Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפונטון שלי - הסיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה הסיפור...

בשנת 1999 הסתובב לו סיפור במזרח ים על ערבי המחזיק במרצדס פתוחה משנות החמישים.

מאחר וכבר אז הייתי סקפטי ולמוד אכזבות לא ייחסתי חשיבות רבה לסיפור. הרי עשרות פעמים כבר שמעתי סיפור על אוטו פתוח שבסוף הסתבר כארבע דלתות עם סאן רוף...

המתדלק הערבי בתחנת הדלק ממנו שמעתי על האוטו נשבע לי בנביא מוחמד שיש אמת בדברים ואם ערבי נשבע בזקנו של הנביא אז חייבים לראות לא?...

אוקצור נסענו לשכונת בית חנינא במזרח ים ואחרי רבע שעה הגענו לוילה מהממת בפאתי השכונה.

בחנייה חנו מרצדס פינטייל מתחילת שנות השישים עם מספר רישוי ירדני, לנצ'יה 1962 עם מספר רישוי ישראלי!!! ולינקולן 1978 בורדו מהממת. מיד הבנתי כמובן שהאיש לא פרייר ולפחות קיויתי שבאמת יש מרצדס.

את הדלת פתח ערבי מבוגר מאד עם מקל הליכה. לאחר דין ודברים קצר (אני דובר ערבית שוטפת כך שלא היתה בעייה) הסכים להכניס אותנו לביתו. אחרי עוד כחצי שעה של שתיית קפה ומילות נימוסין כשלי כבר צמחו חצ'קונים מרוב סקרנות, ירדנו למוסך הסגור...

הזקן פותח את דלת המוסך ובחושך בפינה עומדת לה המלכה... מרצדס פתוחה ישנה מאד ולא מזוהה.

אז עוד לא הבנתי כלום ולא ידעתי בכלל איזה דגם זה. אחרי ההלם הראשוני וההבנה שיש באמת אוטו כזה ועוד בארצנו הקטנטונת התחלתי לשאול שאלות. תשובות הזקן היו מעטות וקרות ומיד היה ברור שאין מה לדבר אפילו על קניית האוטו. לאחר כרבע שעה נוספת בה לא יכולתי לזוז מהאוטו יצאנו ועזבנו את המקום.

מאז לא הפסקתי לחלום. פעמים רבות הסתובבתי ליד אותו הבית ולא העזתי להיכנס.

עברו שנים. המכוניות שבחנייה נעלמו ואני תהיתי מה עלה בגורל המרצדס, עד שלפני מספר חודשים הופיעו באינטרנט מודעות למכירת הרכבים שעמדו בזמנו בחניון הוילה.

המוכר היה ערבי נוצרי שבדיעבד התברר כי הוא סוחר רכב בעל מגרש ליד רמאללה. המרצדס לא היתה בין הרכבים הללו ואני שכבר ויתרתי לפני שנים התחלתי לחשוב שוב על המלכה...

במקביל למודעות וכמו באגדות מתקשר אלי חבר ערבי נוצרי שלא הכיר את האוטו וסיפר לי שמסתובבת שמועה שבבית לחם יש מרצדס פתוחה ישנה מאד שסגורה שנים בתוך מוסך.

זוכרים את הארבע דלתות עם הסאן רוף? גם אני זכרתי...

בכל זאת שלחתי אותו לראות ואחרי יומיים מתקשר אלי הבחור וכולו מלא התרגשות. לאחר כמה דקות הגיעו התמונות באימייל ונחשו מה אני רואה? ניחשתם נכון... המלכה בכבודה ובעצמה. עומדת לה באותה הפוזה רק שעכשיו היא בבית לחם, מה שמקשה כמובן על העניינים.

מי כמוכם יודע שמכורים לאספנות לא נרתעים מכלום ומוכנים לנסוע בשביל בורג עד לקצה הארץ.

כך מצאתי את עצמי אחרי מספר ימים בעומק הרשות הפלסטינית ומחפש אחרי החלום...

את הדלת פתח הפעם ערבי זקן אחר, שהתברר כ"אבו מישל". אבו מישל היה הרבה יותר חביב מהקודם והזמין אותנו לקפה... מדובר בנוצרי אלמן שמחזיק בבית משרתת במשרה מלאה. לאחר הקפה של המשרתת ועוד שיחת נימוסין של שעה (עוד חצ'קונים...) שלח אותנו הזקן למוסך מאחורי הבית כשאני מבין שהוא מעוניין למכור!!!

המדהים היה שהוא אפילו לא ירד איתנו למוסך, רק נתן לנו את המפתחות ואמר לנו לבדוק את האוטו כאוות נפשינו. בדיעבד הסתבר שהאוטו היה שייך לבנו מוניר, שנפטר ממחלת לב בגיל 38. הזקן לא יכול היה אפילו להסתכל על האוטו שהזכיר לו את הבן האהוב.

לאחר בדיקה מקיפה בת שעה הסתבר שהאוטו אמנם שלם לחלוטין ואפילו נוסע, אך במצב לא קל וזקוק לשיפוץ מקיף. המדהים הוא שאפילו המפתחות היו בסוויץ...

