Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור לקליאו 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רנו קליאו 96 ידנית.

מאז שרכשתי אותה, לפני כשנה וחצי, השתמשתי בנוזל קירור שהמוסך (לא מורשה של רנו) סיפק לי. לפני כחודשיים החלפתי "פלאנג' מים תחתון" ברכב לאחר שהקודם נהרס. הבנתי שיתכן שזה קרה בגלל שימוש בנוזל קירור לא איכותי ולכן באותה הזדמנות התחלתי להשתמש בנוזל paz-cool 6 שאמור להיות טוב יותר.

הבקבוק שקניתי נגמר והיום כשרציתי לקנות חדש, באוטו-דיפו, התברר לי שכעת ג'ריקן של 4 ליטר עולה 120 ש"ח - פי שניים מלפני חודשיים (אני חושב שזה היה במבצע אז). זה נשמע לי מוגזם.

1. קראתי בפורום שאסור לערבב שני סוגים של נוזל קירור, לפחות לא כל שניים. האם יש סוג שכן ניתן להוסיף לנוכחי? אם צריך להחליף שוב הכל אז עדיף כבר לקנות תוספת במחיר המופקע הנ"ל..

2. לחלופין, האם מישהו יודע היכן ניתן לקנות נוזל קירור של פז במחיר סביר באיזור פ"ת?

תודה,

שגיא

פורסם

ידידי היקר,

מוזר מאוד שנגמר לך נוזל הקירור..מה הרכב אוכל מים ?

כנראה יש לך נזילה.

ברכב מודרני ומטופל היטב לא צריך להיות חוסר בנוזל קירור !!

אל תחפש נוזל קירור אחר,פשוט כנס למוסך מורשה של רנו וקנה נוזל קירור ייעודי (ההבדל במחיר לא בשמים).

אתה תצטרך לרוקן את כול הנוזל שנמצא במערכת הקירור (כוול רדיאטור חימום פנימי) ולמלא נוזל חדש.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא "נגמר" לי הנוזל קירור.

לאחר ההכנסה הראשונית של הנוזל מבקבוק ה 4 ליטר במוסך נשאר לי פחות מחצי ליטר לרזרבה,

הנ"ל נגמר היום כאשר מיכל הנוזל ברכב נמצא כרגע באיזור המינימום, אבל זה כמובן רק המיכל העליון.

אני לא יודע כמה ליטרים של נוזל יש במערכת כרגע אבל אני מניח שפחות מליטר התכלה במהלך החודשיים האלה, אני לא חושב שזה משהו בלתי סביר - הרי כולנו מוסיפים מעט נוזל למערכת מידי שבוע, לא?

פורסם

הרי כולנו מוסיפים מעט נוזל למערכת מידי שבוע, לא?

תשובה ברורה לא !!

במידה והיית כותב שבמהלך השנה האחרונה הוספת 0.5 ליטר הייתי אומר בסדר...

בדוק את מערכת הקירור במוסך, ייתכן שפקק מכסה מיכל העיבוי לא תקין (השסתום דפוק) ואתה מאבד מים.

נוזל קירור מומלץ:

Prestone® 50/50 Ready-to-use Antifreeze/ Coolant

אתה יכול לקנות באוטו דיפו.

פורסם

יש לי קליאו 92 ומאז ומתמיד אבא שלי ממלא בה רק מים

אני רוצה להחליף את המים שם ולמלאות רק נוזל קירור נורמאלי כי המיכל של המים שמיתרוקנים די מהר...

אז כך

אני יכול לחכות קצת שלא ישער הרבה מים ואז למלות מי קירור? אוו שאני ינסה לישאוב איך שהוא את המים ויוסיף מי קירור? למרות שישער מים אך טיפה

מה אני יכול לעשות תעזורו לי

פורסם

לחכות עד שיישאר קצת מים ? לא מומלץ בכלל.

