Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא פה את הפורום די הרבה זמן....

ולאחר שקניתי רכב, פיאט פונטו 96, הגיע הזמן שאני ירכיב בו מערכת.

בנתיים יש לי הד יוניט של רוקפורד http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=T-MP3&DB112377=112378&DB138513=138547

(אני יודע שההד יוניטים של רוקפורד הם דיי בעיתיים, אבל בנתיים אני נשאר איתו)

ועכשיו, התקציב שלי הוא 3K שבעזרתם אני מתכנן לקנות קומפוננט,סאב ומגבר 4 ערוצים, הכסף הזה הוא גם לחיווט והתקנה.

התכנון שלי הוא כזה: קומפוננט-מורל דוטק 1000 ש"ח

סאב-קיקר קומפ' C12+תיבה 700 ש"ח

מגבר- 1000 ש"ח (פה אני צריך את עזרתכם)

חיווט והתקנה- 500 ש"ח

זה נראה די פשוט אבל אני ממש לא יודע איזה מגבר לשים בעיקר כשהסאב הוא שני סלילים של 4 אוהם אז זה אומר שההתנגדות שלו היא 2 אוהם ומגבר ארבע ערוצים בגישור יכול לתת רק 4 אוהם אז אני צריך גם הסבר בקשר לחיבורבין המגבר לסאב.

אם למישהו יש להמליץ לי על רכיבים שונים אז אני ישמח, למרות ששמעתי את הקומפוננט וממש אהבתי אותו, בקשר לסאב, אם למישהו יש המלצה יותר טובה על סאב שיעבוד טוב בגישור שני ערוצים והוא בטווח מחירים הזה שבבקשה יציין.

תודה לכל העונים

פורסם

מגבר 4 ערוצים טוב עד 1K - אם יש גישה לדיוטפרי כתמיד יש את ה JBL \ אינפינטי .

אם לא , יש ל מגנט \ קאנדס \ מאק אודיו \ לאנזר מגברים בתקציב שלך שיעשו את העבודה כמו שצריך.

לגבי הסאב עד 700 ש"ח לדעתי אין סאב טוב יותר מ ה COMP , יש ב 800 ש"ח את ה P2 - מומלץ יותר לטעמי.

פורסם

אתה יכול לקחת סאב של שני סלילים של 2 אוהם כ"א ומגבר 4 ערוצים טיפוסי שלא יורד ל2 אוהם בגישור אבל כן יורד ל2 אוהם בנפרד.

החיבור יהיה של כל סליל בנפרד למגבר כך שהסאב יתפוס 2 מתוך ארבעת הערוצים.

בצורה זו תקבל הספק כפול ממה שתקבל עם סאב של 2X4 אוהם עם מגבר לא יקר לא משנה איזה חברה.

(ואל תקנה לאנזר ...:) )

פורסם

תודה רבה על התשובות..

בעיקר בקשר לחיבור של הסאב, השאלה היא,איזה סאבים בסכומים הללו אני יכול להביא שיש להם

שני סלילים של 2 אוהם?

פורסם

מה ההבדל בין חיבור סליל אחד של 4 אוהם בגישור לבין חיבור 2 סלילים של 2 אוהם כל אחד בנפרד?

אין הבדל, בשנייהם ינתן אותו הספק, אם היה לך מונו שהיה יכול לעבוד בהתנגדות של 1 אוהם אז זה היה

משנה אבל כל עוד אתה מחבר את הסלילים כל אחד בנפרד לא יהיה לך הבדל.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר, ההתנגדות של הסאב לא משנה, כלומר אם הוא שני סלילים של ארבע אוהם או שני סלילים של 2 אוהם?

פורסם

נכון בחיבור למגבר ל 2ערוצים בגישור או בנפרד.

לדוגמא ניקח מגבר נותן 100 WRMS ב2 אוהם ולכן בגישור יתן 200WRMS.

אם נחבר את הסליל של 4 אוהם בגישור הסאב יקבל 200 WRMS, אם נחבר 2 סלילים

של הסאב של 2 אוהם כל אחד, אז כל סליל יקבל הספק של 100WRMS ולכן הסאב יקבל

200WRMS.

במונו בלוק (שעמיד בהנגדות נמוכה) הדבר יהיה משנה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

אנחנו אמנם לא מדברים ספציפית על מגבר מסויים אבל בדרך כלל מגברים כמו שהוא ביקש לא יורדים ל2 אוהם בגישור.

זה אומר שאותם 100 בשני אוהם דיברת עליהם יהפו ל50 ב4 אוהם ו100 ב4 אוהם בגישור של שני ערוצים.

בצורה שהסברתי למעלה הסאב יקבל 200 ולא 100.