עלינו שוב למעלה ולאחר מו"מ ארוך כנצח ועוד שתי כוסות קפה מר סיכמנו על המחיר שלפי כל קנה מידה הוא מצחיק. אל תשאלו כמה כי כמו שאומר שמעון פרס - "לא שואלים ג'נטלמן מה עשה בלילה"...

הבעייה הייתה לארגן את הכסף כי עדיין בכל זאת מדובר בסכום לא מבוטל לתפרן כמוני.

בדרך חזרה הביתה הלב דופק כמו מטורף ואני שובר את הראש איך לעזזל לאחר שהכסף יהיה מוכן נוציא את האוטו מבית לחם.

לאחר מספר שבועות הכסף היה מוכן והתקשרנו לאבו מישל. משהו בקול שלו לא נשמע טוב והסתבר כי הוא בבית חולים לאחר שעבר אירוע לב... ואני... אוקצור אחרי עוד כמה דפיקות לב ולאחר ששוחרר במזל טוב מבית החולים הגיע הרגע.

הכסף נמסר האוטו מועמס על גרר ערבי ואני מקווה לטוב.

חצי שעה אח"כ אני מחוץ לבית לחם עם חמישה ק"ג פחות מרוב הלחץ והאוטו בדרך למחסן. שעה אח"כ האוטו במחסן ומאז אני לא מפסיק לחייך...

העברת הבעלות היתה כמה ימים אח"כ ועברה ללא תקלות. עכשיו צריך להתחיל...

קצת על האוטו שלי - 220SE 1960 קבריולט אחד מתוך 1112 שיוצרו אי פעם בין 1958 ל - 1960. האוטו נכנס לארץ בשנת 1968 והיה שייך לפרופסור יהודי ארכיאולוג חובב עתיקות מהאוניברסיטה העברית. לאחר שנפטר נמכר האוטו לידיים ערביות ומאז במפתיע עבר כארבע ידיים ערביות עד שהגיע אלי. הבעלים האחרון לפני, אותו מוניר שנפטר, היה בעל ידע רב מאד וידע בדיוק מה יש לו מתחת ליד. את האוטו קיבלתי עם עשרות דפים, צילומים, מידע טכני ואף שני ספרי רכב מקוריים.

ולמי שאמר שאין עוד מציאות בארץ אז כנראה שעדיין יש. אני בינתיים לא מפסיק לחייך... בינתיים גם כמה תמונות להנאתכם.

נעם

IMAG0010.JPG

IMAG0004.JPG

IMAG0001.JPG

פורסם

יוליה להתעורר, נעים כבר התחיל אתמול עם הרכישה החדשה....

משל טוב סיפור מעניין מאוד והרכב נראה כ"כ טוב. שיהיה רק טוב.

לא יודע לגביי בית לחם אבל בחברון יש מספר רכבים מעניינים.

haters will hate

פורסם

יופי של סיפור.

אפרופו, אתמול מצאתי פה בפורום התחלה של שירשור שמטרתו להביא את הסיפורים של הגולשים- איך כל אחד מצא את הרכב שבידיו וכמה תלאות הוא עבר עד שהיגיע אליו. השרשור לא החזיק מעמד, סופר שם רק על סובארו FF1 שהייתה שייכת למישהו ששכחתי את שמו...

בקיצור, מה שאני מנסה להגיד הוא שבטח לא חסרים לאנשים פה סיפורים, אז ספרו! נצלו את השרשור שהתחיל עם יופי של סיפור והביאו את הסיפור שלכם!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
סיפור באמת מעניין...

כמה שנים הרכב כבר אצלך?

הסיפור כל כך מעניין שאפילו לא קראת..:wink: הרכב כנראה נקנה ממש לאחורנה,טרי טרי מהמחסן..

באמת רכב נדיר מאד,שיהיה המון בהצלחה בשיפוץ!

פורסם
הסיפור כל כך מעניין שאפילו לא קראת..:wink: הרכב כנראה נקנה ממש לאחורנה,טרי טרי מהמחסן..

באמת רכב נדיר מאד,שיהיה המון בהצלחה בשיפוץ!

אל תהיה ככה, הראש שלי מתפוצץ ולפעמים אני לא שמה לב לפרטים קטנים (מהrגע שראיתי 1999 ישר אוטומטית לא שמתי לב לכל שאר מלות הזמן)...

בכ"ז - בהצלחה בשיפוץ!!

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

נועם, טוב לדעת שאתה גם יודע לכתוב....

נהנתי לקרוא כמעט כמו שנהנתי לשמוע את הסיפור.

אכן מדהימה, לדעתי אפילו יותר מהכתום פגושים:-D

יוני

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

מזל טוב,אבל זה ידוע שיש המון המון מכוניות ישנות אצל הבני דודים במזרח ירושלים,החל מאופל ישנות המון פולקסוואגן (בעיקר מסחריות) בקיצור גרמניות,פה ושם יש לנצ'יות ואלפות.

ישנה שמועה על פורד עתיקה משנות ה20 שנוסעת בסופי שבוע בבית ג'אלה,נאמר לי שהגיעה לארץ בתקופת הטורקים ועברה מאב לבן,כמובן שהיא כנראה עונדת לוחיות מהשטחים.

מישהו לוקח על עצמו לבדוק את הנושא? :-)

• תוכן חדש...