פשוט מאד אם אתה יודע איפה נמצא הצינור מים התחתון ברדיאטור תפרק אותו (שיחרור של הבנד) ותחכה עד שייצאו כל המים....(לא לשכוח לסגור חזרה ולמלא בנוזל שרצית)

אם אתה לא יודע תגיד לאבא שיעשה את זה

אם גם אבא לא יודע תבקש מחבר שיודע...:wink:

ד"א המיכל של המים לא אמור להתרוקן...(בטח לא "די מהר") אולי כדאי לבדוק את זה לפני שיגרם נזק....

שואל ועונה, ירוחם

פורסם
ברשותי רנו קליאו 96 ידנית.

מאז שרכשתי אותה, לפני כשנה וחצי, השתמשתי בנוזל קירור שהמוסך (לא מורשה של רנו) סיפק לי. לפני כחודשיים החלפתי "פלאנג' מים תחתון" ברכב לאחר שהקודם נהרס. הבנתי שיתכן שזה קרה בגלל שימוש בנוזל קירור לא איכותי ולכן באותה הזדמנות התחלתי להשתמש בנוזל paz-cool 6 שאמור להיות טוב יותר.

שגיא

שלום,

ממליץ לקרוא את המאמר שפרסמתי בנדון באתר שלי למכוניות ספורט בישראל:

www.carinfocus.com/Fmamar15.htm

מריוס

פורסם

אני רוצה להחליף את המים כי הכול שם חלודה...כל המים קיבלו צבע של מים ואני רוצה נוזל קירור נורמאלי

זה אתה אומר שיש פקק מתחת למיכל מים? אני יפתח אותו ירוקן את כל המים יסוגר ומימלא מים רגיל ולא היה שום בעיה?

צריך שהאוטו היה מכובה/דלוק?

זה ירוקן את כל המים באוטו?

ומה בעינין החלודה?

פורסם
שלום,

ממליץ לקרוא את המאמר שפרסמתי בנדון באתר שלי למכוניות ספורט בישראל:

www.carinfocus.com/Fmamar15.htm

מריוס

מריוס שלום,

אני לא מסכים עם מה שכתבת בקשר לשימוש במים מזוקקים לערבוב עם נוזל קירור ייעודי.

רוב היצרנים כן ממליצים להשתמש במי ברז המיועדים לשתיה או מים טהורים H2O וממש לא מים מזוקקים.

דוגמאות לא חסר לי.

פורסם
מריוס שלום,

אני לא מסכים עם מה שכתבת בקשר לשימוש במים מזוקקים לערבוב עם נוזל קירור ייעודי.

רוב היצרנים כן ממליצים להשתמש במי ברז המיועדים לשתיה או מים טהורים H2O וממש לא מים מזוקקים.

דוגמאות לא חסר לי.

זכותך לא להסכים איתי:-) עם המדע המדוייק זה כבר סיפור אחר...

במים מהברז או במים מינריליים וגם במים מהמזגן, ישנם מלחים\מינרליים\מרכיבים שונים הגורמים לקביטציה, קורוזיה ועוד כמה חולירות בהתאם לסוגי החומרים איתם הם באים במגע.

איני רוצה להיכנס להרצאה על רגל אחת בכימיה ובכל זאת אציין שהמרכיבים שציינתי גורמים לתגובות כימיות בלתי רצויות בין חבילת התוספים מונעי הקורוזיה ובעיקר לבין המלחים הבלתי מסיסיים.

כתוצאה מהווצרות תוצרי הקורוזיה הבלתי מסיסים יסתמו מעברי המים ברדיאטרים, שסתומי התרמוסטטים ועוד ויקטינו את מעבר החום ע"י שקיעה על שטח הפנים של מחליפי החום תוך יצירת בידוד שלילי ועד עיכול חומרים כמו אלומיניום.

דוגמה פשוטה ביותר לחלק מהתהליך המתרחש שציינתי (עקב המצאות מלחים\מינרליים במים) ניתן לראות בקומקום ביתי שלאחר כמה הרתחות נוצרת בו אבנית.

לצורך העניין אשמח אם תציין יצרנים הממליצים להוסיף מים מהברז.

בברכה,

מריוס

פורסם

מריוס וכול חברי הפורום שלום,

1. מצורפים הנחיות ברורות של היצרן הגרמני BASF שמייצר עבור רוב החברות כמו BMW,VW,מרצדס את נוזל הקירור עבורם.