פורסם

התשובות שניתנו כאן למעלה לא נכונות. יהיה הבדל בהספקים ובניצול המגבר אם הסאב יהיה בעל 2 סלילים של 4 אוהם לכל סליל, או שהסאב יהיה בעל 2 סלילים של 2 אוהם לכל סליל. לצורך הבהרת הדברים אני אשתמש רק לצורך ההסבר כאילו שמדובר במגבר ה - JBL GTO75.4 אך ההסבר זהה לגבי יתר המגברים שאינם עובדים בגישור בהיתנגדות של 2 אוהם.

ההספק המוצהר של מגבר הנ"ל הוא:

104Wrms לערוץ בהיתנגדות של 4 אוהם.

142Wrms לערוץ בהיתנגדות של 2 אוהם.

284Wrms לשני ערוצים בגישור בהיתנגדות של 4 אוהם.

במיקרה של סאב בעל 2 סלילים של 4 אוהם לכל סליל, כאשר נחבר את כל אחד מהסלילים לערוץ ניפרד של המגבר, כל סליל כאמור יקבל הספק של 104Wrms ובסה"כ שני הסלילים ביחד יקבלו הספק כללי של 208Wrms. יש ליזכור שבחיבור כזה יש לאזן בין 2 המגברים שיעבדו זהה באופן מוחלט כדי שלא יגרם נזק לסאב.

במיקרה של סאב בעל 2 סלילים של 2 אוהם לכל סליל, תהיינה 2 אפשרויות של חיבור למגבר. ב - 2 אפשרויות החיבור של הסאב למגבר יתקבל הספק זהה שיהיה גבוהה יותר, מההספק שהתקבל מהסאב בעל 2 הסלילים של 4 אוהם.

צורת חיבור ראשונה: נחבר את כל אחד מהסלילים של הסאב לערוץ ניפרד של המגבר. מכיוון שכל סליל הוא בעל היתנגדות של 2 אוהם, כל סליל יקבל הספק של 142Wrms ובסה"כ שני הסלילים ביחד יקבלו הספק של 284Wrms. יש ליזכור שבחיבור כזה יש לאזן בין 2 המגברים שיעבדו זהה באופן מוחלט כדי שלא יגרם נזק לסאב.

צורת חיבור שנייה: נחבר בטור את 2 הסלילים של הסאב כך שתתקבל היתנגדות כללילת של 4 אוהם. במצב הזה נחבר את הסאב ל - 2 ערוצים של המגבר בגישור וגם במיקרה הזה הסאב יקבל הספק של 284Wrms. בחיבור כזה ננצל את המגבר באופן מלא, ולא נצטרך לידאוג לאיזון של ערוצי המגבר, כמו במיקרים הקודמים.

לכן, במיקרה כזה (כאשר מגבר אינו יכול לעבוד בגישור בהיתנגדות של 2 אוהם) מומלץ ליקנות סאב בעל 2 סלילים של 2 אוהם לכל סליל.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אין הבדל מבחינת הספק בין חיבור 2 סלילים של 2 אוהם כל אחד ל 2ערוצים במגבר

או לחבר סליל אחד של 4 אוהם למגבר בגישור.

זו הייתה הכוונה בכל התגובות שלי. ולכן לבחור מומלץ לחפש סאב בעל סליל אחד של 4 אוהם

או סאב בעל שני סלילים של 2 אוהם כל אחד.

פורסם

המממ...תיקון קל, הC12 של קיקר או יותר נכון דגם הCOMP, הוא סליל בודד 4 אוהם ,150 וואט RMS.

ואני רק אוסיף עוד משהו קטן, רוב מגברי ה4 ערוצים הנפוצים בארצנו, יודעים לעבוד בגישור בהתנגדות נומינלית של 4 אוהם ולא מתחת לזה.

בכל אופן לפותח התרד', תרכוש לך דוטק כקומפוננט בחירה מצויינת, ובתקציב שאתה מרשה לעצמך, אכן הקיקר COMP הוא בחירה נכונה.

באשר למגבר, בתקציב של עד 1000 ש"ח, אני הייתי ממליץ על המגבר של לייטנינג אודיו 300.4( תוכל למצוא אותו באיזור ה900 ש"ח), מנסיון רק וארוך טווח עם המגברים הנ"ל הם מצויינים ונותנים תמורה נהדרת למחיר, מה גם שמבחינת הספקים, הוא מתאים לך בצורה כמעט מושלמת,ראיתי,שמעתי והתקנתי מס' מערכות זהות למה שאתה מבקש לרכוש(פרט לHU שונים) וזה נשמע מצויין.

אם יש לך עוד שאלות ואו אתה לא מוצא את הרכיבים הנ"ל אני אוכל לעזור לך.

under construction..

פורסם

תודה רבה לכל העונים על התשובות המפורטות

נראה לי שקודם כל אני יקנה את הדוטק ומגבר ומשם אני כבר יתקדם.

תודה

• תוכן חדש...