Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

נוזל קירור לקליאו 96


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניצן פתח בזמנו שרשור מצויין על נוזלי קירור, יחסים לערבוב וכו'..

מי שהיה מבצע חיפוש (ברור לי שזה רעיון לא הגיוני בעליל, אבל בכ"ז) היה מוצא.

כמו כן, השרשור של ניצן מופיע בהכרזה המופיעה בראש הפורום הטכני (טירוף לשמו).

 

מוטי

פורסם

ברשותכם, אחזור לרגע לקליאו.

 

ביקרתי הבוקר במוסך (המקומי - אני לא מכניס אוטו בן 10 למוסך מורשה) ובמבט ראשון הוא לא מצא נזילה. הוא הציע שאכניס את האוטו והוא יתן לו לפעול על ליפט וינסה לראות בזמן אמת אם יש נזילה.

 

אגב, במקרה קראתי אתמול בפורום שרשור בו מישהו התלונן על ריח רע בפנים הרכב בזמן הפעלת חימום, אמרו לו שאחת הסיבות יכולות להיות דליפה של נוזל קירור - ונזכרתי שגם אני חוויתי זאת בשבועות האחרונים, כך שזה עוד סימפטום שיכול להצביע על נזילה אצלי.

 

בכל מקרה, אני מניח שאוכל לטפל בזה רק בשבוע הבא ובאותה הזדמנות גם אחליף (שוב..) את נוזל הקירור, לאחר תיקון הנזילה אם יש כזו, הפעם למשהו טוב יותר.

 

אך אני זקוק לפתרון זמני לימים הקרובים. כאמור הנוזל נמצא באיזור המינימום של המיכל ואני מעדיף שלא לנסוע כך, וגם לא רוצה לקנות בקבוק של אותו הנוזל בשביל להוסיף רבע ליטר - האם אפשר להוסיף מעט מים מזוקקים לקיים? או שעדיף להוסיף מנוזל קירור אחר?

 

שוב תודה,

שגיא

פורסם
ניצן פתח בזמנו שרשור מצויין על נוזלי קירור, יחסים לערבוב וכו'..

מי שהיה מבצע חיפוש (ברור לי שזה רעיון לא הגיוני בעליל, אבל בכ"ז) היה מוצא.

כמו כן, השרשור של ניצן מופיע בהכרזה המופיעה בראש הפורום הטכני (טירוף לשמו).

 

מוטי

עם כל הכבוד לשרשור, רובו עסק במרכיב אחד בלבד, מים ואיכותם והתהליכים להכנתם ללא קשר למרכיבים האחרים של נוזל הקירור והשפעתם ההדדית בהתאם לתכונותיהם.

 

המאמר שלי, שגם אתה מוטי קראתה בזמנו, מתייחס לכל מרכיבי נוזל הקירור, שכלל לא הופיעו בהתייחסיות(בשרשור) לנושא ובחלקם גם שגויים.

אציין שאיכות המים והתכונות הנדרשות לצורך הקירור מותאמות ליתר המרכיבים הכימיים שמטרתם מניעת קורוזיה וקביטציה .

כנ"ל היחס של כמות המים כגורם משפיע על תכונות התוספים.

"חבילת" התוספים קובעת את התכונות הכימיות ותכונות ההגנה בפני קורוזיה, היוצרת סדקים ושברים ואו קורוזיה היוצרת גומות. במהלך פעילותם נמנעת קורוזיה ע"י ציפוי המתכת בשכבת הגנה או ע"י מנגנון אלקטרוליטי, המונע מהמתכת את תהליך החמצון הקורוזיבי-שוב יש משמעות רבה לכמות המים ביחס לתוספים וחשיבות לא פחותה לתכונות המים שאמורים להיות בהתאמה לתוספים.

ראוי לציין שאחת המטרות של התוספים לשמור על PH קבוע ככל האפשר של התמיסה.

הדיספרנטים מטרתם להרחיף משקעים ולמנוע שקיעתם.

חבילת התוספים מתוכננת ליצור מעגל פולריזציה אלקטרוכימי שימנע כאמור קורוזיה.

סוגי התוספים קובעים גם את תקופת\אורך הפעילות האפקטיבית של הנוזל משנה ועד ל5 שנים לדוגמה המוצר של פרסטון 5\150.

 

מריוס

פורסם
אני רוצה להחליף את המים כי הכול שם חלודה...כל המים קיבלו צבע של מים ואני רוצה נוזל קירור נורמאלי

 

זה אתה אומר שיש פקק מתחת למיכל מים? אני יפתח אותו ירוקן את כל המים יסוגר ומימלא מים רגיל ולא היה שום בעיה?

צריך שהאוטו היה מכובה/דלוק?

זה ירוקן את כל המים באוטו?

ומה בעינין החלודה?

חברה תענו לי בקשה:roll:

×
×
  • תוכן חדש...