היצרן כותב במפורש ניתן להשתמש במי ברז בקשיות של עד 20 מעלות לפי התקן הגרמני.

במידה והמים קשיים מעבר להנחיה הזו ניתן לערבבם עם מים מזוקקים,אבל לא רק במים מזוקקים.

סימנתי במרקר צהוב את החלק החשוב

2. היצרן MOBIL כותב במפורש שנוזל הקירור שלו מתאים לשימוש במי ברז קשיים המיועדים לשתיה.

3. מצורף דף אחזקה רישמי של היצרן VW לטיפול ברכבים מסוג גולף.

היצרן כותב במפורש שיש להשתמש במי ברז המיועדים לשתייה.

לסיכום

אני מודע לכך שמי ברז קשיים מאוד הם לא הפיתרון האידאלי לשימוש במערכת הקירור,אבל בל נשכח שבמדינות רבות כגון אזורים באנגליה ובארה"ב המים קשיים פי כמה וכמה מאשר בארץ והיצרנים מתאימים את נוזל הקירור שלהם לשימוש גם במי ברז באזורים אלו בלי הנחיות מיוחדות.

למה כתבתי לא להשתמש במים מזוקקים:

מים מזוקקים, בעלי מטען חשמלי 0, הינם בעייתיים לשימוש, משום שהם יחזרו (לחזר מלשון גבר המחזר אחרי אשתו) מיד אחרי יונים חופשיים במערכת, וסביר שימצאו אותם באחת המתכות. אם כן עדיף מים רכים, אשר עברו מתקן "זליון" או שווה ערך. ה"זליון" אינו מזקקה אלא מחליף יונים. הזולואיד (החומר אשר בזליון) מחליף את יוני החומרים המומסים ביוני נתרן, ומסלק ביעילות סיד (קלציום). במידה ואין ברשותך מחליף יונים, ניתן להרתיח את המים בבית, כאשר הם חמים להעביר ½ כמות למיכל זכוכית, ולשפוך את תחתית הקומקום. הרתיחה משקיעה את הסיד, ומנדפת את הגזים. באופן כללי עדיף סיד בלתי מסיס (לאחר רתיחה) מסיד מסיס.

אני אישית משתמש כעשור שנים בנוזל קירור מקורי של קונצרן VW שבעבר נקרא G11 ירוק G12 אדום,והיום G12 PLUS ותמיד ערבבתי עם מי ברז ומערכת הקירור נשמרה כביום היוולדה גם אחרי 5 שנים של היא החלפת הנוזל.

אני יכול לפרק עבורך את הצנרת ולהראות לך שגם המחברים נשארו חדשים כפי שיצאו מהמפעל.מיכל העיבוי נקיי ושקוף.

VW.pdf

MOBIL.pdf

basf.pdf

פורסם
מריוס וכול חברי הפורום שלום,

1. מצורפים הנחיות ברורות של היצרן הגרמני BASF שמייצר עבור רוב החברות כמו BMW,VW,מרצדס את נוזל הקירור עבורם.

היצרן כותב במפורש ניתן להשתמש במי ברז בקשיות של עד 20 מעלות לפי התקן הגרמני.

במידה והמים קשיים מעבר להנחיה הזו ניתן לערבבם עם מים מזוקקים,אבל לא רק במים מזוקקים.

2. היצרן MOBIL כותב במפורש שנוזל הקירור שלו מתאים לשימוש במי ברז קשיים המיועדים לשתיה.

3. מצורף דף אחזקה רישמי של היצרן VW לטיפול ברכבים מסוג גולף.

היצרן כותב במפורש שיש להשתמש במי ברז המיועדים לשתייה.

לסיכום

אני מודע לכך שמי ברז קשיים מאוד הם לא הפיתרון האידאלי לשימוש במערכת הקירור,אבל בל נשכח שבמדינות רבות כגון אזורים באנגליה ובארה"ב המים קשיים פי כמה וכמה מאשר בארץ והיצרנים מתאימים את נוזל הקירור שלהם לשימוש גם במי ברז באזורים אלו בלי הנחיות מיוחדות.

