את הפלוס והמינס ואת זה אני בטוח שאני לא צריך להסביר לך ...

תאמין לי שתיהיה מרוצה . הצידנית לא תנגנוב זרם כמו שהשעון לא גונב . היא תיהיה מחוברת אחרי סוויץ

בהצלחה

אגב אצלי באוטו חיברתי לשם כל מיני לדים וכאלה אז האוטו מואר רק שאני מדליק את האורות ...

בהזדמנות אני יעלה תמונה בתקווה שלא יקטלו אותי פה ערס לא ערס

שבת שלום שיהיה ושוב המון בהצלחה

סובארו DL - חיים רק פעם אחת - מטפלים רק פעם אחת

בית"ר ירושלים אהבת חיי

למלחמה ונצחון - עוצמה חולון

פורסם

גיא, רוצה להיות החשמלאי שלי? :screwy:

בכל מקרה, לא הבנתי כל כך מה רצית, מה שכן הבנתי, שאתה מחפש דרכים לסבך את העניינים, ובנוסף על כך, לא מכיר טוב את עניין החשמל.

לסיכום: אני מאוד מקווה שאתה לא מתקין דיבוריות או משהו בסגנון, כי אז פתרנו את תעלומת הC4 שמדליקה מגבים באמצע הלילה.

פורסם

תודה לכולם,אך יחד עם זאת אני אלך על הרעיון של ארז,לחבר מהמצת הקיים ולמשוך חוט לאחור,כי הוא כבר מוגן פיוז,בקשר לשעון ברכב הוא באמת לא עובד,יש רעיון איך לתקנו? למעט להחליף לחדש?

ד"א אשמח לראות תמונות של הסובארו עם התאורה,ערס לא ערס בטוח לא כמו אצלנו ברמלה :-P

תודה שוב רן

פורסם

היי שבת שלום

אז ככה בקשר לזה:

גיא, רוצה להיות החשמלאי שלי?

בכל מקרה, לא הבנתי כל כך מה רצית, מה שכן הבנתי, שאתה מחפש דרכים לסבך את העניינים, ובנוסף על כך, לא מכיר טוב את עניין החשמל.

לסיכום: אני מאוד מקווה שאתה לא מתקין דיבוריות או משהו בסגנון, כי אז פתרנו את תעלומת הC4 שמדליקה מגבים באמצע הלילה.

אל תדאג נשמה כל מה שחיברתי לחשמל עובד כמו שעון שווצרי ואני מאוד מאוד מרוצה ... ואולי זה קצת יותר מסובך מלקחת חשמל ממקום אחר אבל זה עדיף לדעתי

ואם לא הבנת אשמח להסיבר לך שוב ה"פ :-) עד שתבין יש לי סבלנות אחי

דיבוריות ?? לא אני לא מתקין לא דיבריות או אזעקות או רדיוים למניהם אולי בהמשך

ועכשיו לרן

תודה לכולם,אך יחד עם זאת אני אלך על הרעיון של ארז,לחבר מהמצת הקיים ולמשוך חוט לאחור,כי הוא כבר מוגן פיוז,בקשר לשעון ברכב הוא באמת לא עובד,יש רעיון איך לתקנו? למעט להחליף לחדש?

ד"א אשמח לראות תמונות של הסובארו עם התאורה,ערס לא ערס בטוח לא כמו אצלנו ברמלה :-P

תודה שוב רן

תראה יש לי 3 שעונים של סובארו בבתי וראיתי עוד ים שעונים שלכולם אותה בעיה .. אחד הנגדים פשוט מתחמם ומשתחרר מההלחמה , מה שקורה שבהתחלה השעון עובד רק שלוחצים על אחד הלחצינם ובסוף הוא כלל לא עובד מה שאפשר לעשות זה פשוט להוציא את הנגד לקחת רב מודד (כי כמעת בטוח שהוא שרוף ולא תוכל לדעת את הערך שלו בלי למדד אותו) למדוד אותו לדעת מה הערך שלו ולקנות נגד טיפטיפה יותר חזק ככה שהנגד החדש לא יתחמם ויעשה בעיות .. אם ממש תרצה אני יראה לך תמונות של השעון ואיך מפרקים והכל ותספר לי אם הצלחת

אגב תיקון עולה 150 ש"ח

בסוכנות סובארו שעון חדש עולה 389 ש"ח

ונגד עצמו עולה גג שקל גג

אני בכוונה מגזים

הוא אמור לעלות 20 אגורות

בקשר לתמונות שלח לי בה"פ אני ישלח לך תמונות

שבת שלום לכולם

סובארו DL - חיים רק פעם אחת - מטפלים רק פעם אחת

בית"ר ירושלים אהבת חיי

למלחמה ונצחון - עוצמה חולון

פורסם

השיטה הכי בטוחה ואיכותית היא להעביר חוט ישיר מהמצבר דרך ממסר ופיוז שיתאים לצידנית ושאת הממסר יפעילו האורות או הסויץ (מה שתרצה) לפי דעתי הכי פשוט והכי בטיחוטי וגם לא צריך להסתבך עם חוטים לא ברורים .(כמו כן אל תשכח שמקרר לוקח הרבה זרם כך שחיבורי שעון או נורות לא יתאימו לך)

את הממסר ניתן להתקין בתא המנוע ואז ישירות לחברו גם למצבר וגם לחוטי האורות שיפעילו אותו.

כך גם אתה יודע שלא יגרם שום נזק כי אתה בונה חיווט בסיסי מאוד אבל אמין ובטוח.

פורסם

איך אני מתחבר לסוויץ' מהמנוע? או לאורות?

היכן החיבורים אמורים להיות?

• תוכן חדש...