למה כתבתי לא להשתמש במים מזוקקים:

מים מזוקקים, בעלי מטען חשמלי 0, הינם בעייתיים לשימוש, משום שהם יחזרו (לחזר מלשון גבר המחזר אחרי אשתו) מיד אחרי יונים חופשיים במערכת, וסביר שימצאו אותם באחת המתכות. אם כן עדיף מים רכים, אשר עברו מתקן "זליון" או שווה ערך. ה"זליון" אינו מזקקה אלא מחליף יונים. הזולואיד (החומר אשר בזליון) מחליף את יוני החומרים המומסים ביוני נתרן, ומסלק ביעילות סיד (קלציום). במידה ואין ברשותך מחליף יונים, ניתן להרתיח את המים בבית, כאשר הם חמים להעביר ½ כמות למיכל זכוכית, ולשפוך את תחתית הקומקום. הרתיחה משקיעה את הסיד, ומנדפת את הגזים. באופן כללי עדיף סיד בלתי מסיס (לאחר רתיחה) מסיד מסיס.

אני אישית משתמש כעשור שנים בנוזל קירור מקורי של קונצרן VW שבעבר נקרא G11 ירוק G12 אדום,והיום G12 PLUS ותמיד ערבבתי עם מי ברז ומערכת הקירור נשמרה כביום היוולדה גם אחרי 5 שנים של היא החלפת הנוזל.

אני יכול לפרק עבורך את הצנרת ולהראות לך שגם המחברים נשארו חדשים כפי שיצאו מהמפעל.מיכל העיבוי נקיי ושקוף.

אני מציע לצורך העניין שתפנה לאחד מאלו שציינתה ותבקש תגובה מהכימאי שלהם ותופתע מאד כשתקבל תשובה נכון להיום...

בדקתי בעבר באמצעות פניות בכתב את הנושא וחלק מהחברות שציינתה טענו באמצעות הנציג ה"מקצועי" שיש טעות בהסבר או בהבנה או בתיאור...

באשר לשיטה שהזכרתה היא יכולה להיות יעילה בתנאים מסויימים, כאשר המרכיבים האנטי קורוזיים , הקבטציה ועוד תואמים ולא נוגדים ועלולים לגרום לריאקציה שלילית מבחינת האחזקה התקינה לאורך זמן.

נראה לי שיש בכל זאת הבנה מצדך לנושא ולכן כהמלצה כמהנדס מכונות, אין לעשות שמוש במים מהברז ככלל ברזל , על מנת למנוע נזק למערכות הרכב.

מריוס

פורסם

היי,

כנס לאתר החדש של היצרן Prestone וראה המלצות של היצרן שכותב שניתן להשתמש במי ברז.

http://www.prestone.com/carcare/faq.php

עד עכשיו צירפתי לך 4 יצרנים גדולים ולא פז או סונול או דלק (שלא יודעים מה הם משווקים לפעמים).

ווהיצרנים כולם כותבים במפורש שניתן להשתמש במי ברז המיועדים לשתייה כם אזהרה לפעמים משימוש במים קשיים מאוד.

במקרה כזה הייצרן ממליץ ערבוב של מי ברז עם מים מזוקקים.

פורסם

מרק תעשה מה שנראה לך לנכון.

באשר לקישור ומהקישור :wink: הנה רמז "דק כפיל" ציטוט:

"Prestone® 50/50 Ready-to-use Antifreeze/ Coolant features a blend of 50% antifreeze/coolant for temperature and corrosion protection and 50% demineralized water for heat transfer protection.

שים לב ל"דיוק" בנושא תכונות ה"מים":-)

קרא שוב והיטב מה כתבתי ומאיזה עמדה אני ממליץ, לא רק בצורה אובייקטיבית אלא מקצועית לחלוטין לטובת חובבי המוטוריקה.

כאמור חלק מהיצרנים טוענים לאי הבנה מצד ה"לקוח", "קורא" או מנסח המידע, כאשר מדובר על המונח "מים"...

מריוס

• תוכן חדש...